reklama

Październik 2014

To lozeczko wielofunkcyjne naprawde super.

Dziewczyny co wy na to aby zalozyc osobny watek tzw . " HOT NEWS - wiesci ze szpitala" bez komentarzy. Widze, ze co jakis czas, ktoras niestety zosatje na pare dni, a tam taka informacja by nie zniknela, a pozniej jak zaczna sie porody bedzie gdzie napisac, ze jest sie juz po albo w trakcie :-D

Kate - prawda, ze super uczucie ?? pozniej jak maluszek bedzie mial mniej miejsca jest wogole niesamowicie jak sie przemiszcza. Moja najlepsza rozrywka w poprzedniej ciazy to gapienie sie na brzucha :-D

Ostatnia edycja:
reklama
garmelka - to dobrze, że już przeszło.:tak: A był jakiś konkretnypowód tego skurczu, przedźwigałaś się?
kate - mój na razie nieśmiało kopie, zazdroszczę:tak:
gosiak - już nie mogę się tego etapu doczekać, poprzednio nieźlebrzuch mi falował:-D. Jestem za wątkiem wieści ze szpitala:tak:

garmelka - to dobrze, że już przeszło.:tak: A był jakiś konkretnypowód tego skurczu, przedźwigałaś się?

Właściwie to nie... byłam na zakupach i ściagałam coś z półki - ale ona była na wysokosci mojej głowy wiec bez przesady, nie podnosiłam wysoko rąk.
Różni lekarze - różne teorie. 1 powiedział, że musiałam mieć jakiś ucisk od kręgosłupa (bo faktycznie nie mogłam chodzić, kulałam i zgięta w pół chodzilam) , natomiast 2 lekarka powiedziała, że jej zdaniem to mieśnie poprzeczne (tak mi sie wydaje o ile dobrze pamiętam) - miedzy 18 a 22 tc zaczynają intensywnie sie rozciągać i czasami się zdarza że się nie rozkurczają i potrafi kilkanaście godzin taki ból trzymać...

sama nie wiem , wazne że juz dobrze i dzidzia jaka agentka na usg - zero wstydu - szpagaty normalnie robiła, także lekarz powiedział że piosrek to tu się na pewno nie ukrył... :)

garmelka - to ja chyba w poprzedniej ciąży miałam z tymi poprzecznymi problem, bo jak babcia schylona chodziłam i też miałam skurcze na ciut wcześniejszym etapie jak Ty, a w 33 tygodniu się załatwiłam rozwieszając pranie i też skurcze. Generalnie na nospie jechałam przez 4, 6 i 8 miesiąc. W 6 miesiącu od kaszlu i infekcji miałam skurcze. Takie uroki:cool2:

Pscółka - ja nospe też doraźnie mam brać, ale na szczęście mnie puściło wiec nie muszę. Pewnie miałyśmy to samo... mnie jak przyjmowali to kulałam i zgięta jak stara babulinka szłam - wszyscy myśleli że po jakimś wypadku hehe - teraz to juz się moge z tego śmiać :)

Z innej beczki:
kto tu się zna na zdrowym śnie? :happy2:
czy materac kokosowo-gryczany jest oki? czy są jakieś lepsze?

no wlasnie ogladam łóżeczka i materace i tak sie wole zapytać bardziej doświadczonych:)

Dziewczyny czy wy macie już wybrane imiona? Bo ja byłam pewna chłopaka i dla niego imie od początku mieliśmy a tu niespodzianka i mała laleczka będzie:) ale żadne imie jakoś mi nie pasuje...

reklama
Jestem już po wizycie:) Szyjka ok- dzięki pessarowi ok. 4 cm bo ginka wytłumaczyła mi że pessar ją "wyciąga", nic się nie uwypukla, łożysko OK, serduszko też, żołądek, coś jej się nie podobało z pęcherzem ale powiedziała że w granicy błędu. No i dzidek pozostał....DZIEWCZYNKĄ :biggrin2: Mama moja się cieszy, moja córka też a mnie się nadal nie chce wierzyć że moja przeczucia i sny o siusiaku się nie spełniły hehehe. Widocznie mam taką do d...y intuicję:szok::biggrin2: Biorąc pod uwagę że moja poprzednia ciąża to byłby syn, może ja po prostu nie mogę urodzić chłopca. Poczekam jeszcze na USG połówkowe na super sprzęcie bo u mojej ginki to kiepskie, a mam za 2 tygodnie i zobaczymy czy się potwierdzi
No i niestety ginka nie wypisała mi Fraxi ze zniżką więc miesięcznie nadal bedę za nią płacić prawie 250 zł.

Pisałyście o L4 w ciąży, ja wróciłam do pracy od poniedziałku i mam zamiar popracować do końca lipca o ile nic się nie wydarzy. Szefową mam super wyrozumiałą, codziennie się pyta jak się czuję i jak pomyślę że w ciaży z Alą pracowałam do końca 8mc (u innego pracodawcy - tam były koszary a nie praca pomimo że biurowa) to nie dowierzam o teraz już mi brzuch przeszkadza hehehe. Macie rację dziewczyny, nikt nam medalu za to nie da - dziecko najważniejsze, ja też zrozumiałam to teraz i mój pracoholizm gdzieś się ulotnił :-p

Atu gratuluję synka, a przypomij mi a ten sam gin mówił Ci że dziewczynka??

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry