reklama

Październik 2014

reklama
kochani, wprowadzamy nową funkcję na forum. Jest tak bardzo nowa, że na razie zarządza nami,a nie my nią, dlatego...jeżeli na wasze pw przyszły wiadomości w języku angielskim- to my. Możecie przeczytać, wykasować - głównie dostaliście informacje o tym, jacy jesteście cudowni i wspaniali:) My wracamy do okiełznania programu, a wam życzymy miłego dnia:) babyboom team:)

oto wyjaśnienie od administratorów;)

matko jak mi sie marzy aquapark- mój syn jedzie za 2 tyg z dziadkami na Szaflary :)

Pscolka - to z boku da się usunąć. Najedź na to myszką i zjedź na dół tego. Pod ostatnią ikonką pojawi się taka strzałka w lewo. Kliknij na nią, a to się schowa ;-)

Wróciłam wczoraj ze szpitala. Ostatnie dwa dni to już totalnie czeski film.
- w niedzielę wieczorem lekarz zdziwił się, że nikt mi nie kazał brać magnezu na te skurcze (zalecił 3x2), a byłam od środy od obiadu. Brałam na własną rękę. Co z tego, że wpisał lek w kartę, gdy go i tak nie dostawałam.
- zdarzyło się, że raz dostawałam swoje leki, raz nie (te, co mam na stałe: Euthyrox, Acard). Dobrze, że je miałam ze sobą.
- 3 lekarzy pytałam o wyniki krwi ze środy (podejrzałam w karcie i widziałam, że anemia). W piątek na badaniu lekarka kazała spojrzeć studentowi. Powiedział, że wyniki są ok. Ale i tak brałam żelazo. Mój lekarz jak zobaczył wyniki, to mnie nastraszył, że mam się wziąć w garść z łykaniem żelaza, bo patrząc na tempo spadku parametrów, to za jakiś czas grozi mi przetaczanie krwi. Ale w szpitalu twierdzili, że jest ok....
- zatrzymali mnie dzień dłużej, bo w poniedziałek w moczu zbadanym na szybko (nie na czczo!, po herbacie z 4 łyżkami cukru, po bułce, kaszy mannej i kawałku tortu) mam śladowe ilości glukozy w moczu. Położna złapała się za głowę na ten pomysł. Lekarz rano na obchodzie też.
- na porannym obchodzie lekarka (ta sama, co w poniedziałek) chciała jeszcze 2 dni mnie przetrzymać przez tę glukozę, mimo dobrych wyników dobowych pomiarów glikemii.
- na obchodzie dowiedziałam się, że poniedziałkowe USG, którego nie miałam!, wyszło ok. Oj, tu już zareagowałam ostrym tonem.
- w poniedz. czekałam 5 godz. na USG, którego nie zrobili, ale ok - wina sprzętu.
- we wtorek weszłam gabinetu badań po godzinie jako te pierwsze panie do wypisu. Lekarka mnie cofnęła, że teraz pooperacyjne. Później weszły przyjmowane na oddział, z innego oddziału i nawet kobieta z zewnątrz. Gdy w między czasie spytałam lekarki, która wyczytywała pacjentki czy mam wrócić do łóżka czy czekać (co mogło trwać znowu 5 godzin), to z pogardą odpowiedziała, że nie wie. Po 3 godzinach zrobiło mi się słabo, więc położyłam się na ławce. Zmienili się lekarze, przechodził jeden i od razu zrobił halo, że przecież ciężarne wchodzą w pierwszej kolejności (tylko ja byłam tam ciąży).
- na wypisie nie wpisano badania USG z wczoraj. Z datą 19.05 wpisano badanie USG z przyjęcia, nie z wypisu.
- jedna położna, to ciśnienie sprawdza chyba na oko, bo pomiaru nie zrobiła, a wpisała w kartę.

Dziewczyny, jestem zmęczona tym szpitalem.... A w ogóle, to od paru lekarzy usłyszałam, że leżę na złym oddziale. Niby taki polecany ten szpital. Czeski film.

Aa. Babka stwierdziła, że mam grzybicę, mimo że się upierałam, że to od kibla, gdzie nie był spłukany domestos. Dostałam nystatynę i clotrimazol. Wyniki posiewu były idealne, więc jednak pani miała złe oko.

Ja tak z zupełnie innej beczki :) chciała bym sie wybrać do aquaparku ale nie wiem czy to bezpieczne. Jest nie daleko nas duży aquapark w stylu tropikalnej wyspy pod berlinem. Nie długo nasza rocznica i miał to byc dla nad taki miły wypad. Pływać w ciazy nawet zdrowo. Wiem ze jacuzzi, sauny i zjeżdżalnie odpadają ale pływanie nie. Boje sie tylko zeby w brzuch nie dostać jak to w takich miejscach bywa. Była któraś z was w takim miejscu?

Mi lekarka tłumaczyła, że jak się chodziło na basen wcześniej dość regularnie to można chodzić, a jak nie to lepiej się wstrzymać. A w razie czego zapodać sobie po dopochwowo tabletki kwasu mlekowego.

Cyntia dosłownie czeski film ;) nie wracaj już tam chyba, że na poród

My materac mamy gryka-kokos.
Mnie już chyba boli brzuch od kaszlu - bardzo duszącego. Niestety nic nie mogę wziąść. Dziś taki ból, że nawet wykaszleć się porządnie nie mogę. Ledwo wstałam z łóżka. Wzięłam 2 nospy i byle do wtorku, bo wtedy mam połówkowe.

Cyntia- w policach takie rzeczy? Zawsze słyszałam ze to dobry szpital , moja lekarka tam pracowała i mówiła ze jak by co to tam jechac bo dobry szpital. Moze coś sie zmieniło. Sama pracowałam w szpitalu 2 lata i niestety czasem za mało personelu a za duzo roboty a w papierach musi grać wiec ciśnieniem i innymi "drobiazgami" mało kto sie przejmował.

Judy - tam personelu jest za dużo, serio. Nikt nic nie wie, bo sobie nie przekazują informacji. To Police, oddział ginekologii i uroginekologii - wydaje mi się, że tam są nastawieni na operacje, a nie na ciężarne. Może racja, że na zły oddział trafiłam, ale poczytałam w między czasie o porodówce i ma straszne opinie niestety. Być może zły oddział, albo szpital stracił swoją świetność :/

atu - w jacuzzi jest duże stężenie bakterii, janajprawdopodobniej po jacuzzi miałam e coli w pochwie. Leczyłam się ponad rok ztego badziewia:wściekła/y:
cyntia - tak, ale to trzeba robić za każdym razem jak sięwejdzie na kolejną stronę forum. To powinno się pojawiać tylko jak się najedziena to kursorem, tak jak na wszystkich innych stronach w necie. Mnie tostrasznie irytuje:wściekła/y:. Cyntia może właśnie takie cyry z tej racji, że leżałaś nazłym oddziale, wiadomo, że do ciężarnych jest (powinno być) inne podejście.
melodja - ja na taki uporczywy kaszel robiłam sobie płukankigardła solą emską, na jakiś czas pomagało, brałam od razu 2 tabletki

reklama
No, wyrzuciłam to z siebie ;-) A w sali obok była dziewczyna z 3 cm rozwarciem, czekająca na założenie szwu przez 2 dni nikt jej USG nie zrobił. We wtorek mieli po nią przyjechać, bo nie mogła chodzić. Poprosiła mnie bym poszła do położnej przypomnieć, że czeka. Położna nic o tym nie wiedziała, ale i tak o niej zapomniała. Badania się skończyły, a dziewczyna dalej leżała w sali :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry