reklama

Październik 2014

Witam się i ja w ten deszczowy poranek.

No to wygląda na to że ja najwięcej. 13 kg mi przybyło. Nie jestem jakaś smutna z tego powodu bo miałam niedowagę. Przy wzroście 172 ważyłam 56 kg. Jak już wcześniej pisałam wszystkie kilogramy są w brzuchu, biuście i trochę w pupie. Reszta bez większych zmian.

Madzia jak ty to robisz i skąd masz tyle energii. Ja nie narzekam bo też chodzę spać koło dwunastej i wstaję wcześnie ale ty laseczka szalejesz!!!

To chyba synuś mi dodaję tyle energii ;) he
W ogóle zawsze byłam osobą co robi wiele rzeczy na raz,i tryska energią ;)

reklama
Hej,
Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek dotyczący promocji i obniżek. Podpatrzyłam u Majówek i uznałam, że to jest niesamowicie sensowne.

A co do wagi: Dziś zaczynam 23 tydzień i mam około 3 kg na plusie. Lekarz mówił ostatnio, że jeszcze nie robię krzywdy maleństwu, niektórzy tak mają, ale nie jest to super. Głównie dlatego, że co mam przytyć to i tak przytyję, ale niestety u mnie będzie to prawdopodobnie gwałtowny wzrost, co nie jest dobre. Pocieszam się, że to u mnie rodzinne - moja mama tez miała mikro brzuszek aż do 7 miesiąca, a i ja urodziłam się o czasie ważąc całe 2800. No i startowałam na górnej granicy normy wagowej.

Ja mam juz ok 10 kilo do przodu,ale sama sobie jestem winna. Od poczatku ciazy jestem na L-4 bo moja praca wymaga podnoszenia ciezkich rzeczy wiec poszlam od razu na chorobowe. Do tego od poczatku czuje sie super zadnych wymiotow,bulow,mdlosci wiec apetyt wiekszy.
A jak sie w domku siedzi to sie czlowiek nudzi i z nudow podjada...
Ostatnio sie troszke usmialam bo postanowilam sie zmierzyc i o dziwo wszedzie mam takie same wymiary 95-95-95...taka kuleczka ze mne :-D

Hej ja dzis miałąm wizyte.
Skierowania na USG nadal nie dostałąm bo tej dr od USG nie ma,dostane na nastepnej wizycie albo tu a jak jej nie bedzie to gdzies indziej.
Mam skierowanie na test obciązena glukozą.
Dr próbowała posłuchac tetna ale sie nie dało bo Dyzio aby kopał w sonde.
Twardnienie mojego brzucha to zadne skurcze,stawianie tylko małe sie rozpycha.

Co do wagi to ja uwaga 1kg na plusie,ja sporo wymiotowałam i schudłam i teraz nadrabiam.

Witam w ten pochmurny i deszczowy dzień (przynajmniej u nas):P

Dzisiaj mam +7kg gdyż wczoraj lepiłam pierogi ruskie i zjadłam ok 50 sztuk:szok: od godziny 13 (czyli jak zaczęłam lepić) do wieczora hehe:P A mój jeden pierożek ma duży i pękaty brzuszek jak ja, więc trochę tego zjadłam:D A jeszcze cały pojemniczek czeka ale dzisiaj już się postanowiłam ograniczyć:)

Z wagą to szczuplejsze kobietki powinny przybrać więcej w ciąży a pulchniejsze mniej:) Możecie do wagi dodawać wzrost? Bo porównujemy trochę bez sensu - bez wagi przed ciążą i bez wzrostu to trochę kiepsko:) Może założę nowy wątek - start od teraz bo teraz najwięcej zaczyna się tyć (niestety), widziałam wątek ogólny - można edytować potem swój post i co tydzień (lub wg uznania) edytować swoją wagę:) Przynajmniej od połowy ciąży będzie jakieś porównanie:)

Dzisiaj chyba zabiorę się za sprzątanie:P

Znalazłam w sklep play aplikacje waga w ciąży i jest tam fajnie pokazane na wykresie norma wagi w ciąży;-)no i po podaniu wagi i wzrostu jestem na średniej linii;-)

Kotulcia pierogi chodzą za mną parę dni i chyba jutro zrobię:-)wszystko już kupiłam;-) a dzisiaj właśnie wsunełam lasagne;-) a co;-)

Hehe mnie mąż męczył o pierogi od jakiegoś czasu bo nie chciałam ich robić bo tak je lubię że wiedziałam jak to się skończy - nie dość że pół dnia w kuchni (nie liczę ile sztuk zrobiłam tylko je ważę i wyszło tak z 4-5kg pierogów:P ale u nas schodzą w 3 dni na śniadanie obiad i kolację hehe tak je mój mąż lubi) to jeszcze w boczki mi idą. A ten sadysta mój mąż chce placki ziemniaczane - kolejna rozpusta ale trzeba korzystać zanim stare ziemniaki znikną.

Lasagni dawno nie robiłam a myślę o takiej z mięskiem mielonym, pieczarkami, marchewką z groszkiem w sosie pomidorowym:D Nigdy takiej nie robiłam ale nie wiedząc czemu taka mi chodzi po głowie więc chyba muszę się zebrać wypróbować ten przepis:P

ja znalazłam taki wykres i niestety jakoś grubo mi przekracza - każdy kalkulator inaczej pokazuje:P
Kalkulator wagi w ciąży - Twój portal o zdrowiu

Aa i teraz postanowiłam się zarejestrować na tej stronce:
Waga w ciąży

Rejestracja szybka a fajnie porównuje wagę innych użytkowniczek o podobnej wadze wyjściowej i wzroście i ogólnie średnią:) U mnie ciekawostką jest widoczny u innych duży skok między 24-26tc więc wiem kiedy najbardziej się pilnować:tak:

Wow to u mnie pierogi są na 2 dni i jem tylko ją i mój mąż bo syn to niejadek:-) a ją właśnie taka lasbgne jak piszesz zrobiłam :-) jeszcze mam chęci na młoda kapustę z ziemniakami;-)

Zaraz zerkne na te linki co podałas;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry