reklama

Październik 2014

garmelka - ja nauczyłam się spać bez majtek przed ciążą i było mi tak bardzo wygodnie, przede wszystkim czułam jak klementynka oddycha :-D teraz niestety od samego początku nie ma mowy tyle mam mlecznej wydzieliny. Zresztą raz spróbowałam to obudziłam się rano z mokrym prześcieradłem i dużym dyskomfortem. Nawet na pół śpiąco spanikowałam że to wody mi odeszły :szok: teraz majtki + wkładka co noc, a w ciągu dnia to nawet muszę kilka razy wkładki wymieniać. Przez to właśnie tęsknię trochę za normalnymi cyklami :happy:

Pscółka chyba zakupię jutro espumisan i wypróbuję. Mam w domu ulgix ale wyczytałam że raczej nie jest polecany w ciąży a już na pewno nie bez konsultacji z lekarzem.

Co do koszuli to ja zakupiłam na razie taką KOSZULA nocna CIĄŻOWA do karmienia 100% BAWEŁNA (4284892175) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i jeszcze kilka gadżetów u tego sprzedawcy i wszystko jest ok. Chcę jeszcze kupić drugą do karmienia ale z długim rękawem bo ja zmarzluch jestem a to przecież będą chłodne miesiące. W szpitalu z tego co wiem dają swoje koszule do porodu więc o tym nie muszę myśleć.

reklama
Lucus - ja czytałam tylko te porody na wesoło i fajnie mnieto nastawiło przed moim własnym porodem. Położna była w szoku, że tak szybkooksytocyna zadziałała i że pomimo znieczulenia tak szybko miałam pełnerozwarcie. Myślę, że psychika czyni cuda w takich chwilach.
gnagna - jak już karmiłam i nosiłam biustonosz 24 h tozafundowałam sobie takie bezszwowe i bezfiszbinowe, do dzisiaj w nich chodzę,bo wygodne
http://www.novamed.pl/wygodny-biustonosz-ciazowy-podtrzymujacy-cantaloop
http://cantaloop.pl/wygodny-biustonosz-dla-matek-karmiacych-cantaloop
Ja nie cierpię fiszbin i koronek, a w sumie tylko takie byłydostępne w sklepach jeśli chodzi o duże rozmiary, no lub sportowe w których nieda się karmić. W tym ciążowym jest mały dekolt, więc do bluzek z większymdekoltem się nie nadaje, ale chodzę w nim w domu. A jak karmiłam na leżąco tocyca wyciągałam bokiem, nie przodem:-D. Kupiłam sobie beżowe, bo białe szybko sięfarbowały od mleka, którego wkładki nie wchłonęły:baffled:
czarna - pytałam o przyjmowanie espumisanu w ciąży ifarmaceutka potwierdziła, że można:tak:

Jeśli chodzi o staniki, to ja jestem mega zadowolona z alles kelly. Kupiłam na ciążę jak już sie przestalam w cokolwiek w normalnych sklepach mieścić i jestem zachwycona. Nie karmilam w nim, ale zapiecie jest wygodne. Przez jakiś czas to byl mój jedyny dobry stanik i pralam go non stop i dobrze to zniósł. W tym tygodniu dokupilam drugi taki tylko inny kolor. Polecilam go karmiacej koleżance i ona chwali sobie to, ze jest lekko sztywny i nie widac wkładki, co ja wkurzalo w tych miękkich. Mam nadzieję, ze po porodzie na karmienie będą dobre, bo jak jeszcze urosne, to już nie ma tozmiaru z tego modelu...

Cyntia, ja ruchy czuje jak dam szansę mojemu malenstwu i w końcu usiade na tylku albo sie położę. Zwykle przed pójściem spać staram sie wejść w interakcje. W ciągu dnia nie zauważam póki nie dostane w pęcherz albo żołądek. Jak mam zabiegamy dzień to siedzi spokojnie, a jak sie obijam to szaleje.

Babina - ja niani nie będę kupować, bo w sumie mamy mieszkanie i jakby mały miał płakać, to i tak usłyszymy. Ale na pewno chcę kupić monitor oddechu. I też nie wiem jakiej firmy. Przyglądałam się na Allegro AngelCare Ac300.

Mi niania bardzo by się przydała, mamy piętrowy domek więc często jestem u rodziców na dole. Musze sobie popatrzeć i poczytać które watro byłoby kupić.

Mój maluszek coś strajkuje, ostatnio dość mocno się ruszał, było widać na brzuchu, a od dwóch dni jakiś jest niemrawy, nie wiem czy się przejmować czy nie, ale troskę to stresujące ze kopnie raz na jakiś czas.
Myślałam ze z każdym tyg ruchów będzie więcej a tu jakos mniej

Babina- ostatnio tez miałam ze 3 dni ciszy. Już chciałam panikować a wczoraj maluszek pokazał ze potrafi sie wiercić cały dzień. Spokojnie moze sobie odpoczywa lub ułożył sie tak ze nie czujesz. Co do wydzieliny. Tez mam jej sporo. Bałam sie ze to jakaś grzybica a to zwykła fizonomia :) najwiecej mam rano po obudzeniu. Dzis jestem w Szczecinie i jakoś tak u siebie najlepiej :)

Ja wydzieliny mam sporo przez tą luteine dopochwowa, już jak wiem że muszę iść coś załatwic do południa to biorę rano ta pod język żeby mi się nic na mieście nie lało :-) bez wkładek ani rusz. Nadal męczy mnie ten katar sienny i pierwszy raz w życiu nietrzymanie moczu! Jak zakręci mnie w nosie i zaczynam kichać to co Kichniecie trochę poleci. Oby tylko tak nie zostało!

babina, nie ma się co martwić. Może po prostu Ty jesteś bardziej aktywna ostatnio - jak dużo chodzisz i kołyszesz miarowo wodami, to on nie ma motywacji do ćwiczeń ;-) Jak chcesz poczuć maluszka i się uspokoić, to możesz spróbował położyć się i oddychać tak, żeby ruszał się tylko brzuch, a nie biust (oddechy jak do porodu). My ćwiczymy oddychanie torem brzusznym na ćwiczeniach dla brzuchtek i instruktorka mówiła nam, że to świetny sposób na zmotywowanie maluszka, by dał o sobie znać - inne kołysanie zaciekawia go plus dostaje większą dawkę tlenu. U mnie to działa, a jak ćwiczymy to na zajęciach, to wszystkim nam się w brzuszkach maluszki odzywają.
Jeśli czujesz ruchy od niedawna, to one wcale nie muszą być regularne!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry