reklama

Październik 2014

reklama
Pauletta prosze nie denerwuj sie i odpoczywaj bedzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki. A placz dzidzi nie pomoze, ona odczuwa Twoje emocje.
Odnosnie kucia nie pomoge Ci, moze to wiazadla.
Ja dzis mam bardzo leniwy dzien nawet jeszcze z lozka nie wstalam w Warsawie deszczowa pogoda i w sumie tylko spac sie chce. Rano mnie maz zdenerwowal bo zaczal na mnie krzyczec ze on nie ma miejsca, a ja zajelam swoja polowe lozka a nie 1/3 Jak zawsze wiec jego polowki nie zabralam. Wkurzyl mnie wiec jak wroci z pracy nie bede sie odzywac. Ja swoja czesc lozka dziele z psem a on rozpycha sie na ponad polowie.

Babina - mój też ostatnio dnie jest jakiś spokojny, ale za to wczoraj po 1 w nocy szalał równo :-D

Atagata - prawie 6,5 kg

Kotulcia - zupa neoapolitańska?

Pauletta - Kochana, nie płacz - stres tylko napędza te twardnienia. Brzuch może sobie twardnieć na tym etapie. Odpoczywaj. A dostałaś luteinę? Chodzisz do pracy czy jesteś na wolnym? Poleż. Mnie się bardzo te twardnienia wyciszyły po zastosowaniu się do rad lekarza. W szpitalu mówili, że jest małe rozwarcie od strony zewnętrznej, a po 10 dniach na wizycie u mojego gina już było wszystko zamknięte :) Doskonale Cię rozumiem, bo leżąc w szpitalu cały wieczór przeryczałam, bo nie rozumiałam co się dzieje.
Najważniejsze, że z szyjką jest ok! Leż jak najwięcej :tak: I pamiętaj, że od ok. 20 tc mogą pojawiać się twardnienia, ważne, by nie za często i nie bolały.
A kłucia, to ponoć mogą się zdarzać. Ważne, że Twój lekarz Cię nie olał i jesteś pod kontrolą. No-spa pomoże!

Mona - naprawiłam ;-) No super róże :-D

Paulleta nie denerwuj się i nie płacz bo to jeszcze gorzej dla dzidzi, ja też wczoraj dowiedziałam się że z moją dzidzią jest wszystko ok, ale łożysko mam bardzo nisko, jak mi to lekarz tłumaczył to gdzieś na mięśniach które się rozciągają i może zacząć się odklejać, więc mam uważać i będziemy obserwować. Następną wizytę mam za 4 tygodnie a potem już co 2. Jak coś by się działo to od razu na IP.
Więc spokojnie odpoczywaj i nie stresuj się, będzie dobrze.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!!

U mnie króluje niebieski bo też dziś szalałam. Wydałam za wszystko 39zł. 1zł za ciuszki dla noworodka a 2zł za te na troszkę później:
DSCN0477.jpg DSCN0479.jpgwszystkie te ciuszki do rozmiary do 9 miesięcy, większość 0-3 i 3-6.

Załączniki

• DSCN0477.jpg
    DSCN0477.jpg
    39,2 KB · Wyświetleń: 45
  • DSCN0479.jpg
    DSCN0479.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Mona nasze córki będą miały tak samo na imię?:)

Cyntia to zupka na którą gotuje się wywar jak na każdą inną z tym że potem z chochelką wywaru blenduję dwa serki topione i wlewam do zupki, dodaję natkę pietruszki i podaję ją z makaronem:tak:

Nie moje zdjęcie ale tak wygląda:
zupa_neapolitanska6.JPG

katinka ja też mam nisko łożysko - jakieś 2,5cm od ujścia szyjki z tego co zrozumiałam ale wcześniej w szpitalu było 2cm i powoli się podnosi - gin mówił żeby się tym za bardzo nie przejmować:)

Zaraz się ogarnę i uderzam do biedronki po brzoskwinki:D Coś mam ochotę:)

Załączniki

• zupa_neapolitanska6.JPG
    zupa_neapolitanska6.JPG
    50,9 KB · Wyświetleń: 57
Kotulcia no pewnie tak u mnie imię wybierał mąż;-)ją chciałam Maje, syn Jagode a mąż Nadie Oliwie ;-)i tak zostało będzie miała dwa imiona;-)
Mi też na papierach napisał łożysko nisko >:) ale nie pytałam o to a on też nic nie mówił;-)

Babina ją będę prala w Loveli i będzie ok;-)

Mojemu synowi dzisiaj wypadł pierwszy ząb jestem w szoku że tak szybko;-)

Na wrześniowych mamusiach urodziły się bliźniaczki dzisiaj to był 25tc z paroma dniami

Mona - kurczę, no widziałam :(

Urodziła A_nka, która była z nami na początku, bo najpierw miała termin koniec września/początek października. Aż mi strasznie przykro, bo u niej tak nagle to wyszło z tego, co wyczytałam :-( Maluszki mają szanse, ale to tak wcześnie....

Mona wcześnie ten ząb mu wypadł, faktycznie. A z podpisu widzę że jest młodszy od mojego gagatka. Nie umiem sobie wyobrazić młodego bez zębów:P

O kurczę no pamiętam a_nke... Trzymam kciuki za jej córeczki bo to wcześnie tym bardziej że bliźniaki zawsze drobniejsze są... Idę poczytam co i jak bo nawet nie w temacie jestem...

reklama
czarna - ztego względu właśnie mam tą poduchę, bo Szymekbył ułożony jak żabka, więc i z jednej i z drugiej strony coś mu wystawało igniotło mnie w nocy. Mateuszek jak na razie jest w poprzek i też uwiera pobokach, tak więc poducha już się przydaje:tak:. Co do masażera, wygląda na bolesny:cool:(któryś z balsamów na cellulit ma taką nakładkę), pytanie ile jesteś w stanieznieść dla urody:-D
pauletta - ale tak się po prostu zdarza, nie ma co płakać.Będzie dobrze. Ja w poprzedniej ciąży masę tabletek łykałam, bo skurcze już od 4 miesiąca były,ale nic poza tym się nie działo i Szymek w terminie urodzony:tak:. Jeśli kłuciasporadyczne to to też norma, ja miałam dzisiaj kilka. Głowa do góry;-).
Mona - zazdroszczę zakupów, ja to ciuchów mam dla trojaczkówco najmniej i to obu płci:rofl2:
babina - ja tylko prałam w min. 60 stopniach, Szymek madelikatną skórę i nic się nie działo:tak:

Trzymam kciuki za bliźniaki &&, powiem szczerze, że musiałam kilka razy tą informację przeczytać, bo jakoś do mnie nie docierało, że to już wrześniowe:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry