reklama

Październik 2014

kotulcia - z drugiej strony olx uprzedza, żeby nie przesyłać kasy na konto, tylko płacić przy odbiorze osobistym. Ciekawe jak się sytuacja rozwinie:eek:

Dziewczyny, która z Was miała kontakt z rumieniem? Moja siostrzenica dzisiaj zaczęła chorować, a jedziemy do nich 20-go. Czy to wystarczający czas, żeby mnie nie zaraziła?

Ostatnia edycja:
reklama
Syla mam nadzieję że będzie dobrze...

Ale jestem zła w sumie na siebie - znalazłam fajny wózeczek używany, tanio bo za 3 stówki na olx.pl, dogadałam się wysłałam przelew bo miało być z opcją wysyłki (miała zostać od razu nadana) a tu nagle wiadomość że konto tamtego użytkownika jest nieaktywne. Chyba zostałam oszukana i czekam do końca przyszłego tygodnia - jak paczka nie dojdzie idę na policję - mam w sumie numer konta na które przelałam kasę i olx.pl policji niby udostępnia wszelkie dane w tym IP. Że też ludziom chce się robić takie przekręty:/ Pewnie sprawa zostanie wyjaśniona bo numer konta i IP to aż naddto ale ciekawa jestem ile będzie to trwało - chyba że to jakiś zbieg okoliczności i jednak wózek otrzymam - chociaż szczerze w to wątpię...

Jutro mam wizytę, młoda szaleje - a wydawało mi się że przez te upały powinna być spokojna...:cool2:

Oj nieciekawa sytuacja..kiedyś tez mnie oszukali na allegro na jakieś 200 zł ale mała szkodliwość czynu i nie odzyskałam kasy.Mam nadzieję,że jednak Tobie się to uda!

pscółka no niby tak, ale od wielu lat robię zakupy przez internet i na olx.pl (jeszcze jako tablicy) i nie było takich numerów... Teraz tylko czekam... Chociaż ja jakbym była oszustem to poczekałabym kilka dni, zebrała wielu naiwnych a kasowałabym konto jakby dopytywali dlaczego przesyłka jeszcze nie doszła a ogłoszenie zostało wystawione wczoraj wieczorem i dzisiaj usunięte więc bez sensu:P Łudzę się że może to jakiś zbieg okoliczności - dlatego nie idę od razu na policję żeby się nie okazało że ja to zgłoszę a paczka zostanie wysłana...

Pscółka rumien jest grozny do konca ciąży,jezeli mozesz to nie jesz:no: Ja miałąm obawy ostatnio czy moja nie przyniesie tego ze szkoły,dr kazała jej sie myc i przebierac przed kontaktem ze mną.Rumien zakazny moze powodowac wady u dziecka w brzuchu.
Ja bym nie ryzykowała:no:
Podobno jak nastapi wysypka to dziecko juz nie zaraza

Pauletta - szyjka świetna! To najważniejsze :) Trzymam za Was kciuki! A do kiedy chcą Was trzymać?

Syla - jak dzisiaj córeczka? Jest w szpitalu? Musieliście najeść się strachu.... To musiało być straszne przeżycie :-(

Kotulcia - o rany! A masz nazwisko i miejscowość? Daj, może uda nam się znaleźć tę osobę. Co za *%&^((#&$((%. Brak słów na takich ludzi!

Pscółka - bombelek8 miała styczność i się niestety zaraziła. Musisz poczytać ile czasu można zarażać, ale też weź pod uwagę, że z dzieciątka mogło przejść na kogoś innego i ten ktoś inny może jeszcze nie mieć objawów i zarażać.

Cyntia szukałam już i nic:( Zresztą pewnie są nieprawdziwe... Dlatego w razie czego zostaje mi policja bo oni po numerze konta dojdą co i jak... Pisałam już do olx.pl i oni zadeklarowali udostępnienie wszystkich informacji na życzenie policji. Ja w każdym razie nie popuszczę...

Z tego co czytałam to najprawdopodobniej po zlokalizowaniu osoby i tak poznam te dane bo sprawa trafia do sądu... Boję się że będzie się to ciągnąć ale ważne żeby takie osoby nie czuły się bezkrane:tak:

reklama
Hej Laski nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamięta ale nie odzywam się bo jestem załamana w dalszym ciągu. Pscółka chyba pytałaś o rumień, ja się zaraziłam i na twoim miejscu bym nie jechała w te odwiedziny. U nas zarażenie trwało około miesiąca i chodziło po nas.Cały czas żyje w starchu czy z dzidzią jest ok, bo to dla niego jest bardzo niebezpieczne. Pozdrawiam dziewczynki i postaram sie być częściej, ale cały czas żyję tym rumieniem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry