reklama

Październik 2014

reklama
Ginekolog stwierdził,że to odpowiednia waga do tygodnia,taka powinna być ;)
Jeszcze dostałam reklamówke próbek i gazet ;)

I nie rozumiem jak ginekolog może powiedzieć że dziecko to "grubaska" beszczely jak by mi tak powiedział to bym mu powiedzała do widzenia ;)

Ostatnia edycja:
Garmelka - w ciąży zapotrzebowanie na magnez jest o wiele wyższe.
Odkąd zaszłaś w ciążę, twoje zapotrzebowanie na magnez wzrosło i wynosi około 350-400 mg na dobę, czyli o około 100 mg więcej, niż potrzebuje dorosły człowiek.
Magne B6 ma 48 mg. Mnie ginekolog zalecił już dawno, przed twardnieniem brzuszka na skurcze i drętwienia 3x po jednej dziennie. A w szpitalu to nawet zalecali 3x2 tego samego preparatu. Nawet jest jeden magnez, który ma dopiskę, że dla mam Chela Mag B6® Junior | Planowanie – Ciąża – Karmienie | Suplement diety - Chela Mag B6 Mama

Slonko - Aspargin to mi odradzał jeszcze kardiolog parę lat temu - ma ponoć złe wchłanianie (oj, ale był świetny na kaca! :-P).

Mona - no ja też dostałam Ferrum jako taki, co niby mniej skutków ubocznych daje, ale do gryzienia i to był horror ;) Tak mnie bolał po nim brzuch, że odstawiłam sama. Po zmianie leku nie mam problemów ani z zaparciami, ani z bólem w jelitach.

Co do plam i przebarwień, to, kurczaki, mam ich pełno. Powyskakiwały mi takie tyci kropeczki (mniejsze jak piegi), jedna przy drugiej na brzuchu, w pachwinach i na rękach - i nie wiem teraz od czego, ale wydaje mi się, że od oliwki :baffled: Dziwnie to wygląda.

W Super-Pharm jest promocja na kosmetyki
Emolium - 40% od 5.06 do 18.06. Wiadomo, że cena oryginalna trochę zawyżona, ale i tak jest o wiele taniej. Może któraś z Was ma je na liście wyprawkowej :-) Ja kupiłam takie:
10431560_10202786664881057_1243703323533359300_n.jpg

Załączniki

• 10431560_10202786664881057_1243703323533359300_n.jpg
    10431560_10202786664881057_1243703323533359300_n.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 82
I nie rozumiem jak ginekolog może powiedzieć że dziecko to "grubaska" beszczely jak by mi tak powiedział to bym mu powiedzała do widzenia ;)

Madzia to nie mój lekarz prowadzący tylko specjalista od USG- miał gość dziwne poczucie humoru- ale jakoś to olałam, bo i tak nie będę go już wiecej oglądać;)

Cyntia- dzięki za opinię- zobaczymy jak mój organizm to zaakceptuje;) Emalium tez stosowałam jak Mati miał jakąś wysypkę- to nam doktorka zapisała:) to chyba ta emulsję do ciała

pscolka i spolka-już zdążyłam się nauczyć ogarniać wszystko i wszystkich, czasem mam cięższe dni ale na ogół jest oki
MonaG1985-młodsza córka idzie do tego samego przedszkola co starsza i już pare razy płacz był jak się odbierało albo zaprowadzało starszą bo ona też chciała zostać wiec myślę że szybko się zaaklimatyzuje:)
Cyntia85-pierwszy raz słysze coś takiego o Asparginie a biore go już drugą ciąże, ale wiadomo że każdy lekarz ma swoje upodobania co do leków

Slonko - chodzi o to, że magnez wchłania się z witaminą B6, a w Asparginie nie ma B6 i to trochę bezsensu go brać. No chyba, że uzupełniasz dodatkowo B6.

A druga sprawa, że Aspargin to bardziej potas, bo realnie magnezu zawiera tylko 17 mg magnezu, gdzie nieraz tabletki dla kobiet w ciąży mają po 100 mg (jak Chela Mag B6 Mama). Z ulotki:
1 tabletka zawiera:
magnezu wodoroasparaginian (czterowodny) 250 mg (co odpowiada 17 mg magnezu);
To się ma nijak do zapotrzebowania w ciąży ;)

Mona - może w syropie rzeczywiście dobrze działa. Z resztą każdy organizm jest inny i może u Ciebie będzie ok :)

Ostatnia edycja:
cyntia - myślę, że to nie od oliwki tylko... ciąży:-D. Po ciążymi niektóre przebarwienia zeszły. Co do żelaza, to u mnie np. powodowałobiegunki:baffled:.
słonko - a w jakim masz wieku dzieciaczki jeśli można wiedzieć?

Garmelka - w ciąży zapotrzebowanie na magnez jest o wiele wyższe.
Magne B6 ma 48 mg. Mnie ginekolog zalecił już dawno, przed twardnieniem brzuszka na skurcze i drętwienia 3x po jednej dziennie. A w szpitalu to nawet zalecali 3x2 tego samego preparatu. Nawet jest jeden magnez, który ma dopiskę, że dla mam Chela Mag B6® Junior | Planowanie – Ciąża – Karmienie | Suplement diety - Chela Mag B6 Mama

Slonko - Aspargin to mi odradzał jeszcze kardiolog parę lat temu - ma ponoć złe wchłanianie (oj, ale był świetny na kaca! :-P).

Mona - no ja też dostałam Ferrum jako taki, co niby mniej skutków ubocznych daje, ale do gryzienia i to był horror ;) Tak mnie bolał po nim brzuch, że odstawiłam sama. Po zmianie leku nie mam problemów ani z zaparciami, ani z bólem w jelitach.

Co do plam i przebarwień, to, kurczaki, mam ich pełno. Powyskakiwały mi takie tyci kropeczki (mniejsze jak piegi), jedna przy drugiej na brzuchu, w pachwinach i na rękach - i nie wiem teraz od czego, ale wydaje mi się, że od oliwki :baffled: Dziwnie to wygląda.

W Super-Pharm jest promocja na kosmetyki
Emolium - 40% od 5.06 do 18.06. Wiadomo, że cena oryginalna trochę zawyżona, ale i tak jest o wiele taniej. Może któraś z Was ma je na liście wyprawkowej :-) Ja kupiłam takie:
Zobacz załącznik 628781

Emolium w naprawdę dobrej cenie. Ja zamierzam używać Ziajki jak dla mnie kosmetyki tej firmy są rewelacyjne. Sama ich używam i dla dzieciątka też zamierzam no i są Polskie co też jest ważne.

reklama
Katinka dziękuję za inf ale mam do najbliższego auchan 70km:-( gdybym wczoraj wiedziała to bym wstąpiła po drodze ;-)ale mam kuzynke farmaceutke i ona mi zawsze dostarcza coś że zniżkami:-)

Cyntia - zobaczymy jak na mnie zadziała syrop:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry