reklama

Październik 2014

Hej.
No to i ja sie wypowiem z racji małego doswiadzcenia w postaci 6 letniej panny.
My kąpalismy bez żadnych wkłądek na pieluszcze tetrowej i samą ręką,najwygodniej,i nie trzeba suszyc zadnych gabek myjek,i własnie siedlisko bakteri.

No my rodzimy w pzdzierniku wiec wydaje mi sie ze sukienki itd są zbędne,ja to ubierałam na poczatek tylko koszulke na zatrzaski i rożęk.Najlepsze jakies body spiochy,półspiochy.
rajstop nie kupuje bo wydaja mi sie za ciasne dla takiego maluszka.

No wypowiedziałąm sie;-) Ide sie ubierac bo jedziemy z Agą na zakonczenie roku szkolnego

reklama
U nas sprawdzały się najlepiej pajacyki takie rozpinane na brzuszku po całości:) Łatwe do założenia a dziecko może machać i rączkami i nóżkami i żadna gumka nie obciska itp. itd. Tak jak pscółka pisze - ładne spodenki, sweterki a'la dorosłe są rozkoszne ale dziecku niewygodnie i trzeba się ładnie nagimnastykować żeby to założyć:) Ja więc zbieram te pajacyki, ewentualnie bodziaki na długi rękaw i półśpiochy:) Fajnie będzie w lecie - młodej założę sukienkę, skarpetki i już;)

kotulcia - Szymek tak wył, że ja nawet nie podejmowałam się zakładania tych ubranek. Kombinezon dwuczęściowy ubrałam raz jak miał prawie rok - dziękuję:-D. Aha - zwracajcie uwagę jakie podszycie ma kombinezon. Ten który dostałam po siostrzeńcu miał polar i bawełnę, no za Chiny nie dało się tego włożyć, lepsza taka śliska podszewka:tak: no chyba że dziecko będzie bezproblemowe;-)

cześć.

ale mam katar :( pół nocy nie spalam bo oddychać nie mogłam, zaraz idę do apteki po jakieś krople bo sie chyba uduszę

Co do kąpieli to ja przy Matim tez tylko pieluszki tetrowe używałam

dzisiaj o 17 mam wizyte, proszę o kciuki żeby było wszystko ok :)

miłego dnia, buziaki

Ja chyba kupię zwykłą, tanią i jak największą wanienkę do kąpieli ale nieprofilowaną żeby posłużyła jak najdłużej. Za to na początek zainwestuję w dobry leżaczek coś w tym stylu ANGELCARE Leżaczek Wkład Fotelik do Kąpieli Wanny (4366755824) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo na pewno pierwsze kąpiele to będzie dla nas wyzwanie :happy2: W naszym mieszkaniu nie mamy wanny tylko kabinę prysznicową więc duża wanienka na pewno się przyda. Zastanawiam się tylko czy brać taką z korkiem czy bez... Czy ten korek do spuszczania wody w ogóle się przydaje i czy starszy maluch przypadkiem go nie otworzy w trakcie kąpieli dla zabawy :confused:

Od rana wypatruję kuriera bo dziś mamy dostać zamówiony wózek :-) normalnie cieszę się jak dziecko z zabawki :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Tez mamy tylko prysznic. W Dk cieżko o mieszkanie z wanna. Poszukam dużej wanienki i ewentualnie podkładu póki dzieciaczek sam główki nie będzie trzymał. Co do ubranek to zamierzam kupić duzo praktycznych, bez zapiec na plecach i przedkładania przez głowę a te ładne pewnie i tak dostaniemy od rodzinki wiec nie będę sobie nimi głowy zawracała. Z reszta zima to nie najlepsza pora na sukienki.

reklama
Dziękuje bardzo za opinie:) w sumie nie pomyślałam, że rajstopki będzie ciężko założyć:szok: Akurat w półśpiochy już jestem zaopatrzona:)
Ubrania wyjściowe "dorosłe" są piękne wiem , że nie praktyczne ale piękne:zawstydzona/y: Na szczęście ja takie dostałam, nie kupowałam więc jak nie założę nie będzie mi szkoda:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry