reklama

Październik 2014

A ja jakbym mogła kupić używany laktator z pewnego źródła to na pewno bym brała. Przeciez kabelki i silniczki nie mają styku ze skóra i mlekiem, a te części co mają to na bank można wysterylizowac. Ja jestem pewna, ze będę korzystała, bo chce dawać swoje mleko, a nie chce być niewolnikiem cyca. Nie wyobrażam sobie, ze nie mogę wyjść z domu, mimo ze dziecko ma z kim zostać, tylko dlatego, ze karmie.

Było o pieluszkach tetrowych: ja mam wrażenie, ze wszystkie teraz są takie z dużymi dziurami. Oglądałam takie b. drogie z motherhood i też przezroczyste..

reklama
Kupie laktator ale taki zwykły ręczny bo te elektryczne drogie i faktycznie nie wiadomo czy sie przydadzą. Dzis mnie tak sen mozy ze przysnelam na plazy a po powrocie do domu poszłam spać dalej. Dawno tak nie miałam.

Pieluchy tetrowe mam 3 szt i 1 flanelową bo szwagierki synu(nowe) dokupie jeszcze 1 flanelową i 4 tetrowe i starczy.

A sa jakies mamy co bedą uzywac wielorazowych??
Tak z ciekawosci pytam.

Ostatnia edycja:
Ja chcę używać wielorazowe ale pampersy też na wyjścia itp.
DSCN0480.jpgDSCN0481.jpg

Załączniki

• DSCN0480.jpg
    DSCN0480.jpg
    50,1 KB · Wyświetleń: 42
  • DSCN0481.jpg
    DSCN0481.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 40
A oto pierwszy pojazd Ksawerego :-)

cam1.jpg cam2.jpgcam3.jpg

Jak na razie podoba mi się bardzo to że jest mega prosty i szybki w obsłudze, a przede wszystkim lekki a na tym mi bardzo zależało. A reszta pewnie wyjdzie w praniu.

Justine wrzucisz przepis na kulinarny wątek? Wygląda pysznie :happy2:

Załączniki

• cam1.jpg
    cam1.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 56
  • cam2.jpg
    cam2.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 58
  • cam3.jpg
    cam3.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 48
garmalka - można dokupić nowe końcówki do laktatora, w każdym razie do większości z nich, a resztę elementów np. umyć w zmywarce lub zalać wrzątkiem. Ja piorę teraz i stopniowo będę prasować, poprzednio zabrałam się za prasowanie jakoś w 8 miesiącu i było to już mega niekomfortowe, musiałam siedzieć na piłce do pilates i dużo przerw robić. A ubranka to nie smoczki, sterylne nie muszą być;-)

marrika - powiem Ci, że wczoraj zastanawiałam się nad taką koszulką jak mi się dziewczyna w kolejkę zaczęła wpychać:-D. W końcu zapytałam czy chociaż z racji mojej ciąży mogłaby ustąpić, to oczywiście twierdziła, że nie zauważyła - raczyłam nie skomentować:-D

rjoanka - w necie widziałam tzw. podwójnie tkane pieluszki tetrowe, ale w ręce tego nie miałam. Ja też kupowałam przez internet i są kiepskie. A co do laktatora też miałam takie plany że będę odciągać (bo chciałam do fryzjera iść), ale robiłam kilka prób i nie poszło. Wydaje mi się że u mnie psychika tak działała. Poszło dopiero jak przeczytałam, że odciąganie mleka przydaje się przy oduczaniu od cyca, bo dziecko ma Twoje mleko, ale z butelki, ale to już był 10-ty miesiąc. Mam nadzieję, że teraz pójdzie sprawniej i niedługo po porodzie będe mogła pasemka zrobić, żeby jak człowiek wyglądać:-D

Czarna fajny wózek.
Ja mieszkam na wsi musze miec duze koła,mam upatrzony wózek,troszke starodawny ale mi sie takie podobają o ten sobie upatrzyłam wozek.jpg

Agniecha sliczna malenka.

Załączniki

• wozek.jpg
    wozek.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 52
reklama
pscółka / domka - ogadałam już końcówki na allegro i faktycznie są rózne z tej "modela" , muszę wziać ten laktator do domu i konkretnie zobaczyc zeby wiedziec co zamowic :) Bratowa dawała za niego ponad 300zł a ma go w stanie idealnym i to jeszcze w pudełku więc wygotuje co sie da - a nóż się przyda :tak:
domka - ja też mam taką kuzynke ekologiczna :) nie to żebym coś miala do ekologii ale ona aż do przesady - pieluchy eko, orzechy do prania eko, tylko cyc, eko jedzenie i wogóle szaleństwo jak dla mnie... :shocked2:

agniecha -
​ sliczna niuńka :) a może zdenerwowałaś się i dlatego cisnienie Ci skoczyło? ja mam w domu zwykle 98/70 a ostatnio u gina 136/90 - szok!!!

czarna - wózek wygląda na bardzo ładny i funkcjonalny, mi też zależy na lekkości wiec możliwe że odezwe sie do Ciebie po namiary... :happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry