reklama

Październik 2014

Babina magnez raz dziennie to zdecydowanie za mało. Przerzuć się na dawkę 3x1. Ja skurczów nie mam, tylko te bóle w spojeniu łonowym i to mnie boli prawie cały czas a nasila się jak pochodzę. Do tego czasami dochodzi takie niemiłe uczucie w szyjce:baffled: A mimo wszystko łykam magnez profilaktycznie w takiej dawce jak napisałam. I do tego koniecznie z wit. B6 bo jest lepiej wchłanialny.

Moja żaba bryka też prawie cały czas a bardzo ożywia się wieczorem, wtedy brzuch faluje że hej;-)

reklama
to jak już sobie narzekamy to ja też się poskarżę... bardzo, ale to bardzo puchna mi stopy - zwłaszcza lewa - mam tak nabrzmiałe że aż mnie skóra boli - palce u nóg są tłuściochy to straszne... :( musze o tym porozmawiac z lekarzem ale to dopiero 16 lipca:(
a w nocy jak przewracam się z boku na bok to tak mnie rwie w pachwinie z prawej strony że aż stękam :(:eek:

Ruda - pojechaliście na IP? Prawda taka, że lepiej pojechać na IP 10 razy za dużo niż raz za mało. Warto się upewnić. Daj koniecznie znać jak sytuacja.

My postanowiliśmy przystopować zakupy. Wózek i mebelki bedziemy zamawiać w sierpniu, ok. 32 tc.

Ja przez ten czas poszyję trochę pluszaków :) Właśnie czekam za tkaninami i nie mogę się doczekać - będą chyba w czwartek :)

babina/ruda- czasem nie ma co czekać na wizytę, warto jechać na IP, przecież Was tam nie zeżrą, tylko pomogą, nie ma się czego bać. Ruda jechałabym w ciągu dnia popołudniu to się tam nasiedzisz, bo zgłaszać się będą jeszcze kobietki na planowaną cesarkę.

babina - tak to za mała dawka, ja w poprzedniej ciąży brałam 2 x 2 magnezu i do tego nospa, pod koniec jeszcze mi na IP podnieśli dawki

garmelka - sieć z nogami do góry i machaj stopami, kręć kółka, wspinaj się na palce, chodź na zewnętrznej krawędzi stopy, to powinno pomóc na krążenie:tak:

Widzę,że nie tylko mi puchną nogi,ale mi to już szybko zaczęły puchnąć.
Ja pytając się lekarza diabetologa jak i ginekologa dowiedziała się,że na to nic nie ma,trzeba to przejść.Jedynie unikać ostrego,przypraw.
Najwidoczniej taka natura,mamy taki objaw,bo to mój jedyny objaw w ciąży,nawet nie wymiotywałam,także coś za coś ;)

Jak tam dziewczyny Wasze zachcianki?? Ja wczoraj miałam chcicę (inaczej tego nazwać nie mogę :-) ) na nabiał. Wypiłam jakieś 1,5 litra mleka do tego wchłonęłam budyń i mnóstwo kanapek z żółtym serem :-) Jeden plus taki, że nie muszę dziś robić obiadu :-D Ładna pogoda więc idę umyć okno, tylko jedno może mój się nie zorientuje :-)

reklama
Ja nadal leżę. W nocy jakos się przemęczyłam, rano wzielam tabletkę i poszłam spać dalej. O 14 jadę do lekarza, az się boję co mi powie. Jedyna dobra rzecz ze maluszek jest dość aktywny, ale i tak się martwię

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry