reklama

Październik 2014

Dziewczyny dajecie drugie imię maleństwu?
Ja tak myślę nad Natan Leon
Leon to po moim dziadku.A Natan to już chyba u nas zostanie,jak narazie może się coś jeszcze zmieni ale wątpie ;)

Kupowałyście biustonosze do karmienia w internecie?Możecie polecić coś?

reklama
Czytałam, że powinno nas zaniepokoić, gdy dzieciątko jest zdecydowanie mniej aktywne, ale też, gdy jest nadaktywne i zastanawiam się co to znaczy i jak to ocenić? Już niedługo pewno dostaniemy za zadanie liczenie ruchów.

Cześć mamusie!!!

Co do głupich pomysłów typu mycie okien to ja przez to że się lepiej poczułam idę malować pokój maluszka...
...ale tak na spokojnie jak co to przestanę...

Ja na kilogramy jem ogórki kiszone pod każda postacią: same, zupa, sałatki. Kwaśne górą...

Imię raczej jedno a i tak problem, na razie jest kompromis na Krystianka!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie

Mnie też od jakiegoś czasu boli brzuch zwłaszcza jak dłużej pochodzę:-S pewnie to wina łożyska , sprawdze je za tydzień na wizycie i już chyba wezmę L4 bo zaczynam czuć się coraz gorzej póki co od czwartku jestem na urlopie do końca tygodnia

Jutro glukoza a mi wystarcza dwie krówki i mnie mdli:-( muszę to jakoś przeżyć

Ją córeczkę nazwę Nadia Oliwia ;-)

Anecznik na Twoim miejscu odpuściłabym mycie okiem lepiej zostaw to mężowi :-)

Babina niech to lekarz skontroluje , trzymam kciuki za malenstwo

Mi nogi puchną też :-S w ogóle całą spuchłam zwłaszcza na buzi;-)

My nie dajemy drugiego imienia, bo uważamy, że to bezsensu, ale jak kto woli ;) W niektórych krajach można używać zamiennie pierwszego i drugiego imienia, a u nas, to i tak po nic nie jest. Tylko na dowodzie widnieje. No chyba, że ktoś chce dorzucić imię po np babci, to ma jeszcze sens. Mnie moje drugie imię było i tak obojętne (na prośbę babci) i nie czuję z nim związku.

Co do mycia okien i wykonywania czynności z podniesionymi rękami, to uważajcie. To jest niebezpieczne w 2 i 3 trymestrze, bo może spowodować odklejanie się łożyska.

Katinka - a samo przebywanie w oparach świeżych farb też nie jest takie zdrowe dla maluszka. Po odświeżaniu pokoju w zeszłym roku na starym mieszkaniu miałam zawroty i bóle głowy jak po kacu. Tu jak w 1 trymestrze było wykańczane mieszkanie i powiedziałam o tym lekarzowi, to odpowiedział, by jak najkrócej przebywać w tych pomieszczeniach, a najlepiej siedzieć w domu.

Madzia - my nadajemy drugie imiona właśnie po dziadkach. Myślę, że to fajny zwyczaj:tak: Sama mam imię po babci która mnie wychowała i jestem z tego dumna. A na bierzmowaniu wzięłam po cioci, która była jak moja druga mama:tak:

cyntia - żadnych ruchów nie liczyłam. Lekarz nawet o tym nie wspomniał, na IP też nie. To może w jakiś szczególnych przypadkach się przydaje, jak ciąża jest niefizjologiczna, ale w zdrowej ciąży to chyba tylko dla zabicia czasu;-)

Anecznik - ja w poprzedniej ciąży pranie rozwieszałam i skurczy się nabawiłam, okien nie polecam:no: nawet w ciąży donoszonej.

Pscolka - w podręczniku, który dostałam od znajomej piszą, by liczyć w 3 trymestrze i na paru stronach, gdzie mam subskrupcje też. I nigdzie nie napisano, że to dla zabicia czasu, albo że tylko w szczególnych przypadkach. Jakby to było nieistotne, to chyba by w tylu miejscach o tym nie pisano.

Zapytam lekarza na wizycie, co on uważa, bo nie wiem czy to codziennie robić i czy w ogóle to robić ;) Z resztą jeszcze są u mnie takie godziny, że nie czuję wcale ruchów, mimo skończenia 27 tc.

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Siedzę w necie szukam info o tym jak przygotować koty na niemowlę. Macie jakieś doświadczenia i porady? Chyba musimy już kupić luzeczko żeby nauczyć ze tam nie ma spania...

reklama
Oj dziewczyny uważajcie z aktywnością. Jak się dobrze czujemy to wydaje , że możemy wszystko zrobić. A tu do tego by poczuć się źle jest niedaleko i potem stres niepotrzebny :tak:
Babinka: napisz co tak po wizycie
Ruda: jak tam u Ciebie?

My drugiego imienia nie nadajemy. Ja nie mam drugiego imienia, a m ma po osobie, za którą nie przepadamy więc drugie imię odpada :tak:

Ja tak jak Pscółka nie musiałam liczyć ruchów płodu. Ale z racji, że od szóstego miesiąca musiałam leżeć plackiem to z nudów zaczęłam liczyć. I powiem, że Michalinka to się różnie ruszała. Czasem poranki spokojne były, czasem ruchliwe. Robiłam to raczej z nudów. Rozmawiałam też z moją mamą i ona ze mną w ciąży też nie liczyła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry