reklama

Październik 2014

Uważam ze staniki z firmy alles mama fason kelly i cafe latte są najlepsze kupiłam tez z firmy gaia jest męciutki ale coś z rozmiarem nie utrafiłam i musiałam odesłać. Ładniejsze i wygodniejsze moim zdaniem są z firmy alles. teraz cały czas nosze bezszwowe , sportowe z firmy gatta super polecam mam duży biust 75 f norma teraz wolę nie mówić ile;-
a ten staniczek daje rade.

Ja o moim lekarzu wolę nie mówić aż zazdroszczę Wam że możecie w każdej chwili dzwonić i o wszystkim porozmawiać . Muszę do niego chodzić bo w Krakowie i okolicach jest najlepszy i nikt inny mnie nie chce po moich niepowodzeniach prowadzić wszyscy odesłali mnie do niego więc nie mam wyjścia i muszę znosić jego paskudny charakter i teksty ze pierdołami sie nie zajmuje.

reklama
Mnie też puchna nogi. Staram się dużo odpoczywać i trzymać je wyżej. Biorę też cyclo3fort na polepszenie ukrwienia żył, to trochę zmniejsza obrzęki.

Wczoraj kupiłam z olx.pl bujaczek, taki co sam buja jak huśtawka :-) bright stars używany za 90zł, nowy kosztuje ok 270zł :-)

Jeśli chodzi o mycie okien to odradzam!! Już się tak urobiłam ostatnio ze dwa umyłam a następny dzień przelezałam z twardym bolącym brzuchem naszprycowana nospa :-/

Ostatnia edycja:
gnagna: współczuję nocy. U nas jak szły cztery zęby na raz to przez trzy miesiące budziła mi się co godzinę w nocy. Gdyby nie pomoc mojej mamy to bym chyba zwariowała :tak:
ania: najgorzej, jak lekarz nie jest miły dla pacjentki. Zwłaszcza tej w ciąży, która jest pełna obaw i leku o maluszka.

Hej ja po wizycie,bez USG.
Ale serducho bije jak dzwon.
Od ostatniej wizyty 2kg przybyło
a na bóle brzucha magnez 2x2.

Anecznik ja mam zachcianki na kwasne zelki i boczniaki;-)

Cyntia mi dr ruchy kazała liczyc odkąd poczułam pierwsze.
Ale ja to tak na oko.

Niestety tez myje okna jak mam dobry dzien.Mam nisko.Ale malowanie zostawiam
M.

Ja daje jedno imie.My mamy wszyscy po jednym.Jak dla mnie to zamieszanie w
papierach aby jest.

Rjoanka mojego kota tak nauczyłą ze dostał eksmisje bo
był nieobliczalny.Ja na wsi to przeżył na dworze;-)

Biustonosz elegancki mam z lidla,dokupie jeszcze zwykły bawełniany bez bajerów.

Zobacz załącznik 632134Zobacz załącznik 632135Zobacz załącznik 632136
Nie mogłąm sie powstrzymac,zapłąciłam 11zł.

Hej dziewczęta,
ja skończyłam właśnie mycie dwóch dłuuuugich bluszczy (listek po listku :evil:) i odkurzyłam półkę na której stały i normalnie się zmęczyłam. Ale one aż się prosiły o to od kilku miesięcy. Teraz muszę posiedzieć i odsapnąć może z kawką :happy:

Co do liczenia ruchów to mój gin na ostatniej wizycie wręcz zasugerował mi abym tego nie robiła bo jak stwierdził dość często ma pacjentki które przyjeżdżają bo np. nie czuły ruchu przez godzinę a okazuje się że dzidzia sobie słodko śpi. Więc to tylko niepotrzebny stres. Zresztą dla przykładu podał ile godzin taki noworodek w ciągu doby przesypia więc nie powinny nas dziwić okresy bez ruchów. No chyba że jest to cały dzień czy dwa dni to wtedy już wiadomo że lepiej się skonsultować.

Imię dajemy jedno. Oboje z mężem mamy po jednym i jakoś z doświadczenia nie widzimy potrzeby drugiego. A tradycji rodzinnej tego typu też u nas nie ma :happy:

Biustonosz do karmienia chciałam niedawno kupić w sklepie stacjonarnym (nigdy nie udało mi się jeszcze trafić w rozmiar i fajny fason jak kupowałam przez internet więc przestałam) ale dziewczyna poradziła mi aby najlepiej przyjść tak w 8-9 miesiącu bo do tego czasu piersi mogą jeszcze nabrać rozmiarów.

Domka gratuluję wizyty i zakupów :happy:

Ja dziś jestem dość produktywna i dużo zaległych rzeczy ogarniam, dobrze że obiadku nie muszę gotować bo mam z wczoraj: ogórkowa i risotto z cukinią i pieczarkami :happy:

Co sądzicie o masci do sutek Maltan?
Bo połozna polecała mi dzis.

I czy noworodka moge kąpac w emulsji do kąpieli ALERCO?
Bo dostałam pare próbek,a mają długi termin i myslałąm zeby zostawic dla małej.To wtedy nie bede musiałą nic kupowac
Aga ma Atoperal,ale to pewnie to samo.

Gotuje makaron,ale mnie naszło na makaron z serem.

My tez nadajemy jedno imie, mialo byc do tego krotkie, bo nazwisko mamy dlugie, ale jakos sie nie zanosi ;-)

Co do masci na bardawki to mi podczas karmienia i bekania zycie uratowal krem Lanshinoh - HPA LANOLIN - jest to naturalna 100% lanolina no i przed karmieniem nie trzeba cuda scierac

Lansinoh.jpgopakowanie ma 40 ml i fakt ze trzeba troche rozgrzac w rekaw aby latwiej wychodzilo, ale jest naprawde super.
CO do preparatow do kapieli to im mniej tym lepiej. Z poczatku gdy skora praktycznie cala wrecz sie luszczyla dodoawalam troche oliwy z oliwek do kapieli. Potem mylismy jakies 2 miesiace sama woda, a pozniej mydelko bambino - teraz johnson. Nie znam sie ale wydaje mi sie, ze specjalistyczne produkty do skory suchej/atopowej - nie ma co stosowac u zdrowego malucha. Mam tu namysli Oliatum czy inne . Moze sie myle, nie chce nikogo w blad wprowadzic :)

Załączniki

• Lansinoh.jpg
    Lansinoh.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 42
My tez dajemy jedno imię. Oboje mamy po jednym i nawet sie nie zastanawialiśmy nad dwoma. Moj kot jest dość agresywny do obcych. Dla domowników to taka miła kicia ale obcy lepiej niech nie próbują jej głaskać. Nie ma problemu póki ktoś nie próbuje wyciągnąć do niej ręki. Ostrzegam gości by nie dotykali kota i jest ok. Strasznie sie boje jak zareaguje na mała bo mój P odrazu by ja wyrzucił jak by była agresywna liczę jednak ze jakoś je do siebie przyzwyczaje. Straszne mamy zamieszanie z przeprowadzka. Dostaliśmy nowe mieszkanie ale od 1.09 a to musimy opróżnić do 1.08.. No cóż musimy teraz szukac lokum na miesiąc a pozniej przeprowadzka we wrześniu i to na 3 piętro bez windy... To będzie dla mnie ciężkie zadanie ale na szczęście mamy fajnych znajomych którzy nam pomogą.

reklama
Domka - Maltan polecam, a tej emulsji nie znam. My teraz też używamy Atoperal

gosiak - masz rację co do emolientów, my używamy, bo Szymek ma skórę atopową (na szczęście podleczoną), a co drugi dzień w samej wodzie myjemy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry