reklama

Październik 2014

reklama
Ja mam dwie,mysle ze straczą bo M bedzie do prania brał,a jak nie to cos dokupi.
ja taką rozpinaną kupiłąm w Auchan do porodu
IMG_0763.jpg
A taką na potem do karmienia
IMG_0764.jpg.
z aga ta od porodu mi sie łądnie odprała i potem miałąm na zmiane

Gnagna moja ma 6 lat i do tej pory przy jedzeniu potrafi uswinisc sie jak prosiątko,ja sie dziwie jak ona taka czysta ze szkoły wraca,bo ma obiady.
A dziecko uciapane to dziecko szczesliwe;-) tymbardziej takie małe jak twoje.
Ja jakos do roku prałąm w jelpach itd potem przyzwyczaiłam do zwykłych płynów a potem jak miaął 3 lata znowu wróciłam do jelpów bo małą ma azs.Teraz znowu piore w zwykłych ampułkach.

Załączniki

• IMG_0763.jpg
    IMG_0763.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_0764.jpg
    IMG_0764.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
Ja polecam piżamy i koszule w biedronki. Są super gatunkowo no i przede wszystkim tanie.

Ja od rana się pakuje znowu. Ledwo się rozpakowałam. Dobrze że to już ostatni wyjazd bo zaczynam być zmęczona tym odpoczywaniem ;-) w sierpniu już trzeba się wziąć za przygotowania do przyjścia na świat maluszka :-)

Gnagna- mi by sie przydało takie schudniecie:) ale z dzidzia wszystko ok?

A ja wam powiem moje miłe panie, kupiłam ta koszule z Biedry i dla mnie jest średnia ( materiał ok) ale ten szew pod cyckami podnosi mi sie do góry i podraznia mi sutki - a na pewno za mała nie jest... Także jak dla mnie trochę zle uszyta no albo cycki mam jakieś niewymiarowe:)

Była burza - trochę lepsze powietrze bo juz myślałam ze padnę.
Zrobiłam listę rzeczy do kupienia i tyle kasy trzeba wydać ze szok:(

No i wogole mamuśki podpowiedzcie mi:
Ile podkładów poporodowych
Ile podpasek (tych wkładów belli)
Te waciki na sutki ile
Ile pieluch tetrowych
Czy kupować odrazu nakładki na sutki?
Ile majtek poporodowych?
Wole mieć juz tyle żeby sie pozniej nie stresowac ze zabraknie

Gnagna, mam wlasnie te koszulkę. Trzyma biust, a mam i. Wiadomo, ze nie jak stanik sportowy, ale lepiej niż koszule typu t-shirt. Ale do szpitala zdecydowanie nie polecam.

Jeśli chodzi o torbę do szpitala, to znalazłam fajna radę żeby mieć 3 osobne pakunki. Jedna torba na poród, druga dla malucha i trzecia na pobyt. Wydaje mi sie to sensowne. Planuje też poprosić męża żeby to on zgromadzone przez nas rzeczy spakował. Będzie wiedział co jest i gdzie jest.
Qurcze, juz niedlugo trzeba będzie taka torbę mieć spakowana, zaraz 30 tydzień...

Słyszałam dziś o przesadzie, ze pierwsze ciuszki maluszka muszą być po innym dziecku i tak sobie myślę, ze ta mądrość ludowa nie jest taka głupia. Ciuszki po innym dziecku są miękkie, wielokrotnie prane, więc nie mają w sobie chemii z fabryki...

Jestem po spotkaniu z katinka84,było bardzo miło,dziękuję za spotkanie i odwiedzenie mnie :) I już czekam na kolejne spotkanie.
Mam nadzieję,że inne dziewczyny z okolic do nas dołączą :)

No i wogole mamuśki podpowiedzcie mi:
Ile podkładów poporodowych
Ile podpasek (tych wkładów belli)
Te waciki na sutki ile
Ile pieluch tetrowych
Czy kupować odrazu nakładki na sutki?
Ile majtek poporodowych?
Wole mieć juz tyle żeby sie pozniej nie stresowac ze zabraknie

Ja kupilam:
z belli 2 paczki tych duzych podpasek
10 pieluch tetrowych
5 pieluch flanelowych
1 paczke majtek poporodowych,wielorazowych (2 szt w paczce)
podklady na lozko po 4 mniejsze i wieksze
I dostalam wkladki laktacyjne z johnsona,ale mysle kupic jeszcze takie do wielokrotnego uzytku

reklama
Garmelka.
Ja z Aga zuzyłam 1op podkładów poporodowych a
potem jechałąm na tych wielkich podpaskach z belli.
teraz kupie ze 2 paczki podkładów i ze 3 paczki podpasek.

Wacików na sutki;-) Kupie 2 paczki narazie.
Z aga zuzyłam tego tone.

Pieluch wystarczy mi 6 tetrowych 2 flanelowe.

nakłądek nie miałąm,teraz tez nie kupuje.

Majtek zuzyłam 3 szt.potem zakładałam zwykłe.
Kupie jeszcze te z siateczki wielorazowe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry