reklama

Październik 2014

Cyntia super pluszaki - szyjesz ręcznie? Mi się marzy nauka szycia na maszynie - czaję się na tą z Lidla jak będą dostępne to kupię;)

Ja w sumie nie odczułam odstawienia duphastonu:)

Moja macica ostatnio sobie coraz odważniej poczyna jeśli chodzi o ćwiczenie bo zdarzy mi się już jakiś nieciekawy skurczyk - i uświadamia mi to że to coraz bliżej:-)

Za dwa dni wizyta i już siedzę jak na szpilkach:)

reklama
Dziewczyny mi gin powiedział,że takich skurczy nie powinno być.
Moja szyjka jest wysoko,zamknięta,twarda tak jak powinno być,i nie mam co się bać przedwczesnego porodu,bo jak widać jest ok

Madzia jakich skurczy? Jeśli chodzi o szyjkę to skracanie szyjki/rozwarcie może pojawić się podstępnie nawet kiedy kobieta pozornie nie odczuwa skurczy tak samo jak z rozwarciem kobiety chodzą po kilka tygodni i potrafią przenosić ciążę:) To jest chyba jakaś loteria:)

Ja już spokojniej podchodzę do skurczy itp. już na tym etapie ciąży w razie porodu szanse są duże:) Jeszcze 8 tyg. i mogę rodzić:-)

Kotulcia - igła z nitką :) Maszynę postara się skołować mój ojciec - fajnie by było. Też bym chciała nauczyć się szyć :) A ile ta maszyna w Lidlu mw kosztuje?
Ten Acard to co innego - to aspiryna. Biorę od staranek i jakoś się boję odstawienia.
I ja już też przyzwyczaiłam się do stawiania się macicy.

Kobietki - pamiętacie ile kosztowały badania na toksoplazmozę IgG i IgM? Muszę znowu zrobić.

Cyntia ta maszyna to taka o:

Maszyna do szycia, Sprzęt AGD - fanLIDLA.pl

ok 330zł i zachwalana wszędzie, ma 3 lata gwarancji i w dodatku praktycznie niemożliwe jest kupienie jej używanej (ludzie się nie pozbywają), ale dostępna 2 razy w roku w lidlu i to trzeba na nią polować bo od razu znika a potem sprzedają ją na all za 500-600zł:/ Teraz chyba w okolicach września powinna być - specjalnie newsletter zamówiłam żeby wiedzieć:D

A toxo ok 40-50zł za jedno badanie chyba - ja mam w pakiecie medycznym za darmo. Więc robię co 2 miesiące komplet:tak:

Kotulcia, lekarz powiedział ze byle do 32 tygodnia, potem luz. Jestem w 29, więc stres coraz mniejszy.
Cyntia, na acard w ulotce jest napisane ze w 3 trymestrze już nie można ( zmniejsza krzepliwosc, niebezpieczne w przypadku krwotoku). Mi gin kazał tylko do 30 tygodnia brać, więc za trzy dni odstawiam. Zapytaj o to!

A ja Zasłabłam na ten cholernej glukozie...
Siedziałam cały czas w poczekalni az tu nagle zimne poty, ręce ciężkie, ciemne plamy przed oczami i ostatnie moje słowo "mdleje"... Dobrze ze chłopa swego wzięłam to mnie szybko ocucil woda termalna i powietrzem :) Ale gdybym była sama to chyba podłogę bym zaliczyła :(

reklama
GARMELKA biedna ty mam nadzieje ze badanie doszlo do konca i nie musisisz go jeszcze raz robic:-)

Aaa ja dziewczyny mam problem, mam ZGAGE! Ja nigdy w zyciu jejńie mialam:-( podpowiedzcie co moge brac Zeby minela?

Aa i bylam dzisiaj zamawiac wozek he nic tak nie cieszy jak zakupy dla malego:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry