reklama

Październik 2014

reklama
A ja mam trochę głupie pytanie...jakie fryzury intymne obowiązują na porodowce? Jeśli na zero, to chyba muszę zacząć cwiczyc, bo nie mam wprawy, a nie chciałabym w stresie pokaleczyc sobie tego i owego :-).

Hej laseczki, ja dziś po wizycie. Mały ma już ok. 1300 g i można powiedzieć że jest na dobrej drodze do prawidłowego ułożenia bo ma główkę na dole ale leży po skosie ;-) Moja szyjka skróciła się o 3 mm od ostatniej wizyty i ma 2,8 cm więc nie ma jeszcze tragedii ale nadal mam się oszczędzać. Ginek potwierdził teorię, że mam szansę na w miarę szybki poród przy skracającej się już od teraz szyjce (i tego się będę trzymać na porodówce :-D). Oby tylko nie chciała przyśpieszać za bardzo... W każdym razie mam odpoczywać, cieszyć się ciążą i szykować powoli wyprawkę :-) No i komplet badań do zrobienia na raz następny: morfologia, toxo i jakieś jeszcze dwa których teraz nie pamiętam.

Acha, maluch w trakcie usg miał czkawkę i teraz już przynajmniej umiem ją rozpoznać bo wcześniej nie byłam pewna czy to to.

Miłego wieczorku dziewczyny!

P.s. przypomniało mi się jeszcze jedno. Czy Wasi lekarze sprawdzają Wam nerki podczas badania usg? Bo mój robi to za każdym razem gdzieś od 4-5 miesiąca bo uważa że zwłaszcza u szczupłych osób jest to bardzo ważne.

Ostatnia edycja:
Rjoanka - oj, ja raz ogoliłam się na zero i nie chcę tego powtarzać ;) Gdy włoski odrastały strasznie kłuło, brrrrrrr :D

A propos, to już od jakiegoś czasu chcę Was spytać o fryzurki.... tak pod kątem wizyty u gina. Od lat robię taką samą i nawet się nie zastanawiałam jak robią inne kobiety. Zostawiam cienki i krótki pasek po środku (przystrzyżony) i tam dalej też golę, ale zostawiając trochę przy tym "środku", bo inaczej by mnie kłuło przy odrastaniu. Jeny, ale to krępujące :P Jak robicie?

Jejku tylko ją będę miała kruszynke wg ostatniego usg 830gram ale mam codziennie ktg i wiem że jest zdrowa no i teraz przypakowana;-) tylko sterydy ją trochę uśpiły ale jutro już powinna być żywa, no i pewnie wyjde do domu:-)

Aha zmieniliśmy imię jednak Natalka jakoś w rodzinie każdemu Nadia kojarzy się z rosyjkim imieniem ;-)tak to jest jak się mieszka przy polsko ukrainskiej granicy;-)

Ją lecę zawsze na zero od paru lat;-)

Mona - a który masz tydzień teraz? Na tym etapie to widełki wagi już są szersze. Ważne, że Natalka zdrowa :) A jak się czujesz po tych zastrzykach?

Czarna - super, że jest dobrze. Dzieciątko zdrowe, to najważniejsze. Uważaj na siebie :)
Ani razu mi nie badał nerek....

reklama
Cyntia dobrze się czuje nie boli , naczytałam się że to bolesne a bardziej boli ugryzienie komara :-)

Ją też już mam dość tych kroplówek już teraz mi się zapowietrzyła i się zdenerwowałam że kolejny weflon mi założą
Ją tańcuje przed lusterkiem;-)

Wiem Cyntia że widełki są duże będzie mała poprostu malutka po mamusi;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry