reklama

Październik 2014

Dziewczyny czy w 27 tygodniu dziecko powinno byc mega aktywne, tak czytam ze wasze to takie ruchliwe te dzieciaczki i tak sie zastanawiam czy z moim wszystko ok. Serducho bije bo codziennie słucham sobie na słuchawkach zeby sie uspokoić, moze buszuje strasznie w nocy jak ja śpię (a mam naprawde twardy sen), przez dzien to czuje sporadyczne kopnięcia ale większość czasu śpi, czy to normalne? Boje sie ze za bardzo shizuje!

reklama
Czyżby nocna zmiana się uaktywniła? ;-)

Cyntia - robię dokładnie taką samą fryzurkę z paskiem na środku, jakoś żadna inna mi nie przypada do gustu a na zero nie lubię bo jakoś kojarzy mi się z klementynką małej dziewczynki ;-)

garmelka a cóż to takiego depilacja brazylijska???? zaciekawiłaś mnie...:confused:

babina patent z telefonem bezcenny :-D Ja chyba nabieram coraz większej wprawy w akcjach lusterkowych ;)

Justine miałam Ci pisać odnośnie łóżeczka, które z tego co wiem masz zamiar zamawiać w tej samej firmie co ja czyli Piętrus. Dopytaj się jaki będziesz miała czas oczekiwania bo ja zamawiałam kilka dni temu a dostanę dopiero po 18 sierpnia bo produkcja tego modelu dopiero wtedy im rusza. Chodzi mi o to, że jak zamierzasz zamawiać dopiero pod koniec ciąży to żeby zdążyli Ci zrobić.

Magda82...- moja laleczka tez wcale tyle nie kopie. Najwiecej w nocy 1-2 i wtedy akurat nie moge spac:/ ale cieszę sie jak mi kopniaki sprzedaje bo wiadomo ze wszystko ok- a w ciagu dnia to sporadycznie- np dzis kopala ostatnio koło 17 i teraz dopiero sie odezwała przed chwila

Justine- no miałam przygodę fest, ale na szczescie juz po:) zazdroszczę Wam ze macie tak blisko do Niemiec- ja z Wrocławia jeżdzę raz na jakis czas do Cottbus po niemiecka chemię i na Zakupki jak są wyprzedaże:)

Czarna- brazylijska to "full exclusive" :) pani depiluje woskiem wszystko co sie da- nawet miedzy pośladkami:) czyli np jestes na czworaka- rozchyla ci pośladki - ładuje wosk - zrywa ( na ty w międzyczasie modlisz sie Żeby nie puścić bąka z bólu i wrażenia) hehe - a tak poważnie to masakra- smarowalam sie maścią "emla" ta znieczulająca bo raz poszłam na żywioł i babka mi ręczniki papierowe co chwile dawała bo sie pocilam jak szczur z wrażenia:/

To ja dalej w temacie fryzurki. Skoro nie ma obowiązującej mody i nie trzeba na lyso to co jak nacinaja krocze lub jak ono pęka i szyją? Włoski w okolicy nie przeszkadzają? Pewnie to głupie pytanie, ale gdzie sie dowiem jak nie od Was?

Garmelka:
Dzieki, troszke mnie uspokoilas, dalej nie dowierzam ze moj synuś ma juz 27 tygodni i wszystko moze byc ok, po dwóch stratach jestem strasznie przewrażliwiona! Musze wrzucić troszke na luz:-) pozdrawiam

garmelka - OMG!!! To ja sobie tego nie wyobrażam, tej całej brazylijskiej! Zwłaszcza tej pozycji na czworaka a rzeczywiście tak jest że wtedy człowiek myśli co może mu się zdarzyć najgorszego (czyli o bąkach) a im więcej o nich myśli tym większe prawdopodobieństwo przecież :-D Wiem bo czasem miałam takie myśli u gina podczas badania żeby się przypadkiem nie skompromitować... Ja byłam kilka razy na woskowej depilacji ale tylko z przodu, tak przed wyjazdem na wakacje i też wcale nie było to komfortowe. Potem się wzięłam na sposób i sama już kupowałam paski woskowe w Rossmannie do domowej depilacji. Efekt dokładnie taki sam, a i taniej i przyjemniej. Tyle że nieco dłużej schodzi.

Co do łóżeczka to ja zamówiłam Zuzę z opcją tapczanika. Może na inne czeka się krócej, nie wiem.

rjoanka ja gdzieś całkiem niedawno czytałam że tak naprawdę nie bardzo tam patrzą na fryzurki ale jeśli już to chyba lepiej mieć zrobioną depilację bo podobno większy komfort dla rodzącej i właśnie przy szyciu nic nie przeszkadza. A jeśli ktoś uzna że trzeba coś podciąć to na pewno nie będzie się cackał i robił tego mega delikatnie. Więc ja już wolę sama się tym zająć ;-)

reklama
Rjoanka niestety ja Ci nie podpowiem nic w tej kwestii bo sama pierworódka jestem, ale mam nadzieję że bardziej doświadczone dziewczyny napiszą co i jak, bo sama ciekawa jestem jak się przygotować w tej kwestii do porodu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry