reklama

Październik 2014

U mnie upał ale to dobrze bo ostatnio cały tydz lało.
Włąnie złozyłam wózek;-)bo go prałąm i go rozmontowywałam.
Umyłam okna,naczynia;-) a jak południe pzrejdzie lece grzedy pielic.

Zastanawiam sie ile pieluch 1? Bo z pampersa sa duze i małe paczki.Kupiłabym duza bo pewnie taniej wychodzi.jakie kupujecie i ile??

reklama
Czarna to chyba mamy tego samego dilera:) hehe ja tez jesCze dzisiaj karmiłam ale nic mi nie leciało za to Zuzka juz zębami sie urodziła:)

Domka- ja kupiłam paczkę pampersow newborn premium care od 2-5 kg 72szt. Bo była promocja. Narazie więcej nie kupuje (na pewno juz nie w tym rozmiarze bo podobno następne mogą juz być większe)

U mnie duszno- ja dzis zaczynam szkole rodzenia - czuje ze bede sie tam nieźle pocić...

Czarna- a co do dentysty to ja sie jakoś teraz panicznie boje... Normalnie chodzę i pierwsze co to znieczulenie biore a w ciazy chyba nie wolno nie? A wiem ze mam jedna dziurke- ale ja sie nie dam dotknąć bez zastrzyku- mam traumę z dzieciństwa...

garmelka - z tego co wiem to teraz już są takie znieczulenia które można stosować w ciąży, ale jak Cię nie boli to już w sumie możesz poczekać :happy: Ja nie chodzę na leczenie zębów, tylko tak kontrolnie mam wizyty co 2 miesiące bo w tamtym roku zdjęłam aparat i teraz sprawdzamy czy nic się z powrotem przypadkiem nie przesuwa a poza tym muszę nosić jeszcze takie aparaty retencyjne, jeden na noc, drugi na dzień. Ten nocny to jeszcze zakładam bo jak śpię to go nie czuję ale z tym w ciągu dnia to jest gorzej, bo często zapominam :baffled: jej oczywiście mówię że noszę solidnie i wytrwale ;-)

Mona - super! pewnie się stęskniłaś za domkiem :) nie ma to jak u siebie.

Mona - super :)

Madziorrek - a jak się masz? Wszystko ok?

Zrobiłam dziś badania krwi i mam już wyniki morfologii. Ale się cieszę, bo jest lepiej!! Erytrocyty w normie - juuuupi!! Hematokryt 32,5, a hemoglobina 11,3 :happy: Hip-hip-hurrrra!!

Nie zrobiłam dziś, bo by mi kasy nie starczyło na inne rzeczy, ale sprawdziłam cenę na toksoplazmozę - jedno miano tylko 24 zł - czyli oba 48 zł. Laski, sprawdzajcie ceny w Diagnostyce, bo mają o wiele taniej niż większość laboratoriów :tak:

My już po wizycie:) Młoda na 100% zostaje dziewczynką:) Waży już 1288g:) Standardowo wychodzi że wg USG młodsza o tydzień - zresztą jak od samego początku:) Moja szyjka ma 35mm i ogólnie wszystko ok:) Jedyne na co lekarz zwrócił uwagę to duże wargi młodej:D Pytał czy to po mnie:) Ale mój mąż ma szeroką wargę dolną więc to chyba kumulacja nastąpiła:) Dodaję zdjęcie (kiepska jakość bo robiłam zdjęcie zdjęcia):))

DSC08266.jpg

Załączniki

• DSC08266.jpg
    DSC08266.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 63
dziewczyny, nie złe sny macie :) ale się uśmiałam. Mi jakiś czas temu sie śniło że po porodzie wyszłam ze szpitala, siedziałam sobie w domu i mi sie nudziło, przyszła moja ciocia i pyta gdzie maleństwo, to ja jej na to, że poszło sobie na podwórko :)

Cyntia, super że wyniki się poprawiły :tak:

Kotulcia, śliczne zdjęcie, rzeczywiście ma spore usteczka, takie całusne :) :-)

Mona, extra :)

Ja mam jutro wizytę na 16:20. Mam nadzieję że moja córcia całkiem zdrowa i nie zaszkodziłam jej tymi wszystkimi lekami :( Dzisiaj też na pewono znowu cos dostane na te uszy :(

reklama
Ja chodze sobie na nfz do lekarza i w sumie mialam tylko jedno badanie ugs,polowkowe.
Chcialabym isc sobie prywatnie i zrobic badanie 3D zeby miec pamiatke.
Czy takie badanie moge isc sobie zrobic kiedy chce czy moze pod koniec ciazy. Jak to jest z tymi badaniami usg obowiazkowymi,bo podobno sa 3. Okolo 12 tyg,potem te polowkowe i jeszcze jedne tylko nie wiem w ktorym tyg.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry