reklama

Październik 2014

Kotulcia tez chyba zamówie z ziajki krem.A mieszacie kosmetyki??
Bo ja mam mix;-) płyn do kąpieli Johnson z oliwką,oliwka babydream z rosmana,krem do ciałą nivea,krem do pupy wezme ziaja,i jeszcze krem na dwor ale jaki??

reklama
Madzia święta prawda :-D

Ja leżę w pończoszkach i się gotuje tak gorąco!! No ale jak trzeba ty trzeba.
Powiem wam że tak mnie naszprycowali lekami ze obrzęki mi zupełnie zeszły i nie pamiętam kiedy ostatnio miałam takie szczuplutkie łydki! Nawet przed ciążą miałam cały czas delikatny obrzęk. A teraz cudo ;-)

Jeśli chodzi o krem do pupy to u nas sudocrem się sprawdził a z butelek Tommee Tippee i przy drugim dziecku będę stosować to samo :-)

Śniło mi się dzisiaj, że karmiłam maluszka a wszyscy stali i się patrzyli na moje cycki:baffled: Myślałyście o tym jak będziecie karmić? jak się zakryć żeby dyskretnie nakarmić przy gościach?

Marrika - dostałaś miesiąc zwolnienia po poronieniu? Ja po łyżeczkowaniu w zeszłym roku dostałam 4 dni zwolnienia i musiałam wracać do pracy. Potrzebowałam chociaż 2 tygodni, ale według lekarzy to nie było potrzebne :/ Chodziłam do pracy, po 4 godzinach snu, wyczerpana i nieobecna psychicznie. No ale dyskutuj z lekarzami :/

To ja stałam w kasie pierwszeństwa - mega długiej i ludzie udawali, że mnie nie widzą. Dopiero facet za mną zaczął mnie namawiać, bym poszła do przodu i skorzystała, bo po to jest ta kasa. I tak zrobiłam. Czułam się trochę kretyńsko, ale co :P

Laski - to ja mam na dzisiaj 13 kg więcej (BMI przed ciążą 19, teraz jakoś 23). Mój też zaczął mi dokuczać - że mam taką figurę jak jakiś miotacz kulą lub oszczepem. Zrobiłam mu ostrą pogadankę czy ma świadomość do czego to może doprowadzić. Walczyłam 4 lata z zaburzeniami odżywiania, ale to dzięki mojej mamie, która powtarzała mi jaką to ja mam figurę i jak ja dużo jem (mimo że cały czas byłam bardzo szczupła BMI max 20).
Nigdy nikomu nie pozwolę na uwagi co do mojej wagi (w jakąkolwiek stronę, bo w okresie, gdy już byłam wolna od problemów z jedzeniem po sporych stresach i problemach z sercem schudłam tak, że moje BMI wynosiło 17,5, to ludzie potrafili wprost powiedzieć, że wyglądam okropnie).

Patrząc na to, co przechodziłam kiedyś, to bałam się, że coś mi się poprzestawia w ciąży i zacznę zwracać obsesyjnie uwagę na przyrost wagi, ale jest ok :) Teraz to lubię nawet swój celullit na tyłku i udach. Po ciąży na pewno będę ćwiczyć, ale dla zdrowia, nie dla figury :)

A ja jeszcze nie wiem co kupie do pielęgnacji:)

Dziewczyny wlasnie wyszłam z łazienki - 40 minut doprowadzalam do ładu swoją klementyne!!! Szok! Najpierw pod prysznicem ale tam słabo widziałam wiec z lusterkiem przeniosłam sie do wanny- tam wodę powylewalam i koniec końców czuje jak mnie szczypie wiec na pewno sie pozacinalam i fryzura wyszła "na oślep" :) ale zakładam dwie wersje u ginekolca: albo nas juz zupełnie zlewaja i nie zwracają na to uwagi, albo maja niezły ubaw ze takie niedokoszone chaszcze przychodzą :) heheh

Kosmetyki też z Nivea planuje kupić bo takie używałam przy Laurze. Chcę tylko mydełko, oliwke i krem na każdą pogodę. Jeśli chodzi o pieluchy to myślę że do szpitala kupię pampersa 1 a potem będziemy jechać na Dadzie.

Domka ja ostatnio czytałam jakiś blog położnej i ona poleca właśnie kosmetyki z jednej firmy i najlepiej jak najmniej ich używać.
A jeśli chodzi o ten twój guzek to super lekarz ze tak odrazu onkologiem zareagował! Ja na początku ciąży wyczułam mega guza w jednej piersi od strony pachy i na wizycie powiedziałam gin a on na to że tak w ciąży jest ze piersi zmieniają strukturę i żebym się nie przejmowała bo pół roku wcześniej miałam usg piersi i wszystko było ok. I rzeczywiście po tym guzie nie ma śladu teraz. Ja mam w obu piersiach zmiany dysplastyczne i ciężko samemu stwierdzić co jest guzem a co nie :-/

Cyntia tak miesiąc po poronieniu dostałam ale tylko dlatego że uprosiłam lekarke do której chodziłam z tamtą ciąża prywatnie

Ostatnia edycja:
reklama
ehh waga.... ja sobie niestety folguję i naprawdę zle wygladam. Waze 82 kg przy wzroscie 168. Z 2 strony naprawde lubie jesc... Mam wrazenie ze w ciazy to jedna z niewielu dozwolonych przyjemności....

Ja o kosmetykach jeszcze nie myślę, jeszcze nic nie kompletuje, tylko ciuszki po znajomych zbieram;)

Dziewczynki jak to jest z ruchami? Wiem, że z dzieckiem ok bo mam przyrząd do podsłuchiwania maluszka w domu. Ale ruchy czuje baaaaaardzo rzadko. NAJCZĘŚCIEJ rano, wieczorem, a wciągu dnia sporadycznie. Też tak macie?

Pozdrowienia w ten upppppaaaaaaaalllllllnyyyyyyy dzien.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry