reklama

Październik 2014

Madzia 93. Konto super pomysł.... Przedyskutyuje z mężulkiem. Tylko mam nadzieje, że będzie tam bo odkładać;p

Dziewczyny współczuje opieki. Ja juz dwa razy byłam na IP i nigdy mnie nie zbyli, zawsze zostawiali na obserwacji i robili szczegółowe badania tu w PL.

reklama
Witan dziewczyny!(*_*)

Ale ja sie dzisiaj wyspalam :-) tak sie zastanawiam co tu dzisiaj robic ciekawego i jakos nic mi na mysl nie przychodzi.

Co do wkladek to ja ciagle kupuje inne w nadzieji ze to beda te idealne ale jak zawsze jestem rozczarowana:-(

Aaa i dziewczynt zbiera wam sie woda w nogach bo mi strasznie! Rano ok a potem jakis kosmos:-(

Milusiego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Ja zawsze lubilam wkładki, podlaski i tampony z lidla. Na szczęście teraz nie musze używać. Póki co susza, co jest komfortowe przy tych upałach.
Mi odpukać na razie nic nie puchnie bardziej niż zwykle przy takiej pogodzie. No ale wszystko pewnie jeszcze przede mna.

U nas listonosz jakies pismo przyniósł jak sie go nie wysle to pzrenosza do zus.Nam bez znaczenia,niechc bedzie zus.Według M i tu i tu nas okradna wiec co za roznica

To chyba nie tyle kwestia zostania w ZUS, co odpowiedzenia do OFE czy zostajemy z nimi. Jak nie odpowiemy, to rząd przeniesie nasze środki z OFE do ZUS.

Ja to tak rozumiem i dla mnie to czarna magia póki co.
Trochę dziwne dla mnie jest, że rząd nakazał milczeć OFE w tej sprawie od kwietnia do lipca. Nie wiem.... Chyba namówię męża by podejść do doradcy - i tak to nic nie kosztuje....

Cyntia - ta część składki która miałaby trafiać do OFE jest tak znikoma (chyba ok. 2%) że nie sądzę abyśmy kiedyś mogli to odczuć na plus. Jeszcze biorąc pod uwagę inflację itp. to tym bardziej. My stwierdziliśmy że nawet szkoda zachodu (a oboje pracujemy w finansach). Lepiej już pomyśleć o jakiejś innej formie oszczędzania typu lokaty, fundusze inwestycyjne ale długoterminowe czy po prostu III filar. Jeśli nic nie odpowiesz OFE to zostaniesz automatycznie tylko w ZUS, ale wg mnie to i tak wsjo rybka patrząc na nasz wiek i to jak może wyglądać a raczej nie wyglądać kiedyś nasza emerytura.

p.s. jeśli wybierzesz się do doradcy który ma coś wspólnego z funduszami (czytaj sprzedaje fundusze) to nie powie Ci nic innego jak to żebyś została z OFE - nie może przecież krytykować tego co sprzedaje.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry