pscółka i spółka
Fanka BB :)
marrika - ja nie robię dodatkowego płukania tylko jedno antyalergiczne samą wodą
czarna - to bardzo poprawne wstawanie z łóżka
. Ja tak już od lat wstaję ze względu na kręgosłup
garmalka - na wapń to prawda że zwiększa się zapotrzebowanie, ale nabiał wcale nie jest najlepszym źródłem wapnia...
Źródła wapnia w diecie bezmlecznej i wegańskiej | Zdrowy Talerz
Domka/rjoanka - no widzisz każdy ma inną teorię. Jak byłam z Szymkiem u alergolog (30 lat doświadczenia w szpitalu dziecięcym, 3 specjalizacje) i zapytałam co zrobić żeby zmniejszyć ryzyko alergii u kolejnego dziecka to właśnie powiedziała, żeby odstawić już w ciąży potencjalne alergeny, czyli m.in. mleko, kakao, gluten itd. Ja już w drugim dniu po wyjściu ze szpitala instynktownie odstawiłam mleko i Szymek mniej płakał. Trzeba obserwować dziecko. Potem stopniowo musiałam rezygnować z nabiału, orzechów, wołowiny/cielęciny a i tak jego skóra wyleczyła się dopiero jak skończyłam karmić piersią:-(. Nie chcę przechodzić tego samego z Mateuszem, więc wolę zmodyfikować swoją dietę, może się uda
.
rjoanka - kefir jest gęstszy od mleka, więc może 100 ml kefiru powstaje z więcej niż 100 ml mleka?
czarna - to bardzo poprawne wstawanie z łóżka
. Ja tak już od lat wstaję ze względu na kręgosłupgarmalka - na wapń to prawda że zwiększa się zapotrzebowanie, ale nabiał wcale nie jest najlepszym źródłem wapnia...
Źródła wapnia w diecie bezmlecznej i wegańskiej | Zdrowy Talerz
Domka/rjoanka - no widzisz każdy ma inną teorię. Jak byłam z Szymkiem u alergolog (30 lat doświadczenia w szpitalu dziecięcym, 3 specjalizacje) i zapytałam co zrobić żeby zmniejszyć ryzyko alergii u kolejnego dziecka to właśnie powiedziała, żeby odstawić już w ciąży potencjalne alergeny, czyli m.in. mleko, kakao, gluten itd. Ja już w drugim dniu po wyjściu ze szpitala instynktownie odstawiłam mleko i Szymek mniej płakał. Trzeba obserwować dziecko. Potem stopniowo musiałam rezygnować z nabiału, orzechów, wołowiny/cielęciny a i tak jego skóra wyleczyła się dopiero jak skończyłam karmić piersią:-(. Nie chcę przechodzić tego samego z Mateuszem, więc wolę zmodyfikować swoją dietę, może się uda
.rjoanka - kefir jest gęstszy od mleka, więc może 100 ml kefiru powstaje z więcej niż 100 ml mleka?

Ale spoko luz - zgubimy po porodzie, jeszcze trochę:-)