reklama

Październik 2014

marrika - ja nie robię dodatkowego płukania tylko jedno antyalergiczne samą wodą

czarna - to bardzo poprawne wstawanie z łóżka:tak:. Ja tak już od lat wstaję ze względu na kręgosłup

garmalka - na wapń to prawda że zwiększa się zapotrzebowanie, ale nabiał wcale nie jest najlepszym źródłem wapnia...

Źródła wapnia w diecie bezmlecznej i wegańskiej | Zdrowy Talerz

Domka/rjoanka - no widzisz każdy ma inną teorię. Jak byłam z Szymkiem u alergolog (30 lat doświadczenia w szpitalu dziecięcym, 3 specjalizacje) i zapytałam co zrobić żeby zmniejszyć ryzyko alergii u kolejnego dziecka to właśnie powiedziała, żeby odstawić już w ciąży potencjalne alergeny, czyli m.in. mleko, kakao, gluten itd. Ja już w drugim dniu po wyjściu ze szpitala instynktownie odstawiłam mleko i Szymek mniej płakał. Trzeba obserwować dziecko. Potem stopniowo musiałam rezygnować z nabiału, orzechów, wołowiny/cielęciny a i tak jego skóra wyleczyła się dopiero jak skończyłam karmić piersią:-(. Nie chcę przechodzić tego samego z Mateuszem, więc wolę zmodyfikować swoją dietę, może się uda:rofl2:.

rjoanka - kefir jest gęstszy od mleka, więc może 100 ml kefiru powstaje z więcej niż 100 ml mleka?:-D

reklama
garmelka taa ciąża stan błogosławiony niby a same plagi spadają:D

Też jestem gruba i mam grudy celulitu (chociaż to da się ogarnąć potem), po młodym ukruszony ząb i rozstępy a i teraz widzę nowe (i pewnie są jeszcze te których nie widzę pod brzuchem...) spuchnięta jestem nawet bez wychodzenia z domu i każdego ranka budzę się połamana a jeszcze młoda dzisiaj próbowała wyważyć mi żebro nic tylko się rozkoszować tym stanem:D Zaczynam w dodatku coraz bardziej marudzić i już mi się nie chce być w ciąży po prostu - ale co zrobić trzeba przeżyć te 2 miesiące najbliższe i nie zwariować...

Kotulcia ja nie mam rozstępów ale cellulitis okropny, widoczny gołym okiem i co najlepsze to nabawiłam sie go właśnie teraz w ciąży w tempie błyskawicznym (przed ciążą nie miałam prawie w ogóle). No nie mogę po prostu patrzeć...Gdyby nie moja szyjka oi zagrożenie porodem przedwczesnym już dawno zabrałabym sie za ćwiczenia dla ciężarnych. A tak to mogę tylko sobie nagwizdać:baffled: Ale spoko luz - zgubimy po porodzie, jeszcze trochę:-)

enya ja najbardziej załamana rozstępami właśnie jestem:( Waga i celulit to pikuś - po ćwiczeniach i jedno i drugie można opanować i to za darmo w sumie. A rozstępów niczym - no ja znalazłam obiecujące zabiegi ale na moje rozstępy to ok 5tys. za jedną serię a pewnie jedna nie wystarczy:/ Gdybym miała tyle kasy to ok ale przez jakieś 2,5 roku nie mam co o tym marzyć (dwójka dzieci i studia moje i męża przy naszych zarobkach niestety nie umożliwią mi takiego luksusu). Rozstępy potrafią dobić:/ Mówiłam że marudna zaczynam się robić:P Zaraz mąż wróci z pracy to jemu też się wyżalę - ulży mi na chwilę może:D

Noo, rozstepy są najgorsze. Choć w moim rankingu wysoko są jeszcze naczynka. Porobily mi sie na brzuchu i nie zbledna jak rozstepy.
I mi mała żebra wylamuje od środka. Głupie uczucie. A teraz jakoś tak dziwnie sie ułożyła, ze nie mogę sobie wygodnej pozycji znaleźć, bo mnie gniecie od środka.

Przed chwilka puscilam 400 zł w gemini na wyprawkowo porodowe *******y. Mało co było droższe niż 20 zł a sie uzbierało....mąż aż sie za głowę złapał jak zobaczył sumę do zapłaty, ale przeanalizowalismy zawartość koszyka i wyszło, ze nie ma rady trzeba płacić. Od tej pory zwracamy sie do naszej córki per "dziecko drogie" :-).

Co do wapnia kol co urodzila 3 mc temu doradzila zeby np stulnac gin ze kosci bola i niech da tabsy z/wapniem dla nas,

Ja/dzis bylam w SR. Duzo probek dostalam. Pocwiczylam tez.

Rozstepy mam z okresu dojrzewania. Piersi, uda, tylek ehhhh

Rozstępów póki co brak. Zeby tez mam silne ale ta zgaga... Nie opuszcza mnie. Mi moj dunski lekarz kazał pic duzo mleka. Pije je bo lubię. Pomaga mi tez na zgagę. Mam nadzieje ze małej nie zaszkodzi. Znowu gardło przeziebilam. Ile mozna? W kółko mam problemy z tym gardłem. Byłam dzis u lekarza i wszystko gra. Cieszy mnie to. Stopy mi puchną i mam skurcze lłydek moj P został asystentem wielorybka i asystuje przy zakładaniu bardziej skomplikowanego obuwia. Moje dziecię co usg jest ustawione w poprzek i nawet nie próbuje zmienić pozycji. Jeszcze ma czas :)

reklama
My wczoraj byliśmy na basenie (moje pierwsze wyjście nad wodę w to lato :D ). Ja w sumie chodziłam tylko w brodziku do połowy łydki. To nowy kompleks i do końca lipca jest za darmo, więc całe miasto się zlatuje (w weekend było ponoć 5000 osób i nie wpuszczali więcej). Ludzi jak mrówków, ja w bikini, 14 kg przybytku, blada jak mąka, cellulit nawet na łydkach, ale co tam.

Najważniejsze nauczyć się akceptować to, czego nie możemy akurat zmienić :) Każda z nas jest piękna! A to, że w społeczeństwie jest dążenie do jakiegoś modelu niby-ideału, to tylko jakaś sztuczna konwencja i tyle. Nie możemy dać sobie wmówić, że przez jakieś rozstępy, cellulit jesteśmy gorsze. Jesteśmy piękne, bo to dowody na to, że dalysmy życie. Nasz organizm w ciąży wykonuje heroiczną pracę - tworzy nowego człowieka i dlatego zawsze będziemy piękne!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry