Cyntia85
Fanka BB :)
Podpytam Was - czy któraś ma szyjke na 1,5 cm ??? napisała mi tak 1,5-1,5-0 czyli w gruncie rzeczy zamknięta. Jakie miałyście zalecenia???? trochę sie boje.
Gosiak - ja mam szyjkę 1/0/0 i mam wstawać tylko do toalety, by nie doprowadzić do rozwarcia. Magnez 3x1, a luteine mam już odstawić. A teraz dostałam jakiś lek na skurcze wycofany w Polsce.
Ten pierwszy parametr oznacza zewnętrzną długość szyjki (do tego dochodzi jeszcze część wewnętrzna, ale ją da się zbadać dopiero w badaniu USG dowcipnym), drugi szerokość rozwarcia zewnętrznego, trzeci szerokość rozwarcia wewnętrznego.
Prawidłowo powinno być 2-0-0.
Leż jak najwięcej....
A z zaleceń, to w przypadku bólu mam jechać do szpitala, dlatego w razie w spakowalam torbę i też się boję.. MAGDALENKA dostała opis 1/0/0. Damy radę!
Ja wczoraj spakowalam torbę, ale tylko w rzeczy dla mnie. Maluszka spakuje i tak pod koniec sierpnia ok. 35 tc, bo teraz to nie ma i tak sensu, bo te ciuszki za duże i tak by były. A torba wyszła spora.
Mam ten lek z Niemiec, ale nie wiem czy go wezmę. Poryczalam się parę razy nad nim. Bardzo boję się, że zaszkodzi Adriankowi. Nie mogę się przemóc, by go połknąć
Brała może któraś z Was we wcześniejszej ciąży na skurcze Nifedipynę (Adalat, Cordafen)?
Magdalenka - a co on bada? Czy są wody czy jakieś hormony?
Ruda - śliczny dresik!