Magdalena ja też nie słyszałam o takim teście i wierz mi że widziałam wiele przypadków dziewczyn praktycznie ze zgładzoną szyjką które dzięki leżeniu donosiły ciążę

A Ty ten 1cm jednak masz więc leż!!!
Kacha ja uwielbiam moja córę w czarnym a teraz koleżanka ma mi dać dla Basi granatowy kombinezon - mnie tam wszystko jedno
Wawka z tą wagą u mnie to samo- mam już 13 -14 kg na plusie w 7 miesiącu a w ciąży z córą w 40tc tyle miałam....Masakra. Rozstępów na szczęście nie mam
Izabella ból w spojeniu łonowym albo w szyjce dokucza mi już od 22tc i jak usnę to mi jakby drętwieje i przy przekręcaniu się na bok mega boli. Trochę mi przechodzi po magnezie a jak odstawię albo dłużej pochodze zaczyna się od nowa. Tylko ja zwalam winę na pessar. Ja mieszkam w Kielcach

Moja córa od dziecka była bezproblemowa, od kiedy skończyła 2 miesiące przesypiała całe noce bez wstawania nawet na jedzenie a jej nie budziłam. Nie miała kolek, smoczka, karmiłam ją pół roku piersią, butelkę ze smoczkiem odstawiła jak miała rok, zęby szły bezproblemowo nawet nie wiem kiedy chociaż pierwszy miała ok. 4 miesiąca. Mało płakała, nie wrzeszczała, przekochane dziecko

W teraz jest przeszczęśliwa z powodu Basi, bardzo mi pomaga dźwigać zakupy, każe mi się położyć, pilnuje czy biorę leki. Jestem z niej mega dumna;-)
Co do mężów, mój pije sporo tak jak pisałam ale falami....Nie utrudnia mu to bynajmniej pracy. Poza tym pracuje za granicą, w kraju z prohibicją i tam nie może hehe. Takie czasy że spłacamy kredyt i jednocześnie urządzamy mieszkanie a do tego pojawi się Basiula więc wyjścia nie ma. Ja już się przyzwyczaiłam i w sumie nie jest źle, tym bardziej że często przyjeżdża - raz na 3-4 tygodnie. Nie mogę mu zarzucić że nie zarabia na rodzinę bo pieniędzy nam nie żałuje;-)
Ja też jestem zadowolona bo kupiliśmy łóżeczko, jednak nowe bo daliśmy 300 zł a za używane chcieli ok. 200 zł więc bez sensu. No i kupiłam proszek, ręczniczki, prześcieradła z gumką, pieluszki itd....Wydaliśmy 500 zł - masakra.....Na szczęście pościel mam, rożki itd też mam po córce. W sumie jak zrealizuję zamówienie na Gemini to będę miała praktycznie wszystko oprócz ciepłych rzeczy dla małej na zimę.
W poprzedniej ciąży terminów porodów miałam chyba 4 z odstępem 3-tygodniowym

Na szczęście poród zaczął się sam ale do tej pory nie wiem czy to był 38 czy 40 tc:-)