reklama
Cześć dziewczyny,
już wczoraj zaczęłam skrobać parę słów do Was, ale jak wrócił mój mąż z delegacji stwierdził, że dziś znów wyjeżdża i potrzebuje kubka termicznego, żeby w drodze mógł sobie pić coś ciepłego. Akurat w te upały mu potrzebny, bez komentarza. Ale cóż, porwał mnie i na pół godziny przed zamknięciem sklepu na złamanie kartu lecieliśmy. Takiego to ja mam szalonego mężusia.
No ale wracając to meritum, melduję się po dłuższej nieobecności wynikającej z mojego wyjazdu nad morze, gdzie trochę wypoczęłam i nabrałam energii do walki z moja cukrzycą
Niestety póki co moje pomiary cukru są nie za ciekawe, lekarz na wizycie kontrolnej dał mi jeszcze półtora tygodnia na poprawę wyników, a jak nie będzie efektów to niestety insulina pójdzie w ruch
Trochę się jej boję, nigdy nie przepadałam za zastrzykami, wręcz omijałam je szerokim łukiem jak nie były konieczne, a tu czeka mnie kłucie i to kilka razy dziennie :/ Ale cóż, czego się nie robi dla dziecka.
Z tego co udało mi się trochę Was podczytywać problemy z ciążami nie chcą nas omijać, przesyłam pozytywne wibracje i głowa do góry, na pewno wszystko dobrze się skończy i wszystkie już dotrwamy do bezpiecznego porodu
trzeba być dobrej myśli i słuchać zaleceń lekarzy, bo oni chcą nam pomóc
Wiem, wiem, łatwo mówić, ja przy "głupiej" cukrzycy się buntuję, a co dopiero by było gdybym musiała leżeć plackiem w domu. Ale nasze maleństwa są teraz najważniejsze i dlatego trzeba robić wszystko z myślą o nich.
Widziałam, że już coraz więcej z Was wspomina o pakowaniu torby do szpitala, wpadłam trochę w panikę bo ja nic jeszcze nie mam na wyprawkę. W tym tygodniu muszę się skupić i złożyć zamówienie w gemini
Póki co kompletuje rzeczy do pokoiku, wpadłam w wir szykowania pościeli, poduszek, zasłon, maskotek, nawet matę edukacyjną chcę zrobić sama, mam nadzieję że z wszystkiemu podołam przy współpracy z mamą, która jest lepszą krawcową ode mnie
Dziś mąż zdeklarował się, że jak będzie w delegacji to zajedzie do Ikei i kupi komodę, regał i kilka pudełek na przechowywanie pierdółek dla synusia. Mam nadzieję, że udadzą mu się te zakupy i przyjedzie ze wszystkim co wybrałam
Jutro będę zamawiała łóżeczko, więc jak widać zaczynam działać. Sierpień będzie miesiącem wielkich przygotowań 
Miłego dzionka mamuśki
już wczoraj zaczęłam skrobać parę słów do Was, ale jak wrócił mój mąż z delegacji stwierdził, że dziś znów wyjeżdża i potrzebuje kubka termicznego, żeby w drodze mógł sobie pić coś ciepłego. Akurat w te upały mu potrzebny, bez komentarza. Ale cóż, porwał mnie i na pół godziny przed zamknięciem sklepu na złamanie kartu lecieliśmy. Takiego to ja mam szalonego mężusia.
No ale wracając to meritum, melduję się po dłuższej nieobecności wynikającej z mojego wyjazdu nad morze, gdzie trochę wypoczęłam i nabrałam energii do walki z moja cukrzycą
Z tego co udało mi się trochę Was podczytywać problemy z ciążami nie chcą nas omijać, przesyłam pozytywne wibracje i głowa do góry, na pewno wszystko dobrze się skończy i wszystkie już dotrwamy do bezpiecznego porodu
Widziałam, że już coraz więcej z Was wspomina o pakowaniu torby do szpitala, wpadłam trochę w panikę bo ja nic jeszcze nie mam na wyprawkę. W tym tygodniu muszę się skupić i złożyć zamówienie w gemini
Miłego dzionka mamuśki
Enya- u mnie ten ból to najczęściej podczas przewracania sie z boku na bok. Mój syn też był grzeczny i spokojny, każdy mówił że dziecka nie ma:-) ja pochodzę z okolic kielc a tu przenioslam sie do męża. Pauletta mi w poniedziałek też gin powiedział że waga około 1300 a jestem w 29 tygodniu :-) Miłego dnia ;-)
wawka2013
Fanka BB :)
garmelka: też mam schizę, że piorun wpadnie i że uderzy w antenę i spali lapka i tv 
Atu: też pierwsze co pomyślałam, że to może być cholestaza. Ale z tego co pamiętam to swędzenie stóp występuje. W poprzedniej ciąży strasznie mnie swędziały stopy i dłonie. Robiłam badania krwi pod tym kątem ale na szczęście wszystko było ok. Zrób badania, będziesz wiedzieć na czym stoisz.
Ja dołączam do grona narzekających. W nocy boli mnie wszystko. Przy zmianie pozycji wszystko boli. Na szczęście jakoś śpię. No i dziś od rana ból i twardnienie brzucha. Leżę, m nie idzie do pracy i się dzieckiem będzie zajmował.

Atu: też pierwsze co pomyślałam, że to może być cholestaza. Ale z tego co pamiętam to swędzenie stóp występuje. W poprzedniej ciąży strasznie mnie swędziały stopy i dłonie. Robiłam badania krwi pod tym kątem ale na szczęście wszystko było ok. Zrób badania, będziesz wiedzieć na czym stoisz.
Ja dołączam do grona narzekających. W nocy boli mnie wszystko. Przy zmianie pozycji wszystko boli. Na szczęście jakoś śpię. No i dziś od rana ból i twardnienie brzucha. Leżę, m nie idzie do pracy i się dzieckiem będzie zajmował.
agniecha83
witam w chłodny ranek 
ale fajnie jak zza okna takie chłodne powietrze leci, mogłoby tak już zostać
ja też dołączam sie do marudzących i nie mogących spać w nocy, co chwilę siku, problem z przewróceniem sie na drugi bok, jak bym 200 kg ważyła
ale nie marudźmy, jeszcze trochę i bedziemy wstawać do naszych maleństw
ja z moim m jutro z rana na slub jedziemy do innej miejscowości, nasz przyjaciel sie żeni, chcieli zrobic ze mnie kierowcę powrotnego ale się nie dałam, tzn jedziemy naszym samochodem ze znajomymi ale mój m powiedział że nie będzie pił i wróci autem. To jest jednak 1,5 godz jazdy, ja po całym dniu jestem padnięta i mam gdzieś wozuić pijaków
ale fajnie jak zza okna takie chłodne powietrze leci, mogłoby tak już zostać
ja też dołączam sie do marudzących i nie mogących spać w nocy, co chwilę siku, problem z przewróceniem sie na drugi bok, jak bym 200 kg ważyła
ale nie marudźmy, jeszcze trochę i bedziemy wstawać do naszych maleństw

ja z moim m jutro z rana na slub jedziemy do innej miejscowości, nasz przyjaciel sie żeni, chcieli zrobic ze mnie kierowcę powrotnego ale się nie dałam, tzn jedziemy naszym samochodem ze znajomymi ale mój m powiedział że nie będzie pił i wróci autem. To jest jednak 1,5 godz jazdy, ja po całym dniu jestem padnięta i mam gdzieś wozuić pijaków
Madziorrek
ehh jak miło i chłodno
))) bosko
Piszecie dziewczyny, że macie problemy ze sname, a u mnie jakaś faza z I trymestru wraca, senność mdłości i lenistwo;p
ja zaczęłam prac już ciuszki i w przeszłym tyg. biore sie za kosmetyki... Pozdrowionka
Piszecie dziewczyny, że macie problemy ze sname, a u mnie jakaś faza z I trymestru wraca, senność mdłości i lenistwo;p
ja zaczęłam prac już ciuszki i w przeszłym tyg. biore sie za kosmetyki... Pozdrowionka
magdalenka9191
Ja torby tez nie pakuje jeszcze. Licze na te dwa miesiace czasu jeszcze
rzeczy kosmetyczne zostawiam na poczatek wrzesnia bo to zawsze moge kupic w sklepie. Tesco otwarte 24h/dobe a tam mi sis najlepiej oplaca bo mam znizke. Nuektore rzeczy z pl mi przyjda w tym miesiacu. Pare rzeczy dokupie w tym tyg. Ja cala noc co pol godz wstawanie .porazka 
pauletta86
Garmelka 1317 g.
Iza ja dzis zaczelam 28 tydz. A moje dziecko pomiary ma miedzy 29 a 30 :-)
Iza ja dzis zaczelam 28 tydz. A moje dziecko pomiary ma miedzy 29 a 30 :-)
Właśnie załapałam mega doła. Rano obudziłam się z pozytywnym nastawieniem, rzucałam wspierające teksty niczym z poradnika motywacyjnego, a teraz zmiana nastroju niczym na sinusoidzie. Wszystkiemu winne moje super cukry, a dokładnie ich poziom, 170!!!! przy normie do 120. Tylko pociąć się szarym mydłem ;(
Ostatnia edycja:
reklama
W końcu u nas porządna pogoda - czyli deszczowo i jest czym oddychać
Waga taka sama od tygodnia więc mam dobry humor - obudziłam się nie połamana - ale palce mam spuchnięte że aż mnie ręce bolą jak zginam dłoń w pięść:/
justine cukrów współczuję
Trzymam kciuki żeby się poprawiły i żeby po ciąży cukrzyca zniknęła&&&&
justine cukrów współczuję
Podziel się: