reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2014

A ja obudziłam sie spocona jak szczur i tez juz nie śpię:( az sie przebieralam- gacie i koszulka mokra, a boje sie otworzyć okno bo tak sie wlasnie Zalatwilam dwa dni temu :(

reklama
Cześć dziewczyny,

już wczoraj zaczęłam skrobać parę słów do Was, ale jak wrócił mój mąż z delegacji stwierdził, że dziś znów wyjeżdża i potrzebuje kubka termicznego, żeby w drodze mógł sobie pić coś ciepłego. Akurat w te upały mu potrzebny, bez komentarza. Ale cóż, porwał mnie i na pół godziny przed zamknięciem sklepu na złamanie kartu lecieliśmy. Takiego to ja mam szalonego mężusia.

No ale wracając to meritum, melduję się po dłuższej nieobecności wynikającej z mojego wyjazdu nad morze, gdzie trochę wypoczęłam i nabrałam energii do walki z moja cukrzycą ;) Niestety póki co moje pomiary cukru są nie za ciekawe, lekarz na wizycie kontrolnej dał mi jeszcze półtora tygodnia na poprawę wyników, a jak nie będzie efektów to niestety insulina pójdzie w ruch :( Trochę się jej boję, nigdy nie przepadałam za zastrzykami, wręcz omijałam je szerokim łukiem jak nie były konieczne, a tu czeka mnie kłucie i to kilka razy dziennie :/ Ale cóż, czego się nie robi dla dziecka.

Z tego co udało mi się trochę Was podczytywać problemy z ciążami nie chcą nas omijać, przesyłam pozytywne wibracje i głowa do góry, na pewno wszystko dobrze się skończy i wszystkie już dotrwamy do bezpiecznego porodu :) trzeba być dobrej myśli i słuchać zaleceń lekarzy, bo oni chcą nam pomóc :) Wiem, wiem, łatwo mówić, ja przy "głupiej" cukrzycy się buntuję, a co dopiero by było gdybym musiała leżeć plackiem w domu. Ale nasze maleństwa są teraz najważniejsze i dlatego trzeba robić wszystko z myślą o nich.

Widziałam, że już coraz więcej z Was wspomina o pakowaniu torby do szpitala, wpadłam trochę w panikę bo ja nic jeszcze nie mam na wyprawkę. W tym tygodniu muszę się skupić i złożyć zamówienie w gemini :) Póki co kompletuje rzeczy do pokoiku, wpadłam w wir szykowania pościeli, poduszek, zasłon, maskotek, nawet matę edukacyjną chcę zrobić sama, mam nadzieję że z wszystkiemu podołam przy współpracy z mamą, która jest lepszą krawcową ode mnie ;) Dziś mąż zdeklarował się, że jak będzie w delegacji to zajedzie do Ikei i kupi komodę, regał i kilka pudełek na przechowywanie pierdółek dla synusia. Mam nadzieję, że udadzą mu się te zakupy i przyjedzie ze wszystkim co wybrałam :) Jutro będę zamawiała łóżeczko, więc jak widać zaczynam działać. Sierpień będzie miesiącem wielkich przygotowań :)

Miłego dzionka mamuśki :)

Enya- u mnie ten ból to najczęściej podczas przewracania sie z boku na bok. Mój syn też był grzeczny i spokojny, każdy mówił że dziecka nie ma:-) ja pochodzę z okolic kielc a tu przenioslam sie do męża. Pauletta mi w poniedziałek też gin powiedział że waga około 1300 a jestem w 29 tygodniu :-) Miłego dnia ;-)

garmelka: też mam schizę, że piorun wpadnie i że uderzy w antenę i spali lapka i tv :tak:

Atu: też pierwsze co pomyślałam, że to może być cholestaza. Ale z tego co pamiętam to swędzenie stóp występuje. W poprzedniej ciąży strasznie mnie swędziały stopy i dłonie. Robiłam badania krwi pod tym kątem ale na szczęście wszystko było ok. Zrób badania, będziesz wiedzieć na czym stoisz.

Ja dołączam do grona narzekających. W nocy boli mnie wszystko. Przy zmianie pozycji wszystko boli. Na szczęście jakoś śpię. No i dziś od rana ból i twardnienie brzucha. Leżę, m nie idzie do pracy i się dzieckiem będzie zajmował.

witam w chłodny ranek :)
ale fajnie jak zza okna takie chłodne powietrze leci, mogłoby tak już zostać

ja też dołączam sie do marudzących i nie mogących spać w nocy, co chwilę siku, problem z przewróceniem sie na drugi bok, jak bym 200 kg ważyła :)

ale nie marudźmy, jeszcze trochę i bedziemy wstawać do naszych maleństw :-D

ja z moim m jutro z rana na slub jedziemy do innej miejscowości, nasz przyjaciel sie żeni, chcieli zrobic ze mnie kierowcę powrotnego ale się nie dałam, tzn jedziemy naszym samochodem ze znajomymi ale mój m powiedział że nie będzie pił i wróci autem. To jest jednak 1,5 godz jazdy, ja po całym dniu jestem padnięta i mam gdzieś wozuić pijaków :)

ehh jak miło i chłodno;)))) bosko

Piszecie dziewczyny, że macie problemy ze sname, a u mnie jakaś faza z I trymestru wraca, senność mdłości i lenistwo;p

ja zaczęłam prac już ciuszki i w przeszłym tyg. biore sie za kosmetyki... Pozdrowionka:)

Ja torby tez nie pakuje jeszcze. Licze na te dwa miesiace czasu jeszcze ;) rzeczy kosmetyczne zostawiam na poczatek wrzesnia bo to zawsze moge kupic w sklepie. Tesco otwarte 24h/dobe a tam mi sis najlepiej oplaca bo mam znizke. Nuektore rzeczy z pl mi przyjda w tym miesiacu. Pare rzeczy dokupie w tym tyg. Ja cala noc co pol godz wstawanie .porazka o_O

Właśnie załapałam mega doła. Rano obudziłam się z pozytywnym nastawieniem, rzucałam wspierające teksty niczym z poradnika motywacyjnego, a teraz zmiana nastroju niczym na sinusoidzie. Wszystkiemu winne moje super cukry, a dokładnie ich poziom, 170!!!! przy normie do 120. Tylko pociąć się szarym mydłem ;(

Ostatnia edycja:
reklama
W końcu u nas porządna pogoda - czyli deszczowo i jest czym oddychać:D Waga taka sama od tygodnia więc mam dobry humor - obudziłam się nie połamana - ale palce mam spuchnięte że aż mnie ręce bolą jak zginam dłoń w pięść:/

justine cukrów współczuję:( Trzymam kciuki żeby się poprawiły i żeby po ciąży cukrzyca zniknęła&&&&

Do góry