garmelka - pewnie położna ma rację. ja nie miałam problemów z obcięciem paznokci więc my niedrapków praktycznie nie używaliśmy. Tylko przez pobyt w szpitalu zakładałam mu skarpetki bezuciskowe na rączki.
  marrika - no to super, bo czasem jak widzę te biedne dzieciaczki w adidaskach w wózkach to aż mam ochotę się odezwać. Ja już po wizycie u chirurga i na razie bez leków, tylko pończochy. Mam przyjść do niego z wynikami usg, ale termin dopiero na 12 września !!! muszę po jakiś innych centrach podzwonić, bo do tego czasu to już mogę urodzić

Mi też na ostatnim usg o tydzień wcześniejszy termin wyskoczył - nie miałabym nic przeciwko:-)
  gnagna - ja dokładnie tak robiłam, tj. ubierałam większy kombinezon a rękawy zapinałam od środka takimi bezpiecznymi agrafkami (o kupienia na all). No ja gdybym czekała na poród wg kości piszczelowych to chyba bym chodziła w ciąży tyle co słonica afrykańska

. Szymek miał długość tych kości na 8 centylu, czyli bardzo nieproporcjonalnie krótkie. Do tej pory nie nadgonił, bo bodziaki kupuję mu na 98, a spodnie 86 cm.
  pauletta - super wieści

cyntia - rozumiem Twoje dylematy. Ja mam takie w kwestii ile mogę pomóc M w opiece nad Szymkiem, żeby Mateuszowi nie zaszkodzić. Ciężki wybór, bo jakby się coś stało to pewnie wszyscy mnie by winili, ja sama z resztą też

.
  magdalenka - ja ten śmiech i płacz jednocześnie mam w obu ciążach, ciekawa sprawa

. Dobrze, że tylko mąż mnie widział w takiej sytuacji, bo faktycznie wygląda to jak obłęd

wawka - piorun spali generalnie wszystko co będzie podłączone do prądu. Przeżyłam uderzenie pioruna u cioci w domku jednorodzinnym. Było tylko jedno puff i poszło wszystko, nawet żarówki w kinkietach

. 
  agniecha - daj trochę tego chłodu, u nas dalej patelnia

Justine - na wrześniówkach mają wątek odn. cukrzycy, może coś dziewczyny pomogą. Z tego co podczytywałam to trzeba próbować różnych rzeczy np. różnych rodzajów chleba, bo po jednym podskoczy, a po innym nie, to samo z owocami np. jednym truskawki nie podnoszą poziomu. Głowa do góry

.
  gosiak - ten paseczek bada ph, po tym się poznaje czy to upławy, czy wody płodowe. Jak szyjka twarda to super. Ja też mam polegiwać, ale jak mi się 4 godziny dziennie uda to sukces. M już mamrocze, że zmęczony i ja mu wierzę.

kate - ja mam praktycznie codziennie takie bóle, łykam magnez. Myślę, że też możesz zacząć do czasu wizyty u lekarza, z pewnością nie zaszkodzi. Ja mam dawkę 2 x 2 tabletki, zacznij od mniejszej i zobacz czy działa.
  rjoanka - pewnie niedotlenienie lub odwodnienie. ja miałam mroczki w pierwszej ciąży to powiedział gin, że w pierwszej połowie ciąży mogą się zdarzać, a jak są później to trzeba to zgłosić, ale nie dopytywałam, bo już nie miałam później.
  ruda - i od razu lepiej co? ja też sporo dostałam w poprzedniej ciąży i oddawałam to czego wiedziałam że nie użyję za pośrednictwem tablicy.pl
  babina - może dzidzi się obraca, to daje takie nieprzyjemne uczucie