reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2014

Cyntia - dziekuje Ci bardzo. W sumie mi nie powiedziala o lezeniu a aby sie oszczedzac i nic ciezkiego nie robic . Lezec nie mam jak . No i dodoala , ze gdbym miala twardniejacy brzuch ok 10 raz dziennie i trwaloby to 10-15 sek to do szpitala bo to przedwczesne skurcze. Poki co jest oki. Zwieksze ilosc magnezu do trzech tabletek. Ja bym lek wziela, lekarz wie co robi i dziecku na pewno by nie zaszkodzil.
Ja panikowalam jak przed porodem dawali mi leki przeciwbolowe aby w domu wziela i po 5 razy pytalam czy na pewno sa bezpieczne, wiec rozumiem Twoj strach.
Moja siostra przez cala cize miala 1,5-0-0 i lekarz kompletnie nie kazla jej lezec ani nic - pewnie taki urok . Oby do polowy wrzesnia ;-)

magdalenka
- gin machnela tez mi jakims paseczkiem w srodku i powiedziala ze oki, wiec moze to to cudo. Nie mam pojecia a bylam zbyt przejeta ta szyjka i nie spytalam. :-(

pscolka - szyjka jest twarda, lekarka odetchnela z ulga jak zobaczyla ze zamknieta . I powiedziala, ze jest lepiej niz przypuszczala, ale oszczedzam sie jak moge .

reklama
hejka,

dlaczego wszędzie jest chłodno i fajnie a u mnie cały czas taki upał???? :wściekła/y: wrrrr ja chcę deszcz!

agniecha - dobrze że się nie dałaś wrobić w to szoferowanie :tak: wożenie pijanego towarzystwa nie jest nam w tym stanie potrzebne.

U mnie noc przespana. Rano też się zważyłam i oto mam już szósteczkę z przodu a dokładnie 60,1 kg (łącznie 8,1 +)

Ostatnio dużo z Was robiło placki ziemniaczane i naszła mnie na nie ochota. Więc dziś robię w dwóch wersjach: z jogurtem i szczypiorkiem a drugie z sosem pieczarkowym :happy:

Cyntia - dziekuje Ci bardzo. W sumie mi nie powiedziala o lezeniu a aby sie oszczedzac i nic ciezkiego nie robic . Lezec nie mam jak . No i dodoala , ze gdbym miala twardniejacy brzuch ok 10 raz dziennie i trwaloby to 10-15 sek to do szpitala bo to przedwczesne skurcze. Poki co jest oki. Zwieksze ilosc magnezu do trzech tabletek. Ja bym lek wziela, lekarz wie co robi i dziecku na pewno by nie zaszkodzil.
Ja panikowalam jak przed porodem dawali mi leki przeciwbolowe aby w domu wziela i po 5 razy pytalam czy na pewno sa bezpieczne, wiec rozumiem Twoj strach.
Moja siostra przez cala cize miala 1,5-0-0 i lekarz kompletnie nie kazla jej lezec ani nic - pewnie taki urok . Oby do polowy wrzesnia ;-)

magdalenka
- gin machnela tez mi jakims paseczkiem w srodku i powiedziala ze oki, wiec moze to to cudo. Nie mam pojecia a bylam zbyt przejeta ta szyjka i nie spytalam. :-(

pscolka - szyjka jest twarda, lekarka odetchnela z ulga jak zobaczyla ze zamknieta . I powiedziala, ze jest lepiej niz przypuszczala, ale oszczedzam sie jak moge .

Gosiak ja to mialam tak jak wymaz pobieraja takim patyczkiem. A te papierki to badaja ph szyjki to mialam robione ok 2 miesiace temu u polskiej gin. Wtedy juz stwierdzila ze szyjka miekka ale nie ma sie czym martwic.

Miewacie czasem takie bóle jak w trakcie okresu? Mnie taki ból złapał ostatnio. Koleżanka która rodziła w marcu powiedziała, że ona takie bóle miała ale przed samym porodem. Staram się leżeć jak najwięcej i nie forsowac się bo czuję, że wtedy jest gorzej. Wizytę u gin mam dopiero 18 sierpnia. Wy też tak macie czasem?

Dziewczyny ten wymaz pobierany patyczkiem to może to badanie czystości pochwy? Bo ja mam mieć je robione właśnie teraz a w sumie to nie wiem na czym polega. Mam nadzieję że nie jest jakieś nieprzyjemne.

Dziewczyny ten papierek to do ph,wczoraj mi robila.

zazdroszcze wam pogody,u mnie upal okropny,dobrze choc ze nie puchne,ale za to mam zgage i mi sie malox skonczyl.

ja dzis gotuje zupe pomidorowa,na szybko bedzie.

Rano zerwalam maliny na skup a teraz poszlabym spac.

Czystosc pochwy to jeszcze co innego :) ten test to ffn test czy cos takiego. Na googlach mozecie sprawdzic. Sama pierwszy raz o nim w szpitalu slyszalam. Nie wiem czy go w polsce robia

Kacha super ubranka. Kombinezon świetny. Ja moją młodą ubierałam w ciemnogranatowy.

Męczę się z rozmiarówką koszul do karmienia (taką z wyodrębnionym stanikiem). Normalnie noszę 36, ale przy biuście 75E w Happymum w poprzedniej ciąży wyszedł mi rozmiar koszulki 40 L. Teraz chciałabym kupić innej firmy - lupoline - przez internet i nie wiem, co wybrać. Dziewczyny, które macie koszulki z alles - jaki Wam wyszedł rozmiar w stosunku do posiadanego biustu?

Ja np.z dali mam 75 F,a z alles mam 70F i 80F.

Kate, ja mam takie bóle od czasu do czasu, średnio raz dziennie. Rozmawiałam o tym z ginem na poprzedniej wizycie, mówił ze to normalne i nie ma sie czym przejmowac.

A ja dla odmiany mam ostatnio często mroczki przed oczami, piszczy mi w uszach i bardzo mocno czuje jak bije mi serce - nie mogę sie wtedy na niczym skupić tak silne jest to doznanie. Kojarzy sie wam o czym to może świadczyć?

Zazdroszczę chlodu i deszczu. U mnie lepiej niż wczoraj, słońce nie świeci, ale duszno, parno i burzowo.

reklama
A ja się pochwalę, że zrobiłam dzisiaj dobry uczynek:) Oddałam ubranka potrzebującej mamie, dużo dostałam, część z tego wybrałam dla siebie a te niepotrzebne oddałam, było tego trochę bo reklamówka i karton więc komuś się przyda. Wiadomo że nie są to rzeczy pierwszej nowości ale jak ktoś wcale nie ma:) I dostałam za to toffifee:) Właśnie się zajadam i popijam kawkę:)

Do góry