reklama

Październik 2014

reklama
Cześć mamuśki!!! Ja obiad też mam z głowy ogórkowa z wczoraj została i placki ziemniaczane. Zdycham - te upały są straszne. Ciuszki poprane, rozmiar 56. jutro poprasuję i w poszewki z poduszek zawinę, któraś z was pisała że tak zrobiła!!! Zobaczymy.

Dzisiaj w planach sprzątanie ale przez ten upał to mi się wcale nie chce, ale trzeba!!!

Nadal myślę że "głupi ma szczęście", choć nie wiem czy taka głupia jestem (studia skończyłam, jakoś se radzę czasem nawet za mojego też nadrabiam). Podjechałam do biedronki po bułki bo mam po drodze a tam wyskakuje z obsługi babeczka i pyta czy przypadkiem nie chcę bo znalazła na magazynie płynów do prania, wacików itp. pytam po ile? a ona przychodzi z tym i mówi że płyny po 10 a waciki z patyczkami po 3. 3 płyny do prania Loveli wpadły i cztery paczki wacików bo stwierdziliśmy z moim że jak co to nawet za te pieniądze to my zużyjemy jak co!!! :-)

Cześć mamuśki!!! Ja obiad też mam z głowy ogórkowa z wczoraj została i placki ziemniaczane. Zdycham - te upały są straszne. Ciuszki poprane, rozmiar 56. jutro poprasuję i w poszewki z poduszek zawinę, któraś z was pisała że tak zrobiła!!! Zobaczymy.

Dzisiaj w planach sprzątanie ale przez ten upał to mi się wcale nie chce, ale trzeba!!!

Nadal myślę że "głupi ma szczęście", choć nie wiem czy taka głupia jestem (studia skończyłam, jakoś se radzę czasem nawet za mojego też nadrabiam). Podjechałam do biedronki po bułki bo mam po drodze a tam wyskakuje z obsługi babeczka i pyta czy przypadkiem nie chcę bo znalazła na magazynie płynów do prania, wacików itp. pytam po ile? a ona przychodzi z tym i mówi że płyny po 10 a waciki z patyczkami po 3. 3 płyny do prania Loveli wpadły i cztery paczki wacików bo stwierdziliśmy z moim że jak co to nawet za te pieniądze to my zużyjemy jak co!!! :-)

No to miałaś szczęście ;)
Czasem się zdarzają właśnie takie fajne okazje,z których warto korzystać.

hej.
KUrde przez te upały nie mam weny na pisanie.dzis miałąm wizyte,wszytsko ok.Dostałam skierowanie na usg,mam sie na poczatek wrezsnia zapisac.Moja dr idzie na cały ms na urlop,kazała w miedzyczasie przyjsc do kogos na wizyte zeby choc serduszka posłuchac,nie wiem czy pujde,zobace.
Od poprzedniej wizyty 1,5kg na +,prawie 73kg,czyli w sumie 8kg na plusie;-)
A żylaka faktycznie mam na wardze sromowej i to nie jednego,mam go pokochac bo szybko mnie nie opusci,mówiła ze nawet po porodzie moze wychodzic.
Ja ubranka poprane mam ułozoine w szafce,nic im sie nie stanie.
Kurde trzeba torbe zaczac pakowac,to juz 30tc:szok:

Domka weź nie strasz, mi idzie 31 tydzień ale torbę tak na cacy zamierzam spakować dopiero gdzieś za 3 tygodnie. Nie mam jeszcze tych wszystkich higienicznych rzeczy więc na razie nie mam po co a z zamówieniem czekam na wypłatę do 10-ego. W tym miesiącu i tak dużo kupiłam a żeby było mało to zepsuł nam się wiatrak więc w te upały kupiliśmy nowy bo bez niego bym nie przeżyła, rozkraczyła się deska do prasowania a wczoraj padł blender na dokładkę :crazy: a mężu używa go codziennie do swoich szejków. Tak więc zakupy maluszkowe muszą poczekać. Potem jak będę miała wszystko to porozkładam to i zobaczę jaka w ogóle torba jest potrzebna, nie wiem czy nie wezmę po prostu takiej mniejszej walizki na kółkach bo czuję że trochę tego będzie. Tylko czy taka walizka to nie jakiś obciach? Jak myślicie? :eek:

Ja jak lezalam na oddziale to kobitki roznie przychodzily z walizkami siatkami torbami. Mi sie wydaje jak tobie najwygodniej. Walizka mala na kolkach wygodna. I tam wszystko wpakujesz. Przedzielisz na pol I bedzie. A tak zabawa z dwiema torbami. U mnie jeszcze koniecznie do szpitala trzeba wziasc nosidelko. Chyba ze mieszkasz blisko to wozek ;)

Ja mam jakieś 2-3 nowe rozstępy - wyszły obok starych które znowu wyszły z blizny po kolczyku w pępku - nie wiem jak pod brzuchem bo nie widzę a jak pytam męża to mówi że nowych nie ma ale pewnie kłamie:P. Jako że więcej dzieci mieć nie planuję to zdecyduję się na usuwanie rozstępów u tego lekarza:

Rozstępy – efekty zabiegów (zdjęcia) | dr Marek Wasiluk

planuję to zrobić za jakieś 2-3 lata jak skończymy z mężem szkołę żeby mnie było stać bo cholernie to drogie:/

Już raz byłam pytana przez lekarza ogólnego czy miałam wypadek (nie mam dużo za to szerokie perłowe rozstępy na brzuchu) a lekarka w szpitalu przy robieniu USG pytała czy miałam wycinany wyrostek bo mam bliznę z prawej strony w odpowiednim miejscu i odpowiedniej wielkości:-D

Kiepsko też z biustem bo przez rozstępy stracił jędrność.

Jaką torbę bierzecie do szpitala?Albo zamierzacie kupić? hmm ;)
Ja torbę planuję spakować tak do 32 tygodnia na spokojnie,bo jeszcze muszę trochę rzeczy dokupić do siebie.

Idę robić chlebek z czosnkiem..od kilku dni się nim zajadam ;)
Moja mama tak miała,że przed samym porodem miała taką ochotę właśnie a potem zaczęła się akcja porodowa ;)

Ostatnia edycja:
Czarna: walizka na kółkach jest najlepsza :tak: Ja siebie spakowałam do walizeczki na kółkach, tylko małą spakuję do torby. Mam mega dużą torbę na kółkach ale jest tak wielka, że będzie wiele za duża na nas dwie. Żałuję, że nie mam takiej średniej, bo taka walizka jest najlepsza.

reklama
Czarna- jak nie siara sie posrac (za przeproszeniem) podczas porodu to z walizka tym bardziej nie :) Ps. Przyszło Ci juz łóżeczko?? Ja dzis chyba zamowie wkoncu- ale wiesz co, zastanawiają mnie te wysokości- 98cm to wydaje sie bardzo nisko- a juz wogole nisko najwyższa wysokość monitowania materaca 51cm od podłogi... Sprawdziłam i większość tak ma- jedynie droższe łóżka od kloca wzwyż zaczynaja sie od około 58cm (wiem ze dojdzie jeszcze materac ale i tak jakoś mi sie to nisko wydaje) hmmm

Agniecha- czuje sie juz dużo lepiej- dziekuje:) wprawdzie wyprysCzylo mnie na buzi - szok bo do tej pory wszyscy mi mówili i sama w sumie widziałam ze na buzi to sie wogole nie zmieniłam a teraz spuchłam i jeszcze ten młodzieńczy trądzik:)

Co do rozstępów to tez mam- na "boczkach" i pod pośladkami:( ja tez smaruje sie 2x, pije dużo wody, a moja mama nie ma ani jednego i cellulitu tez nie miała:( wiec genetyka chyba ode mnie sie zacznie :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry