reklama

Październik 2014

reklama
Gosiak wrzucaj:-p

Magdalenka slodki ten kombinezon:-d a co za tym idzie sliczny:-)

Ktoras pytala czy sa kombinezony w sklepach ja widzialam w lindexie jak bylam i byly sliczne, moze na stronie internetowej pewnie zobaczyc:-

Co do szyjek to biedne wy. Pamietajcie jednak ze z dnia na dzien nasze dzieciaczki wieksze i lepiej rozwiniete:-)

ja teraz znowu mysle zeby Stasiu chcial wyjsc tak w 37,38 tygodni, bardzo sie boje go nosic dluzej niz te 40 tygodni sama nie mam pojecia czemu:-/

Ania- moj kolega ma tako larte. Jedynie na co narzeka to na przebijajace sie opony ale jesli chcesz używać go w Pl to koło czy dentka to nie problem. I jakieś kolka do zmiany pozycji siedziska sa plastikowe i popękały. Ogólnie z wózka zadowolony po za tymi dwoma wadami. Ja tez biorę tako ale captiva.

Ostatnia edycja:
Ania- kciuki trzymam za Was!!! Zaciskaj nogi ile sie da !!! :)

Magdalena - kombinezonik przesłodki:(

Gosiak- a czemu dopiero wieczorem? ;)

A co sądzicie o maxi cosi mura 4 plus?

Garmelka, ja juz jestem zdecydowana na wózek maxi cosi tylko że 3 i używany bo niestety na nowy mnie nie stać :) One sa bardzo porządne i maja dość dużą, głęboka gondolę

Ania - trzymam kciuki. Będzie dobrze :) Coraz bliżej października!

Magdalenka - Ty też szyjkowa, więc Ty brzuszka nie uciskaj! Możesz sobie skurcze sprowokować lub nasilić. Ktoś "mądry", gdy opisywalam wystającą gule, powiedział mi, że to dziecko (jeszcze przed 20 tc), więc też uciskalam. A to się okazało w szpitalu, że to typowe stawianie się macicy, a za macanie brzucha dostałam opiernicz.

Gosia - dobrze, że dostaniesz te sterydy. Czytałam artykuł, że one również znacząco obniżają ryzyko ewentualnych wylewów u wcześniaków :) Będzie ok!

Czarna/Rjoanka - lekarz może zalecic też leżenie, gdy widzi, że główka zeszła nisko i uciska na szyjkę, która na to reaguje skracaniem - wtedy po prostu działa grawitacja i 2 kg dziecia napiera.
Rjoanka - oszczędzaj się :)

Najważniejsze, by słuchać się lekarza, a będzie dobrze :)

Agniecha- a u mnie rodzice powiedzieli ze jaki wybierzemy taki kupią:) ale chyba sobie jednak sprawy nie zdają z aktualnych cen... Najwyżej im dołożymy. Czytałam tez opinie o tym wózku/ ale mimo wszystko chce go zobaczyć na żywo. Gdzie najlepiej pojechać? W smyku go nie było akurat, moze ascot na braniborskiej? Czy gdzies jeszcze??

Garmelka wlasnie ogladalam ten wozek fajny i prosty,czytalam tez opinie i wlasciwie same pozytywne tak wiec chyba jedyne co ci pozostalo to wybrac kolor:-p

Co do cen to my tez dostalismy kase na wozek, jak by nie to, to albo uzywany alboo jakis tanszy.

Ostatnia edycja:
Garmelka, ostatnio jak byłam w askocie na braniborskiej (gdzieś dwa tyg temu) to go nie było, najlepiej zadzwonić do sklepu zapytać zeby na darmo nie jechać. Nam też teściowie kupują, ale mam wybrac tak za 1000 zł wiec wybrałam porządny a używany. Koleżanka moja go miała i strasznie mi się podobał.
Dzisiaj może pojadę z m do tesco do magnolii to jak dam rade to zaglądnę do smyka, może tak będa mieli to dam Ci znać.

Cyntia, a co tam u tej dziewczyny co wcześniej urodziła i u maluszka oczywiście? :)

reklama
Garmelka, ja macalam ten wózek i pamiętam, ze byłam rozczarowana,ponieważ spodziewałam sie czegoś lepszego za te cenę. Ogólnie pamiętam *******y: płytki koszyk w którym nie ma szans pomieścić wiaderka i foremek, pokrywę gondoli zamykana na napy od środka budki, które ciężko sie rozpina, a jak puszczaja to ręką leci w główkę dziecka. Ale to bardzo dobrej jakości produkt który można potem sprzedać w dobrej cenie bo jest popyt. My w końcu wzięliśmy x landera x move bo była wyprzedaż rocznika i był duży rabat, a wózek też b. dobry.
Cyntia masz na pewno rację że może chodzić o grawitacje. Glowka u mnie jest na dole, ale nie wstawiona do kanału, więc nie uciska i może dlatego mam pozwolenie na pionizowanie sie.
Czy z krótką szyjka odpada masaż krocza? Planpwalam od przyszłego tygodnia. A smarowanie brodawek mascia i brzudszka oliwka? Planowałam też pić herbatę z lisci malin na uelastycznienie szyjki...chyba to zły pomysl w tej sytuacji.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry