reklama

Październik 2014

Okropnie! No ledwo jestem w stanie to przełknąć. ...tym bardziej, że do tej pory płaciłam w 180 zl. Glupia bylam ze nie zapytalam o co kaman....tak mnie zatkalo, ze zaczelam czaic dopiero po wyjściu z gabinetu :/

reklama
Mizzah - 31 tydzień ciąży | parenting.pl
A te skróty to:
* BPD - wymiar dwuciemieniowy główki
* HC - obwód główki
* AC - obwód brzuszka
* FL - długość kości udowej

Waga jest idealna na ten tydzień :)
A za badania połówkowe ile placilas? Lekarz tyle chciał czy w rejestracji (może ktoś coś pomieszał)?

Dziękuję za linka juz sprawdzam parametry :*
Ja chodzę prywatnie, wpierw wyniki badan spisuje babeczka w innym pokoju, waży, mierzy cisnienie. Płaci sie u lekarza. ...za polowkowe zaplacilam 150 zl. ( samo usg bez badania). Wizyta kpsztuje 180. Ale ja nawet jsk bylo USG nie placilam wiecej a teraz policzyl mnie 180 zl za wizyte i 150 za USG:/

My po pierwszej dawce sterydkow, jutro kolejna tura ;-) mysle od razu bardziej pozytywnie. Wrzucam obiecane fotki mojego czopu. Odchodzil w 2 ratach dzien po dniu. Niestety nie pamietam ile to przed porodem bylo, bo zdjecia stracilam i odzyskiwalam . Ale z pewnoscia bylo to kilka dni przed

FILE6648.jpgFILE6650.jpg

Załączniki

• FILE6648.jpg
    FILE6648.jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 73
  • FILE6650.jpg
    FILE6650.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 74
Mizzah, faktycznie niemila niespodzianka.
5 centyl: 5% dzieci w tym wieku ma wartości takie jak w tej kolumnie lub niższe, 95 centyl: 5% dzieci w tym wieku ma wartości danego parametru wyższe niż wskazana wartość.

Gosiak, dzięki za zdjęcie. Faktycznie trudno pomylić z czymkolwiek.

Ostatnia edycja:
Cytnia, rojanka Super!!! Bardzo Wam dziękuję za wyjaśnienie czyli podsumowując 5 centryli tylko 5% dzieci mają takie parametry, średnio tj. 50 centyli, że średnio tyle dzieci ma takie wymiary a 95%, że tyle dzieci ma takie....czy coś poknociłam??? :P

Gosiak
Ciarki mnie przeszły....ale faktycznie, trudno nie poznać, że to czop...brrr

Enya na jaki tornister się zdecydowaliscie?

Czarna bardzo się cieszę że uwolniłas się od chrapiacej Kaski :-D

Domka my kupiliśmy za 184zł torniste Herlitz smart w zestawie był piórnik z wyposażeniem też Herlitz i worek na buty.

Rjoanka najważniejsze że wiesz że się skraca i wiesz że musisz się oszczędzać. Tym bardziej skoro nie czułas nic niepokojącego.

Mój czop nie był podbarwiony krwią, wyglądał jak taki mega duży glut śluzu płodnego tylko żółty :-D

Dziewczyny orientujecie się czy jak dr pobiera wymaz na paciorkowca na prywatnej wizycie to się płaci? I jeśli tak to ile??

Ostatnia edycja:
reklama
Średnia to nie do końca 50 centyl, ale nie czas na wykłady.
Ważne jest to ze te wartości odpowiadajace 5 i 95 centylowi tworzą taki przedział ktorym mieści sie 90% najbardziej typowych maluchów w tym wieku. Nie jest za dobrze poza nie wyskakiwac...
Ponieważ siatki centylowe przewijały sie będą na każdej wizycie z maluchem, napisze jeszcze, ze jeśli lekarz powie wam ze waga waszego malucha jest w dajmy na to 76 centylu to to oznacza tylko, ze 76% dzieci w tym wieku waży tyle lub mniej, a 25 % waży więcej. Takie tabele pomagają odnieść parametry naszego dziecka do całej populacji dzieci w tym wieku. Pewnie dla części z Was to oczywiste, ale może którejś sie przyda.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry