reklama

Październik 2014

Kotulcia no teraz to się też zorientowałam że jak się zaczną wrześniowi rozpakowywac to jak nic kolej na nas :-)

Mój czop nie był podbarwiony krwią a zapowiadał poród, odszedł ok 19 jak byłam na zakupach w Tesco ;-) a o 21 zaczęły się słabe skurcze.

Atagata u mnie było tak samo ze córką miała ważyć min 4000g i mierzyć ok 60cm. Tak mi lekarz mówił od ok 32tyg. Urodziła się 3360g i 51cm

reklama
Babina, gratki udanej wizyty. To wspaniale ze maluch zdrowy i ty też. Faktycznie kawał dziecka masz w brzuszku, choć tak jak dziewczyny piszą: te pomiary obarczone są dużym błędem. Historia agaty i marriki najlepszym przykładem.Wystarczy żeby ginowi ręką o milimetr drgnela i już sie wszystko o tydzień przesuwa.

Jeśli martwisz sie waga, to na szczęście zaczyna sie sezon na pomidory, pspryke, cukinie, baklazany: znacznie łatwiej jeść lekko niż zimą. Uwielbiam za to sierpień!!!!

Mizzach, nie myślałam że jesteś złośliwa. Wiele osób nie zna tych pojęć i postaralam sie je wyjaśnić. Potem pomyślałam, ze może jednak sie wymadrzam i dlatego tak zareagowalam na pytanie garmelki. Bardzo trudno wyczuć ironię jak sie kogoś nie zna i tylko pisze, więc sprawdzalam.
Nie martw sie, ze twój lekarz nie mówi do ciebie o centylach: w czasie usg często pokazuje sie informacja w którym centylu są poszczególne wymiary, ale to też zależy od sprzętu i od lekarza czy to z Tobą omówi. Częściej bedziesz spotykała sie z tymi miarami jak maluch będzie po drugiej stronie brzuszka. No i wnioski, które będzie można na ich podstawie wyciągać będą dużo bardziej wiarygodne.

Ostatnia edycja:
Faktycznie teraz łatwiej o te wszystkie warzywka i to w niższej cenie. Trzeba się troszkę wziąsć za siebie i tyle. Ale najważniejsze ze z małym jest wszystko ok. hehe cały tatuś, ma takie fajne pucki na buzce. Może potem wrzucę fote

Kotulcia - hm, może u Ciebie to nie jest czop, a np infekcja? Co powiedział na to lekarz?

Od leżenia bolą mnie różne części ciała: kark, bark, łopatka, biodra, łokieć. Po ciąży chcę 2 prezenty w nagrodę: masaż i złote kolczyki. Położna na SR mówiła, że po porodzie mężczyzna powinien w nagrodę coś kupić kobiecie. Zgadzam się z tym :D

Hej dziewczyny widzę że temat porodu idzie pełną para.
Ale te wasze dzieciaczki rosną:-), zgadzam sie z marginesem błędu moj maly na 2 dni przed porodem wg lekarza z usg ważył 2300 a urodził sie 2700:-) więc chyba 40dkg nie przytyl.

Cyntia polozna ma rację że powinni coś kupić ;-)
Po urodzeniu starszego dostałam auto które miało być zakupione przed porodem no ale że małemu tak bardzo sie spieszylo to mąż kupił jak lezelismy w szpitalu :-P

Kotulica- hahahahahah no w koncu kotka tez kobieta nie :-D:-D

Ale co do czopu, to nie zawsze on wychodzi ;-) czasem dopiero z wodami wylatuje :tak:

babina - piekna waga maluszka i rzeczywiscie moze byc pokazny, czasem Maluszki donoszone rodza sie z taka waga ;-) ale z drugiej strony trzeba wziasc pod uwage blad. MI w 26 tyg wyszlo, ze malutka ma 800 g. Fajnie bylo wiedziec, bo tu po obmacaniu brzuszka z Tymkiem uslyszlaam, ze dziecko nie bedzie duzo , ale mysle urodzil sie z przecietna waga 3310 g

Ja z tymi centylami zawsze mialam problem. Jedyne cieszylam sie ze przy malym utrzymawal sie i utrzymuje caly czas na jednym poziomie a to najwazniejsze. :tak:

Cyntia
- ooo tak prezencik jak najbardziej by sie przydal...ja dostalam po pierwsze kwiatki, nooo ale choc tyle. Teraz przycisne bo strasznie podobaja mi sie bransoletki z Lilou ;-) Wspoczuje bardzo lezenia

O porodzie poki co nie mysle, nastawiam sie pozytywnie a to bardzooo wazne, opieka jest tu super, wiem, ze zajma sie mna w szpitalu bardzo dobrze i fachowo

Cześć Słoneczka:)

Babina- no zapowiada sie klocuś ;) chociaż moja kumpela rodziła niedawno i tuż przed porodem szacowano wagę na 3700 a urodziła 4250!!! I to SN- mowila ze myślała ze to jej koniec ale spiela dupsko i wycisnela:)

Laski jutro mam ta imprezę 16 osobowa... Zamówiłam juz torta i ciasto, na ciepło zrobię polędwiczki z suszonymi pomidorami, moja mama na mj zrobić kotleciki a'la mielone:) ale co do tego??? Surówka? Sałatka? Nie chce mi sie ziemniaków obierać... Ale chyba wypadałoby do mięska co?

gosiak - pewnie, że słuszna decyzja:tak:

rjoanka - mi w 3 tygodnie zjechała z 43 mm na 28 mm, więc wiem co czujesz. Ja co noc zastanawiam się co się tam dzieje, bo lekki ból jest. Jutro jadę do gina sprawdzić. Ciekawe, czy wystarczająco się oszczędzałam. Nie widzę przeciwwskazania do masażu krocza (masuje się tą tylną, mało unerwioną część), ale po 34 tygodniu.

garmelka - niezły tupet miała, takiego tekstu jeszcze nie słyszałam:-D. Mury nie polecam na zimę, bo on wiatrem podszyty. Oglądałaś go na żywo? Ja do widziałam w Świat Dziecka, ale w Wawie i bardzo się rozczarowałam.

magdalenka - oj tak, już nieźle mi się pod żebra pcha, na szczęście tylko z jednej strony:-D

cyntia - mi zalecił leżenie przy 28 mm, bo Mati kopie nóżkami w szyjkę...:baffled: Co do prezentu było by miło:tak:. Mój szwagier przywitał swoje panie płatkami róż rozrzuconymi po mieszkaniu...:happy:

Domka - gratki dla siostry:tak:

Mizzah - to nieźle Cię skosił:szok:. U mojego wizyty najpierw były co 3 tygodnie, a w ostatnim trymestrze co 4-5. Jeśli dziecko ma wagę na 50-tym centylu to oznacza, że 50% dzieci w tym wieku ma mniej, a 50% więcej. Jeśli ma wzrost na 95 centylu to znaczy, że jest wysokie, bo 95% dzieci ma mniej.

babina - no waga maluszka słuszna:tak:, generalnie nie mogę się przyzwyczaić, że jestem na końcu stawki i mój taki malutki:baffled:

Garmelka - może pokrój ziemniaki w łódki i upiecz (bez gotowania) z czosnkiem lub cebulą?

Plus ogórki małosolne lub kiszone (jeśli nie masz swoich, to te z Biedronki też sa dobre).

reklama
cześć dziewczynki,
ale sobie dzisiaj pospałam z Matim do 9 :)

Ale się zezłościłam, jeden z moich kocurów wskoczył na taka wysoka półkę gdzie mam poukładane kieliszki do wina i część pozrzucał, pobiły się, wszędzie szkło, myślałam że go zatłukę :angry: Jak on tam wskoczył nie mam pojęcia!!!!

Garmelka, jednak wczoraj nie pojechaliśmy do Magnolii tylko na Długą do Tesco więc nie pooglądałam wózków. Może w weekend mi się uda. A jak tam dzisiaj Twoej zdrówko?

Mój Mati urodził się spory bo miał 4200 :) Ale na szczęście miałam CC więc sie nie męczyłam, na koniec lekarz mi powiedział że dobrze, że miałam wskazania okulistyczne do CC bo i tak bym go nie urodziła

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry