reklama

Październik 2014

Ja dzisiaj byłam się zrelaksować na pedicure i hybryde sobie na paznokciach u stóp zrobiłam. Dostałam zabieg w prezencie urodzinowym :-) w moim stanie to idealny prezent bo mimo że jestem sama kosmetyczka to na stopach nic sobie specjalnego już nie zrobię sama ;-)

reklama
Marrika - za samo pobranie nie płaciłam, ale musiałam z tym jechać do laboratorium i tam zapłacić. Jeśli lekarz wysyła sam próbkę, to pewno trzeba mu zapłacić. A cena może być rożna. W labo babka mówiła, że jeśli nie będzie paciorkowca to 35 zł, a jak będzie to za dalsze badania nad szczepem trzeba będzie dopłacić.

Rjoanka - o, tak jak napisałaś brzmi sensownie :)

Rjoanka- dobrze Ci idzie, napisz cos jeszcze o odchyleniu standardowym i bedzie komplet :)

Ja dzisiaj prasowalam, gacie, stanik wszystko mokre ale sie spielam i porobilam to co miałam. Ide teraz walnąć zielona herbatę coby na zgage zaradzic

Rjoanka- co Ty!! Serio serio:) ładnie tłumaczysz koleżanko, a te info tez moze sie jeszcze przydać:)

Ale macie te gluty... Mam nadzieje ze ja swój zobaczę dopiero jak donoszę ciąże:) nie licząc glutow z nosa:)

A tak z innej beczki to kto wie kiedy znikną lipcowki?? Bo przecież juz sierpień... Jak to jest?

Ostatnia edycja:
garmelka mi już 2 lub 3 raz odchodzi jakaś część czopa i jak widać nie oznacza to porodu;) Ten podbarwiony krwią owszem:)

Nie wiem na jakiej zasadzie znika poprzedni miesiąc - czasami nawet pod koniec obecnego;) Czytam że są już wrześniówki z donoszoną ciążą (czyli ok 37tyg):szok: Jak się zaczną rozpakowywać to będzie znaczyło że teraz kolej na nas:D

Cholera drugi dzień z rzędu wstaję o 6:/ A ja jestem naczelnym śpiochem więc nie wiem ocb:-) I mdłości znowu mi się pojawiły takie poranne. To chyba jakieś żarty są...

Bylam wczoraj u lekarza, z malutkim wszystko dobrze. Szyjka 3,2 twarda, zamknięta. Widziałam buźkę małego, ziewal sobie, potem się uśmiechnął, coś wspaniałego.
Waży 2300 i to mnie trochę przeraziło. Z wagi wyszło ze to 35 t, data na 20 września. Gin powiedziała ze jak będzie w takim tempie przybierać to szacowana waga w terminie to 4200. Masakra.
Mam się ograniczyć w jedzeniu, bo będzie mi ciężko z takim dzieckiem w brzuchu. Zero słodkiego, więcej warzyw i ogólnie się pilnować w jedzeniu. Trochę się tym zmartwilam bo rzeczywiście przybralam na wadze ponad 20 kg.

Dziewczyny - jeśli mogę wtrącić, to wymiary centylowe wg usg nie zawsze są wiarygodne. Z córą jak chodziłam - to w 35 tygodniu w szpitalu nastraszyli mnie że waży ok. 2600, i jest mała. Urodziła się 3950, 58 cm... Z synkiem od 22 tygodnia twierdzili że makrosomia - termin om miałam na 21 czerwca, wg usg na 1 czerwca, że wymiary są powyżej 95 centyla, pod koniec ciąży twierdzili że będzie ważył ponad 5 kg... urodziłam 23 czerwca, ważył 4140 i miał 60 cm...
Mój stosunek co do centyli więc jest zdystansowany, najważniejsze że zdrowe i na tym warto się skupić:) a dane z usg mogą być odrobinę przekłamane...

Mam pytanko - czy któraś mama ma problemy z nerkami?
pozdrawiam:)

reklama
Garmelka, ale tak serio czy dajesz znaki ze przegielam? Bo czasem ciężko wyczuć przy takiej komunikacji jak nie słychać tonu głosu..

Kotulcia, dobre!

Czy odebralas moje pytanie jako złośliwe? ?? Bo nic takiego nie miałam na myśli. ..moj lekarz NIGDY nie użył słowa centyl ani też nie słyszałam tego określenia w rozmowach ze znajomymi, stąd tylko moja chęć dowiedzenia się czegoś na dany temat

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry