reklama

Październik 2014

reklama
Rjoanka - ja leżę uczciwie już prawie 2 tygodnie :/ i to najczęściej na tym lewym boku :/

W poniedziałek mam wizytę i liczę na dobre wieści. Twardnien jest mniej, ale mam takie dziwne uczucie w niuni. Czasem kłucia, a czasem takie napięcie - ciężko mi to opisać: coś podobnego jak podczas podniecenia, ale to nie podniecenie. Szczególnie jak pochodzę chwilkę po domu.

Madzia - jest coś takiego jak cholestaza (powiedz lekarzowi, a on już określi czy to może być to), ale prędzej po prostu masz suchą skórę.

Mizzah - ja nie będę kupować sudokremu. Mam linomag i bepanthen.
Co do balsamów i oliwek, to położna na SR (i facet na warsztatach tak samo) mówiła, żeby po kąpieli nie używać żadnych natluszczaczy (oboje odradzali oliwkę), bo płyny do kąpieli mają już substancje natłuszczające. A jak już chcemy czymś smarować, to lepiej delikatnym balsamem, który nawilża niż czymś cięższym, co natłuszcza.

Dla mojej corki najlepszy okazal sie ten najzyklejszy bialo - niebieski alantan. Jakies zmiany na buzi czy dekolcie zawsze znikaly. Teraz mam tez zasypke alantanu, ktora stosuje na potowki. W kremie uzywalam go tez na pupe. Jak byla zaczerwieniona, to sudocrem ( on podobno nie powinien dostac sie na sluzowke pochwy). Na powazniejsze stany tormentiol. Dla noworodka generalnie nie kupowalam kosmetykow w drogeriach, tylko apteczne, zeby nie obciazac organizmu dziecka, ale my oboje jestesmy alergikami, a moja mama terroryzuje nas jako pediatra.

Cyntia - tak mi też mowili o oliwkach na SR...generalnie chodzi mi o podstawowe kosmetyki....plus polecenie termometrow ??Tu nie mam bladego pojecia aa i o butelkach i i smoczkach :))))

Wlasnie dziewczyny ... smoczki. Chcecie je dawac dzieciom? Ja starszej nie dawalam i teraz tez nie zamierzam. Czasami zalowalam, ale znam tez dzieci, ktore spia ze smoczkiem i budza sie, kiedy im przypadkiem wypadnie.

reklama
....jeszcze sól fizjologiczną do przemywania oczek.

Mnie się podoba Emolium - balsam stosuję właśnie na sobie, bo nie zostawia tłustego filmu i jest bez zbędnego syfu, jak parabeny i konserwanty ;)
O termometr pytałam na SR, ale marki mi lekarz pediatra nie polecił, jedynie, że poleca taki douszny i żeby nie mierzyć absolutnie w pupie (bo ja z tym wypaliłam :-p). Nie wiem w końcu sama na jaką markę się zdecydować. Każdy ma i dobre, i złe opinie....

Ja kupiłam butelki antykolkowe DrBrown. Okaże się czy pasują maluszkowi.

Gnagna - chcę spróbować bez smoczka, ale czy się uda....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry