reklama

Październik 2014

Na szczęście rozstępów nie mam ale jeszcze prawie 3 miesiące przedemna wiec nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca ;)

Byłam dzis na wizycie u położnej i wyniki moczu dobre, ciśnienie tez, mała wielkością w swoim tygodniu a serducho bije jak dzwon. Okopała jej dopplera wiec jest żywotna :) Jedynie te moje skurcze... Na poczatku mówiła mi ze to normalne po wysiłku itp i ze spojenie lonowe mnie boli bo kości sie rozluźniają. Jednak jak mi badała brzuch znowu dostałam skurcz i wtedy powiedziała ze jest mocny i za długo trwa a mnie to pobolewalo wiec w poniedziałek mam byc u lekarza i on zdecyduje co ze mną robic.
Czuje ze to wszystko wina mojej pracy. W domu jest ok a jak trochę popracuje to sie zaczyna. Położna powiedziała ze póki co nie ma powodu do zmartwień ale jesli będzie sie to pogłębiało to moze doprowadzić do wcześniejszego porodu. A w pracy jak na złość kazali mi od poniedziałku pracować godzinę dłużej i dali mi zadanie specjalne... Poczyscic wszystkie piekarniki, okapy, rurki pod zlewami itp u nas na kuchni. To olbrzymia kuchnia jest co robic i to ciężka chemia. Do tej pory moja praca mimo ze ciężka fizycznie mi nie przeszkadzała ale teraz ich fantazja poniosła. Szefowa zleciła i wyjechała na wakacjie. Moj P powiedział ze to zrobi za mnie a ja mam zrobic jego i swoją normalna robotę. Będzie lżej ale i tak cieżko. Rozumiem ze w dani ciaza to nie choroba ale nie pracuje sama wiec czemu akurat ja?? Jak po wizycie w poniedziałek w czasie jak szefowa będzie na wakacjach przynióse zwolnienie to dopiero wyjdę na potwora. Nie wiem czy to moja firma jest chora czy tu tak wszędzie ale robota na kuchni jest wystarczająco ciężka bez ich wymysłów. Aby do poniedziałku i zobaczę co na to lekarz. Namarudzilam sie ale dawno mnie tak nie wkurzyli.

reklama
Babina ja wlasnie dwa dni temu zobaczylam na dupci rozstepy!!! Bylam w szoku i sie odrazu kremowalam. Jedyne co pociesza to to ze w takim miejscu gdzie sa majtki hehe:-)

Judy ehh fatalnie, co to za babszyl didaje pracy kobiecie w ciazy! Nie ma tam jakis zasad ile godzin mozesz pracowac?

Zawsze jak o takie rzeczy pytam lekarza lub położna to oni problemu nie widza. No nic w poniedziałek mam nadzieje ze mi dadzą zwolnienie chociaż na pare tygodni i wtedy sobie odsapne. Sama chciałam pracować ale powoli mnie to przerasta .

Dziewczyny mam pytanie

Maly dzisiaj sie wiercil wypychal no i jak miemam zmienial pozycje no i teraz jak wstaje to czuje napiety besio ale nie caly ,raczej tam gdzie on ma tyleczek jednak starczy ze sie poloze i juz jest ok i to odrazu. Myslicie ze to on czy cos innego?:-(

Zapomnialam dodac ze nic mnie nie boli to raczej dyskomfort

Ostatnia edycja:
hejka Mamuśki!!!!

Agniecha -zapomnialam Ci odpisać, że czuje się bardzo dobrze, można powiedzieć, że śladu nie ma - łatwo przyszło - łatwo poszło ;-) całe szczęście - a tak naprawde to jadłam tylko czosnek, herbata z miodem i cytryna i *spam*. A Ty jak się miewasz??

Babina - śliczny dzidziuś :tak:

kacha - nie wiem kochana nie pomogę :sorry: ja mam bardzo twardy brzuch prawie cały dzień i to już od dawna - mowiłam o tym lekarzowi ponad 3 tygodnie temu ale w sumie się tym nie przejął... za to jak się naczytałam o tych szyjkach to zaczynam się niepokoić... a dzisiaj już byłam na dużych zakupach, dwie pralki powiesiłam, odkurzam sprzątam, no bo kto to zrobi za mnie? czuje ze mała mnie w pęcherz kopie bo chodze co chwile siku a tu kropelka...

Drogie Kuchareczki ;)
myslałam o kaszy, ale wlasnie nie będzie sosu, bo ja te poledwiczki pieke bez niego (mam przepis na naprawdę pysznę mięsko - wrzuce w wątek kulinarny - polecam polędwiczki z suszonymi pomidorami i parmezanem)
Kupiłam za to takie mini kartofelki już obrane - wystarczy zagotować i po prostu podam z koperkiem i masełkiem - zrobie sałatę lodową i kupie surówke z białej (mam sprawdzoną w jednym sklepie) i będzie gitarka.
Za to tort zamówiłam na 30 osób
:szok: a bedzie nasz 16 w tym 4 dzieci hehe :)
w każdym razie, dziękuję za pomysły, naprawdę :tak:

Ktoś wspominał o kosmetykach dla dzidzi:
ja mam: sudocrem, puder nivea, mydło w płynie z Musteli, bepanthen i alantan ale maść. Kupię jeszcze jakiś balsamik bo mi znowu położna mówiła ze oliwke wciera się ale na mokre ciałko (wtedy ma właściwe zastosowanie) ale w związku z okresem jesienno-zimowym nie będę dziecka specjalnie dłużej bez ręczniczka trzymała...

Czarna - co tam w tv ciekawego leci?
:-) pooglądałabym z Tobą a tu roboty tyle że szok... ale pewnie Ty powiesz, że tez byś się zamieniła bo takie siedzenie na siłe to też nic przyjemnego, wiem... ehh:eek:

Katinka -jak humorek? polepszył się troszkę czy dalej jesteś naczelnym zamulaczo-narzekaczem? ;-)

Butelkę kupiłam jedną antykolkowa tommee tippee. Sprawdziła nam się przy starszej więc i teraz kupiłam taką. Będę karmić piersią ale będę uciekać z domu na ćwiczenia więc muszę butle jedna mieć.
Polecam sterylizator do mikrofali. Przydaje się nawet jak ktoś karmi piersią choćby do smoczków lub gryzakow.
Chciałabym też żeby mała nauczyła się ciągnąć smoczek. Laura nie chciała i smoczek zrobiła sobie że mnie :-/

Babina śliczna dzidzia :-D

Co do kosmetyków to ja zostaje jak przy młodej przy Nivea. Ziajka strasznie uczula starsza więc teraz nie ryzykuje. Też jestem alergiczka i Laura po mnie odziedziczyła :-/ ale nie chce od razu z emolientami wchodzić bo może okaże się ze będzie mogła Aurelka normalne kosmetyki używac.

Kacha ja często mam taki twardy brzuch. Mój gin mówi że po cc takie napinanie może wystąpić częściej bo macica jest nadwrażliwa. Póki to tylko dyskomfort to mam nie panikowac. I rzeczywiście mam to od ok 16tyg a szyjka ładnie się trzyma.

Ostatnia edycja:
reklama
Marrika - ale Nivea Baby, J&J też mają w składzie emolienty ;)

A propos balsamu i płynu do kąpieli od 1 r.ż. Emolium - to nie są preparaty medyczne, bo coś mi się wydaje, że niektóre kobietki tak myślą ;-) To są normalne kosmetyki do kąpieli czy do ciałka, ale przez to, że bez pewnych syfów (bez parabenów, konserwantów) i delikatnie natłuszczające i nawilżające przez zawartość różnych emolientów to propaguje się je dla atopików. Ale to nie są środki medyczne czy lecznicze ;)

Ja kupiłam dla siebie Ziajkę na rozstępy i bardzo się zawiodłam. Efekt nawilżenia był bardzo krótki, a skóra się sypała przy drapaniu (wklejałam kiedyś zdjęcie), więc dla mnie to klapa i nie będę testować tego na maluszku.

Tu są analizy Sroczki kosmetyków do kąpieli dla maluszków. Sprzed 3 lat, więc pewnie część kosmetyków ma zmienione składy Sroka o....: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry