reklama

Październik 2014

Cyntia ja w poprzedniej ciazy tez srednio bylam zadowolona z balsamu Ziaji. Nie uczulil mnie, ale przy innych wypadal blado. Rozstepow nie mam, choc to zasluga genow i tego, ze ciaza trwala niecale 37 tygodni. Bylam pewna, ze skora na brzuchu zaraz mi peknie.

Dla mlodej natomiast uzywalam po paru miesiacach plynu do kapieli Ziajki i bylo ok. Teraz uzywam Mixy. Dla noworodka znow kupie oilatum i emolium. Powiedzmy szczerze, ze ekonomia tez ma tu znaczenie. Przy przygotowaniach do narodzin pierwszego dziecka kupimy mu oilatum, ale potem przychodzi szara rzeczywistosc... i nie kazdego co miesiac na to stac.

reklama
Hej,dziewczyny,
czesniej Was czytam niz pisze,ale dzisiaj musze podzielic sie swoja obawą.Miałam USG i mój synuś waży 2486 g i spełnia wymiary dziecka w 34 tyg.Dodam,ze jestem w 31 tyg i 4 dni.Pan od USG powiedział,ze wszystko jest ok, ale wizyte u gin.z NFZ mam w czwartek, a u gin. prywatnego- tego zaufanego dopiero 26.08. Coś mi sie wydaje,ze bedzie cesarka bo ja go sama nie "wycisne" :-(

Magda6m tak jak pisaly juz dziewczyny usg nie jest w tym zakresie dokladne. Dziecko moze byc mniejsze, ale pewnie i tak przekroczy 4 kg ... Bardzo boisz sie cc? Wiekszosc moich kolezanek tak rodzila i sa bardzo zadowolone. Zdrowie dziecka najwazniejsze. Jak lekarz kaze, to sie nie wahaj...

garmelka - he he dzięki za pamięć, oglądałam właśnie przedtem "historie porodowe" na tvn style. Jak na złość w tym odcinku wszystkie zakończyły się cc a chciałam jakiś natural zobaczyć. Była jedna babka która leżała całą ciążę z króciutką szyjką i doleżała do 38 tc więc to mnie podniosło na duchu :happy: i jedna 14-latka której musieli zrobić cesarkę bo tętno dziecka rosło w trakcie porodu.

Poza tym skończyłam dziś kupować całą wyprawkę jupi! :-) Myślę że będę już miała wszystko w przyszłym tygodniu. Potem tylko ogarnąć co do czego i powoli się pakować. Aaaaa no i jeszcze ubranka mam nie wyprane :baffled: Ale do pralki to już może mężu załadować, gorzej będzie z prasowaniem. No nic pomyślimy jak to zrobić. Najwyżej będę po 2-3 ciuszki dziennie prasować żeby się nie przemęczyć. A powiedzcie prasujecie takie welurkowe czy frotte? Bo trochę się boję żeby ich nie zniszczyć.

Magda6m tak jak pisaly juz dziewczyny usg nie jest w tym zakresie dokladne. Dziecko moze byc mniejsze, ale pewnie i tak przekroczy 4 kg ... Bardzo boisz sie cc? Wiekszosc moich kolezanek tak rodzila i sa bardzo zadowolone. Zdrowie dziecka najwazniejsze. Jak lekarz kaze, to sie nie wahaj...

Ja sie tak przerazliwie boje porodu,że sama nie wiem,którego bardziej sn czy cc :-(

Czarna- widziałam wczoraj tą 14 latke a druga starsza co miała jakis szew na cipilindzie była z dwoma siostrami u lekarki nie?:) paaa jakbyśmy razem oglądały hehe
Ja ubranek tez nie pralam.. Myśle ze gdzies za dwa tygodnie sie za to wezmę- a welurkowe pajace mam 3 i sama nie wiem czy wyprasuje... Tu wkoncu chodzi o dobicie ewentualnych bakterii zelazkiem ale przecież taki materiał to nie moze mieć zbyt gorącego wiec chyba mika sie z celem...

Teraz na tapecie "Fakty tvn" - jak można zgwałcić 2-latkę ja się pytam ???????

Acha przypomniało mi się: wczoraj czytałam o tym że jak komuś grozi przedwczesny poród to powinien dużo pić! Podobno duża ilość płynów w organizmie hamuje skurcze. Więc dziewczyny z klubu zagrożonych pijmy jak najwięcej :happy:

Ogarniamy się powoli z przygotowaniami :) Dzisiaj odwiedziliśmy hurtownię, to czego nie było na miejscu dokupiłam na allegro także zostało mi zakupić kosmetyki w aptece :) Pierwsza partia białych ubranek poszła do prania. Polecam sodę oczyszczoną do prania białych rzeczy. Ubrania po Martynce które spisałam na straty dostały drugie życie i są bielusieńki :) Myślę że resztę dokończę po powrocie z urlopu tak żeby we wrześniu już tylko leżeć i pachnieć ;) Póki co od dwóch tygodni non stop coś robię aż mi 1 kg ubyło na wadzę ;)

Dzięki Dziewczyny za doradztwo coś z tych specyfików wybiorę. ...dziś odebrałam wyniki kwasu moczowego i jest niski uffffff.....duża ulga! Teraz poleguje bo mnie cos brzuch boli, chociaż to nie można tak naprawdę nazwać bolem takie napinanie i uczucie jak przy biegunce :p No ale z moja szyjka dziękować jest wszystko ok.
Najbardziej to dokuczaja mi kolana szczególnie jak wstaje :(

Jutro jadę w świętokrzyskie na wieś (180 km) wracam w niedziele...ale troszkę zregeneruje sily i spotkam się z rodzinka.

A Wy Moje Drogie macie być grzeczne ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry