witam
nadrobiłam, jeden dzień a czytania ponad 12 stron :-)
co do leżaczka tak jak mówi
pscólka myślę że te do 9 kg spokojnie starcza, nie sądze żeby większe dzecko chciało siedzeić w leżaczku, 18 kg to dzieci około 4 letnie, mój ma 4 lata i 3 mies i waży niecałe 17 kg a z leżaczka na pewno by teraz nie korzystał :-)
rjonka, czarna zdrówka, odpoczywajcie kobitki !!!!
chorowitym życzę zdrówka !!!!
Ja mam wrażenie że też mam krótką szyjkę, od kilku dni przy dłuższym chodzeniu biorą mnie skurcze, brzuch boli jak na okres itd. ale tu długości szyjki nie sprawdzają

co najwyżej jak sie ponarzeka to podłącza pod ktg żeby sprawdzić skurcze. za niecałe 2 tyg mam wizytę i musze położnej o tym wszystkim powiedzieć tym bardziej że podobnie miałam z pierwszym synkiem, a urodziła m prawie 3 tyg wcześniej
mam jakoś przeczucie że teraz też szybciej urodzę, raz że te samopoczucie, czuję jak młody ciśnie mnie bardzo nisko, rozpycha się masakrycznie, mam wrażenie że w ogóle nie śpi, żebra ledwo czuję i leży od kilku dni non stop po prawej stronie, skóra mnie boli jakby mnie ktoś poobijał

pomarudziłam i ja ;-)
Co do kosmetyków ja mam z chyba jakiejś ang firmy mum&me, może kupie sudocream, a i mam z Polski linomag (w zielonym opakowaniu z apteki), bardzo sprawdził się przy pierwszym synku
butelki kupiłam z
tommee tippee, smoczków jeszcze nie mam, ale pewnie to loteria bo nie wiem jakie mu przypasuja, pierwszy syn używał i na szcęscie z odstawieniem nie było większego problemu a pomagał nam często
W związku z tym że średnio się czuję i jakoś boję że urodzę wcześniej dzisiaj wzięłam się za pranie ciuszków, joooj ile tego jest :-) zanim wyschnie wsio i poprasuje i tak pewnie minie tydzień ;-)
Na dworze pochmurno, niby ciśnienia mam ok, ale chodze śpiąca jak nie wiem, może też dlatego że codziennie przebudzam się od 3 nad ranem

A na dzisiaj jeszcze dałam sobie zadanie, zrobić pierogi ruskie:-)
babina śliczny synuś, mam podobne zdjęcie