reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

Cześć dziewczyny, ja dziś trochę odżyłam. Temperatura mi na szczęście spadła i obeszło się bez paracetamolu. Ale był już w pogotowiu. Wczoraj wieczorem nafaszerowałam się cytryną, czosnkiem i herbatą z malinami, trochę cieplej się ubrałam do spania i może to trochę pomogło. W każdym razie jest dziś o wiele lepiej :)

Słuchajcie odkryłam dziś, że odkąd zaszłam w ciążę i przestałam regularnie ćwiczyć straciłam w biodrach 2 cm :-) Kurcze, a wcześniej się jakoś nie dało! Wniosek z tego mam taki że jakby nie patrzeć dieta MŻ jednak działa :eek: bo tak to właśnie tłumaczę - moim notorycznym jadłowstrętem.

Motylek ból pleców to już stały punkt programu każdego dnia.

Annam co u Ciebie? Jak się czujesz?

reklama
Ja się dziś cały dzień telepię z zimna. Mam nadzieję, że to nie objaw nadchodzącej choroby, bo jeszcze tylko tego by mi brakowało. Mąż się przeziębił, ale ma nakaz trzymania się ode mnie z daleka. Chyba, że trzeba mi zrobić herbatkę hehe :-D

Wiecie co, moja przyjaciółka urodziła miesiąc temu i zadaje mi sporo pytań jak to u mnie było, niby o takie podstawowe sprawy, jak bóle brzuszka, ulewanie, odbijanie itd., a ja prawie nic już nie pamiętam. Jestem w szoku, jak to się wszystko zapomina.

Cześć Brzuszki!
Moja W wreszcie zasnela. Mam chwile czasu zanim padnę:)
Ja sie dziś bawiłam w berka z córą i niby nie biegałam nie wiadomo jak szybko i okropnie mnie kłuje brzuch:/
Wgl to ostatnio mnie coś tknęlo i zaczęłam liczyć tyg ciazy. Lekarz mi dokładnie nie powiedział który to tydzień(tylko przypuszczalnie) , terminu porodu mi nie wyznaczył i poszłam do znajomego lekarza tylko na konsultacje. I on mi pow, ze powinnam byc w 11 tyg i ze pęcherzyk jak i zarodek jest za mały jak na ten tydzień. Dodam, ze z usg wychodzi tak jak mam w suwaczku. Juz nie wiem co mam myślec. Sama sobie napedzilam stracha... Ale coś musi byc na rzeczy skoro moj gin nie wyznaczył mi terminu a byłam juz na dwóch wizytach z usg...
Przepraszam, ze smęce... Pewnie sobie coś niepotrzebnie wkręcam ale co o tym myślicie?

A ja co jakiś czas czuję kłucia w brzuchu, czasem jak na @, czasem jak na rozwolnienie albo jakbym miała zakwasy. Lekarz powiedział że to normalne. Spytałam o nospe i powiedział, że w ciąży to się bierze jakiś inny lek. Ino zapomniałam jaki :-p Ale stwierdziłam, że skoro to są normalne bóle, to nie będę nadużywać nospy.

Sunovia - a kysz, a kysz (przeganiam przeziębienie) ;-)

Ja też coś kiepsko się czuję... Piję herbatę z miodem i cytryną i mam nadzieję że mnie nie rozwali na łopatki :-\

Cyntia no szefowa faktycznie się zachowała niefajnie :-\ ja mam stresa przed jutrzejszą rozmową...

Czy was też pobolewa żołądek po duphastonie?

Marrrtini - a kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniej @ i ile mm miał ostatnio zarodek (ile dni temu?)?

Cyntia85 - pierwszy dzień to 4.12 z tym, że ja mam w cały świat okres:/ a zarodek 17 lutego miał 15mm wiec według mnie to dobry wynik jak na wiek z usg tj. wtedy 7t4d.
To moja druga ciąża a głupsza jestem niż w pierwszej:/
Edit: tzn wiek który przypuszczalnie wyliczyl gin. A z usg wychodzi dzień wiecej tzn dzień starsza ciąża.

Ostatnia edycja:
Witajcie, czy mogę dołączyć? Pisałam już jakiś czas temu i myślałam, że wytrzymam do oficjalnego potwierdzenia ciąży przez lekarza, ale wydaje mi się, że do tego czasu przez kolejne dwa tygodnie będę jednak potrzebowała wsparcia ;-) Jak już pisałam, dwa razy sprawdzałam poziom beta HCG. W piątek wyszło 112, a w poniedziałek 598,6. Jutro idę po raz trzeci i bardzo się stresuję. Mam córeczkę, która właśnie kończy rok i jeszcze nie umie chodzić. Dźwigam ją więc całymi dniami, co bardzo mnie martwi.

Jeżeli chodzi o bóle brzucha we wczesnej ciąży, to chciałabym Was pocieszyć. W pierwszej ciąży czasami bolało mnie tak, jakby ktoś mi nóż wbijał. Ciągnięcia były na porządku dziennym. Z tego co mówił mi lekarz, jedynie ból przypominający ten, który towarzyszy miesiączce jest groźny. Bolą mnie też strasznie plecy w części krzyżowej i mam nadzieję, że to od noszenia młodej, bo pamiętam jeszcze ten rodzaj bólu z porodówki ;-)

marrrtini, jeśli nie wiadomo, kiedy dokładnie miałaś owulację, a dzidzia rośnie, to chyba nie ma problemu?

Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. Czy miałyście cesarskie cięcie i czy w obecnej ciąży lekarz mówił coś na temat stanu waszej blizny? Przyznam, że ja rodziłam przez cc wykonane w trybie nagłym, a ta ciąża nieco mnie zaskoczyła, więc nie wiem jakiej reakcji lekarza mogę się spodziewać.

reklama
A ilodniowe cykle? Spokojnie. Mnie się wydaje, że najważniejsze, że okruszek rośnie, a do zapłodnienia mogło dość różnie. Z tym, że jeśli ostatnią @ miałaś 4 grudnia, to raczej masz termin na wrzesień i Twoja ciąża jest pewno starsza niż dziewczyn z października.

Jak Ty, babencjo, policzyłaś wiek ciąży? Hihi Liczy się od ostatniej @ :-D

Gnagna - witaj :-)

Edit: mój maluszek w 8 tyg 6 dniu miał 19,9 mm.

Ostatnia edycja:
Do góry