reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

agniecha - fajnie, że znasz termin. Mi by pasowało w tygodniu rodzić jak niania jest w mieście:-D

gosiak - ja od początku mam obawy jak to będzie:baffled:. Zakładałam, że Szymek będzie do czasu porodu nieco bardziej kumaty, a on ani be, ani me, no i jeszcze bunt dwulatka mu się zaczął:cool:.

garmelka - szczerze? nie będziesz M zauważała, w bólu świat się bardzo kurczy, tak de facto zamykasz się w sobie i skupiasz na tym co mówi położna, reszta nie istnieje.

wawka - chlebek Pro Body jest dostępny w całym kraju. Widziałam, że Alma internetowa ma w ofercie, może inne sklepy też:tak:

reklama
Oj kobitki tak ! Jeśli to wasze pierwsze dziecko to leżcie ile wlezie i korzystajcie, przy drugim już tak nie będzie;)

Ja łącze się w bólu ze wszystkimi które są słabe, mają mdłości i nie mają apetytu :( Dzisiaj czuje się wyjątkowo źle, czuje że no spa i magnez przestają działać, brzuszek stawia się co raz częściej. Martwi mnie to, bo cały czas leże ( korzystam z tego że moi rodzice zabrali synka na wakacje) a ten brzuch sie stawia :/ Jutro ide na wizyte do lekarza zobaczymy co powie.... no chyba że w nocy bede się mega źle czuła to pojade na IP ...

Torbe częściowo spakowałam ale coś czuje że musze się zebrać i ją dopakować tak na tip top...

rjoanka spadek formy mówisz? czytałam kiedyś że końcówka ciąży może być właśnie taka (znaczy to podobno że organizm zbiera siły i się regeneruje) albo może być przypływ energii. No i ja chyba mam to drugie... Wstaję rano i pierwsza myśl to co jest jeszcze do zrobienia i żeby jak najwięcej zrobić właśnie dziś! Fakt że jak przesadzę to czuję się trochę zmęczona ale wystarczy chwilę odpocząć i znów jestem gotowa do akcji :-) Dziś skończyłam prasowanie, wyprałam firankę z kuchni, załatwiłam parę spraw na mieście i właśnie gotuję rosołek na jutro :happy: A jeszcze mam zamiar poukładać ubranka w szafach i jakimś cudem pomalować pazurki u stóp :-p

Kotulcia-też z podobnej przyczyny wybieramy Trzebnicę a nie wrocław-choć tutaj nawet bliżej mamy. Mniej rodzacych, a co za tym idzie więcej personelu na osobę:) mam nadzieję że się sprawdzi:)
Ja mam mega energię od 7 rana tak do ok 13 a potem jakby ktoś ze mnie powietrze wypuścił. .. właśnie się obudzilam po dwugodzinnej drzemce... no trudno jak organizm chce odpoczynku to nie ma co dyskutować-tym bardziej że u mnie dopiero 34tydzień

czarna - też miałam dzisiaj "dzień konia":-D, co prawda często odpoczywałam (i pisałam na bb;-)), ale też i dużo zrobiłam:tak:. Mam nadzieję, że jutro będzie równie dobry dzień:rofl2:

Niby siły mam ale sie robie leniwa :) tempo przygotowań mi zwolniło ale za to w piątek ruszam do domu ;) wiem ze to ostatni raz przed porodem i chętnie obskocze rodzine, znajomych i ulubione sklepy. Pewnie na wszystko mi czasu zabraknie :)
Ciśnienie mam zawsze niskie, bywało nawet 80/60 i nie czułam nigdy sie przez to zle. Taki moj urok. Za to jak mam np 130/90 to odrazu jestem czerwona i słabo mi. Zgagę mam cała ciaze a wcześniej mi sie nie zdazala liczę ze po ciazy minie to cholerstwo ;)

reklama
Do góry