reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

Oj ale mi maluszek robi dzisiaj przemeblowanie w brzuchu :-) napiera tak mocno w dół, że mam wrażenie jakby już chciał wyjść :p a lepiej żeby jeszcze trochę tam posiedzial :-)
Wczoraj wieczorem tez się strasznie źle czułam, byłam mega osłabiona, zmierzylam sobie ciśnienie - miałam 105/60, jak to zobaczyłam to położyłam się spać i zasnęłam w sekundę. Dzisiaj już trochę lepiej. Ogólnie ciśnienie mam nie zbyt wysokie, ale to wczorajsze było konkretnie niskie :confused:

reklama
Ja wyniki GBS odbieram w czwartek przed wizytą - ciekawa jestem czy +/-...

Gosiak w tamtej ciąży odstawiłam i luteinę/duphaston w 36tyg., mało tego - fenoterol też i nagle skurcze ustały:rolleyes2: To jest chyba jakiś żart, najpierw ryzyko przedwczesnego porodu a potem taki zawód że już można i nic się nie dzieje;)

My zdecydowaliśmy że Wrocław odpuszczamy - i za daleko i nie ma możliwości wykupienia sali... Zdecydowaliśmy się na Świebodzice - mąż rozmawiał z koleżanką z pracy i zachwalała że sale 2os. a jak mało rodzących to pojedynczo kładą. I że nawet tatusiowi położna zaproponowała wskoczenie do wanny z żoną żeby jej brzuszek masować. - hehe mój niech nie próbuje bo z bólu go utopię:wściekła/y:
Moja koleżanka też tam rodziła po tym jak na własne żądanie wypisała się z naszego szpitala i pojechała z mężem tam:tak: Naprawdę starają się nie nacinać i każą wypełniać plan porodu przed z położną:)

I plus jest taki że mamy tam z 15 minut jazdy;)

Idę dopiero gotować obiad:szok: Młodego z treningu przywiezie teściowa, mąż z pracy - lubię takie leniwe dni;)

Kate: takie ciśnienie to u mnie jest codziennie.

Info dla mam cukrzycowych w Warszawie: nie wiem czy się przyda ale na wizycie u lekarza dowiedziałam się, że u mam cukrzycowych dobrze tolerowany jest chleb proBody z piekarni Putka.

Rjoanka ja tez odczuwam takie zmeczenie. W poprzedniej ciazy tez tak bylo w ostatnich tygodniach. Najslabiej pod tym wzgledem czulam sie dzien przed porodem.

Magdalenka ja w poprzedniej ciazy mialam gbs. Leczy sie to antybiotykiem podawanym w czasie porodu, nie ma sensu wczesniej. Cala terapia trwa jakies 2 h. Gbs wystepuje powszechnie, to nic takiego, jesli podadza Ci leki. Teraz nie bede miala tego badania, tylko od razu dostane antybiotyk, bo lubi wracac.

Tyle sie o nim naczytalam I tych zakazeniach wewnatrzmacicznych. Juz wiecej nie czytam glupot z internetu!!! Ja zwariuje od tego lezenia od niedzieli mnie ta szyjka tak rwie:/ w pon ominelo mnie spotkanie w szkole rodzenia ale jutro pojde juz I powiem midwife jakie mam objawy moze akurat cos zrobia... o ile sie cos da ake ze ta szyjka mi sie skraxa to czulabym sie pewniej gdyby ja ktos zbadal.

Mroczko- mieszkam w Leicester.
Wawka- pamiętaj że czasami wystarczą mniejsze porcje, trzymam kciuki za ogarniecie dietki.
Rjoanka - ja od niedzieli mam potworne mdłości i ciągle chce mi się spać, rzeczywiście jakbym byla w pierwszym trymestrze.

Gnagna, a długo cię ten spadek mocy męczył? W sensie dzień na tydzień przed czy zaczęło sie tydzień przed i trwało do porodu? Jesli to drugie to chyba zwariuje. Nie mam siły nawet czytać, po prostu przelezalam bez ruchu ostatnie 6 godzin. Nienawidzę tak marnować czasu, strasznie mnie to flustruje!!! M wrócił z pracy i montuje coś do jedzenia. Trzeba będzie zjeść z rozsądku. Blee.
Robi naleśniki. Uwielbiam, wiec może sie uda trochę zjeść.

Rjoanka ja ostatni miesiac juz raczej polegiwalam. Urodzilam w piatek, a w poniedzialek trafilam do szpitala z plamieniami i juz glownie spalam. To plamienie tez pojawilo sie po porannej drzemce :) nie pociesze Cie piszac, ze ksiazke ktora czytalam w przeddzien porodu skonczylam, kiedy mloda miala 6 miesiecy. Ostatnio po wieczornym prysznicu poszlam do sypialni dopic herbate i nie moglam przez dwie godziny zmusic sie do umycia zebow. Serio nie mialam sily sie podniesc.

Rjoanka nie mysl, ze marnujesz czas. Tego odpoczynku potrzebujesz Ty i dziecko. Odpusc sobie. To Twoje ostatnie chwile. Kolejna ciaza juz taka nie bedzie.

Dzieki dziewczyny - ostatnio kolezanka mi wlansie mowila (zreszta polozna z wyksztalcenia), ze moze tak byc, ze po odstawieniu lekow podtrzymujacych, szyjka potem trzyma i trzyma.... :sorry2:

magdalenka - ja swojej poloznej po powrocie z PL powiedzialam, ze mam krotka szyjke i zalecenie kontrolowania.... nie kontroluja tu niestety...powiedziala mi ze dopoki nie plamie/krwawie jest wszytsko OK :confused: wiem jakie to irytujace . Ja mam wizyte we wtorek , tez powiem, ze czuje klucie, ale wiem co uslysze niestety

rjoanka - ja mimo, ze mdlosci nie mam, na jedzenie tez stracilam checi

ooo tak !!! - przy pierwszej ciazy odpoczywajcie, wylegujcie sie , delektujcie nia. W nastepnej nie bedzie na to czasu :tak:

reklama
Dzieki dziewczyny - ostatnio kolezanka mi wlansie mowila (zreszta polozna z wyksztalcenia), ze moze tak byc, ze po odstawieniu lekow podtrzymujacych, szyjka potem trzyma i trzyma.... :sorry2:

magdalenka - ja swojej poloznej po powrocie z PL powiedzialam, ze mam krotka szyjke i zalecenie kontrolowania.... nie kontroluja tu niestety...powiedziala mi ze dopoki nie plamie/krwawie jest wszytsko OK :confused: wiem jakie to irytujace . Ja mam wizyte we wtorek , tez powiem, ze czuje klucie, ale wiem co uslysze niestety

rjoanka - ja mimo, ze mdlosci nie mam, na jedzenie tez stracilam checi

ooo tak !!! - przy pierwszej ciazy odpoczywajcie, wylegujcie sie , delektujcie nia. W nastepnej nie bedzie na to czasu :tak:

Kochana ja to mowilam swohemu konsultantowi w szpitalu. I poloznej ze lekarz mi zlecila kontrolowanie mowilam objawy itp a ci ze wszystko ok I co trafilam do szpitala ze skurczami :/ szyjka skrocona :(( I dalej nic z tym nie robia opricz podania sterydow .teraz mam tylko sorawdzac czy wody nie odchodza I tyle. I jak skurcze sa rzadsze niz 10 min to ok wskoczyc do wanny I sie relaksowac. Wiec rece opadaja. Brzuch mam twardy non stop teraz jeszcze ten rwacy bol nawet do toalety nie da sie pojsc :/ juz nawet do nich nie dzwonie. Zaciskam Nogi lykam zwiekszona dawke mg I trzeba lezec I czekac

Do góry