• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październik 2014

witaj renisus
ja też jestem słodką mamą
cyntia pamiętam kiedyś mówiłaś że robisz cukinie do słoikow możesz podać mi przepis w tym roku wiadomo nie dam rady ale w przyszlym, żaluję ze nie zrobiłam jak moglam ale wtedy nic ciekawego nie znalazlam;-(

reklama
Pscółka i spółka - właściwie to mam 4,5 tygodnia niewykorzystanego urlopu a typowy macierzyński zaczynam 3.10. Macierzyński w Uk trwa 8 miesięcy - płatny i 3 miesiące bez płacenia, czyli w sumie można być z dzieckiem cały rok:) i jeszcze urlop dobrać z kolejnego roku. Wszystko jest kwestią dogadania, ja zdecydowałam się na 8 miesięcy a później zobaczymy.
Mizzah - dlaczego chcesz przyspieszyć poród? Czy termin masz na 6.10?
Kate- trzymamy kciuki żeby niunia się odwróciła , moja koleżanka świeciła sobie latarką między nogami i mała ułożyła się główka w dół, byl to 36 tydzień ciąży. Sposób ściągnęła od kumpeli która rzekomo synka tak ułożyła.

Renisus w uk masz ponad 9 miesiecy platnych macierzynskuego bo 39 tyg. Pierwsze 6 tyg to 90 procent twoich zarobkow reszta to ok 125£ czy cos takiego I po tym mozesz dobrac sobie te nieplatne

Ostatnia edycja:
Renisus - chcę wspomoc moja szyjkę oraz ułatwić poród. Nikt nie powiedział, ze to pomoże a jak nie zaszkodzi to czemu nie spróbować. Od herbaty z lisci malin porodu nie wywołam a i tak moja szykka jest dluga, twarda i zamknięta.

Magdalena no rzeczywiście, masz rację że 9 miesięcy, nie mam pojęcia skąd mi się wzięło 8. Dostałam list że przez 6 tygodni dostanę 90% a później £137 - nie wiem czy to nowa stawka czy w mojej firmie tak płacą.
Mizzah, ja słyszałam że liście malin powodują skurcze, dlatego myślałam że chcesz poród przyspieszyć. Nie miałam pojęcia że może to działać na szyjkę. Będziesz konsultować to z lekarzem? Jak tak to proszę napisz co on na to.

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, może rzeczywiście to dupka mu tak podskakiwala...hmm oby.
Jakos się po prostu wystraszyłam ze może się obrócił a tego bym nie chciała.
Niby mam jutro wizytę ale na nfz już wyczerpalam swój limit usg, więc pewnie nawet by mi nie zrobiła.

hallo :)
byłam rano w szpitalu, zostałam zapisana na cc na 3 października :)
Ale widziałam takie maluszki od razu po porodzie bo robili akurat dwa cc, jakie cuda, szczerze powiem że ta atmosfera szpitalna troche mnie postawiła na nogi, jakos teraz zaczęłam sie bać :szok:
Aaaaa, i ta lekarka która mnie przyjmowała była strasznie niemiła :( Taka arogancka, bez podejścia do pacjenta. Mam nadzieję, że w tym szpitalu reszta jest milsza. Mateusza rodziłam w innym szpitalu i jakos tak w tym m i dziwnie było

reklama
Magdalenka - współczuje:( leżysz? Moze cos słodkiego jadłas i dlatego tak swiruje?:) ja mam problemy z kroczem, chyba mi sie kość miednicy rozchodzi. Okropny ból...

Agniecha - to juz znamy datę narodzić małej gwiazdki:) na brochowie byłaś?a co do lekarki to w każdym szpitalu trafi sie jakaś szmira...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry