reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

Madziula u nas kupa sie juz unormowala i jest prawie codziennie, ale na poczatku mielismy problemy i z kupa i gazami i stosowalismy windi zawsze dzialalo. Dziewczyny pisaly tez ze masowanie palcem odbytu pomaga no i do tgego masaz brzuszks.
Powiem ze rozczulajace sa zdjecia takich mslych dzieci, ogladaslam juz wszystkie pare razy, jutro postaram sie dodac nasze.

reklama
Cześć mamusie,

byliśmy na badaniu bioderek i wszystko ok. Musimy tylko częściej łaskotać Krystianka pod stopami aby je prostował bo zaciska je ja piąstki a przez to krzywi. Za dwa miesiące do kontroli, dobrze mieć wujka ortopedę to człowiek spokojniejszy i nasycony informacjami, odpowiedziami na pytania. No i pieluchę między nogi wkładać, można dwie jak dziecko jest silne i dalej ściska nogi, nawet 6 miesięcy.

Mam pytanie do was z innej beczki: moja koleżanka jest w ciąży, 32tc i ma nagłe i silne zawroty głowy. Czy miała tak któraś z was, jakie mogą być przyczyny i jak z tym sobie radziłyście?

Piękne, słodkie wszystkie dzieciaczki i jak się pozmieniał i urosły :)
A to Krystianka fotki:
jeszcze w szpitalu dla porównania
16-10-14.jpg20141020_073014.jpg20141016_161357.jpg
miesiąc później
14-11-11 2.jpg14-11-17 1.jpg14-11-16 4.jpg
i teraz, najnowsze
20141202_122828.jpg20141126_114109.jpg20141125_092716.jpg

Załączniki

• 20141020_073014.jpg
    20141020_073014.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 67
  • 20141016_161357.jpg
    20141016_161357.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 60
  • 14-11-11 2.jpg
    14-11-11 2.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 74
  • 16-10-14.jpg
    16-10-14.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 68
  • 14-11-17 1.jpg
    14-11-17 1.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 66
  • 14-11-16 4.jpg
    14-11-16 4.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 72
  • 20141202_122828.jpg
    20141202_122828.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 68
  • 20141125_092716.jpg
    20141125_092716.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 67
  • 20141126_114109.jpg
    20141126_114109.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
Witajcie nocna zmiano my juz nakarmieni odbijamy a ja śpię na siedzaco to moja córa to każdego dnia inaczej sie budzi .... Dzis 21-23-3.... Wczoraj dałam pierwszy raz rumianek obsypalo ja na twarzy chyba niemoze pic ... Czy któreś dziecko tez tak ma ,???? Katinka84 ja tak miałam ale od 35 nadciśnienie w ciazy powoduje takie skutki niech koleżanka uda sie do lekarza lepiej dmuchać na zimne... Mizzah strasznie mi przykro co przechodzisz z maleństwem tez mieliśmy to mleko Msc temu generalnie to jest bardzo ciężkie mleko nasza Kasia tak samo reagowała ... Tydzien czasu płaczu :-( odrzuciliśmy niemoglismy patrzeć jak sie meczy wiem ze innym dzieciom pomaga przeszliśmy na sma lf lactose free jest ok ... Myśmy juz zmieniali 3 mleka zawsze pierwsze 3 dni po płakała i brzuszek ja bolał ....

Ostatnia edycja:
Mroczko - rumianek u niektórych dzieci może wywoływać alergię. Wiec ja bym sie wstrzymała z podawaniem tym bardziej ze ewidentnie Kasie uczulil.

Katinka - pierwsza rzecz/pytanie czy kolezanka kontroluje cisnienie i jakie ma pomiary u lekarza?? Czy wykluczino.u niej cukrzyce??

Marrika - jak tam Mała na tym nutramigenie?

Pola spała od 20:30 - 2:20-6:20. Mieszamy na razie 50/50 dodając do kazdego posiłku Delicol. Któraś może stosuje?? To jest enzym laktazy ktory ulatwia trawienie laktozy mslenstwu ma poczekac parę dni. Moze za szybko od razu dalam jej tylko enfamil - nie wiem. Zobaczymy :/
Dzis wreszcie ofiara losu czyli ja ma pierwszą wizyte u ginekologa po porodzie ide na 20:40.

Z takich pierdułek to polecam masc ulatwiajaca oddychanie i na przyziebienia od 1 dnia życia Musteli. Wiem ze Sroka pojechala po skladzie ale to byl o ile sie nie myle jeden z produktow ok - ten i szampon. Na razie muszę skończyć te serie i przejdę na tak osławionego Rossmana.

Aa i jeszcze coś :) Pamiętacie jak wyslalam Wam zdjecia suchych policzków i za uszkami tego czerwonego ??? Mialyscie racje :* Teraz przed kąpielą dobrze namydlam a i w dzien staram sie chociaż wodą przetrzeć buziaka i za uszkami i jest zdecydowana poprawa. Polecam masc alantandermoline z witamina chyba a. REWELACJA do twarzy i za uszami lagodzi podrażnienia i nawilza te suche miejsca. Polecany właśnie dla maluchow.

Ostatnia edycja:
madziula karola robi kupe raz na 4-5 dni,nie meczy jej to ale za to jak zrobi kpe to jest taki pisk ze hej.

Judy my w 5tyg mielismy skok,3 dni darcia i leki separacyjne.
Teraz ma 7tyg i tez marudzi ale chyba jeszcze nie jest tak zle.

Katinka tez musze łaskotac i masowac te stópki.Mam kontrol w styczniu i juz nie moge sie doczekac bo małej sie główka spłaszczyła z prawej srony.

Agniecha kupiłam babydrea,czytałas jak to sie przygotowyuje?dziwnie jakos

A M mnie cisnie zebym przeszła na mm;-(

Ja starszej też laskotalam stopki, ale nie pieluchowalismy szeroko. Z tego co wiem tego już się nie praktykuje tak profilaktycznie. Chyba, że są jakieś problemy.

Inga bardzo słabo podnosi główkę, nienawidzi leżeć na brzuchu. Z Marcelą miałam to samo, ale i tak się trochę martwię. Jednak wwydaje mi się, ze Inga jest trochę wygięta na jedną stronę. Pytałam o to neonatolog, ale mówiła, że to fizjologiczne, przejdzie i nie ma sensu nic z tym robić. Minęło kilka tyg i jakoś nie przeszło, a też mam wrażenie, ze ma trochę skrzywiona główkę. 10 grudnia mamy i ortopede i neonatologa, to będę drążyć ten temat.

Domka - wybacz określenie, ale pieprzy te Twoj stary frazesy. Najlepszy jest pokarm Mamy i to Ty musisz zdecydować czy chcesz przejść na mm. Twoja wola a nie pod naciskiem.

reklama
mizahh prawie to samo mu powiedziałam,niech spada i sam pije bebiko.

aja szukam jakiegos fizjoterapetu ale zeby sie dostac musze miec skierowanie od ortopedy,a tez za miesiac dop

Do góry