reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

reklama
Niby tak ale jakos i tak człowiek jest zmęczony tym wszystkim. Dziś wstałam wcześniej, juz pranie zrobiłam, ubranka małego przebralam bo ze wszystkiego zaczyna wyrastać.
Wczoraj byłam w ciucholandzie nakupilam małemu pełno bluzeczek,jakos mi tak najwygodniej ubrać mu bluzkę i jakies dresiaki

katinka84 - ja starsza karmiłam rok i po zaprzestaniu biust szałowy nie był, ale po jakim czasie się nabił i wyglądał normalnie

garmelka - ja butelki tylko myje, a co któryś raz wlewam wrzątek gotuje 2 min w mikrofali, wiec sterylizuje ale nie zawsze

Ja też nie sterylizuje ani nie wyparzam butelek za każdym razem. Myje w gorącej wodzie, raz na kilka dni przelewam wrzątkiem. Co 3 msc wymieniam plastikowe butelki.

Ja ubieram bodziaki i spodenki. Bluzek nie lubię, bo się podwijaja.

No co wy? Serio? Nie trzeba??
To ja najpierw szoruje w tym płynie dla dzieci do butelek z Nuka (ręce mam pożal sie Boże/ mega mi pękają i sie wysuszają od niego, teraz zamowie z Frocha) i za każdym razem sterylizuje wszystko łącznie z miarką od syropu... :)

Sunovia/ dzieki za info- a miałaś ta szczotkę? Powiedz mi jeszcze czy smoki z butelek tez
Co 3 miechy wymieniasz czy cześciej?

Słuchajcie moja budzi sie co rano z przytkanym kinolkiem, podejrzewam ze dalej sucho mamy- zakraplam jej sola czekam chwile i odciągam frida jednego albo dwa gluty i pytanie mam takie czy mozna tez do takich akcji użyć katarku czy musi być fest katar u dziecka? Bo czasami mi o mało co oczy sie wyskoczą tak ciągnę ta frida i chce sie przerzucic

reklama
Krystian jak w zegarku. O północy karmienie i pampers, o 6 i o 9. Teraz leży i się bawi raczkami. Ja jem drugie śniadanie i inke pije. Smaka miałam i upiekłam kawał łopatki w majeranku i jem z chlebkiem.

Butelki i smoczek wyparzam raz w tygodniu, jak nie zapomnę :p zazwyczaj w sobotę jak sprzatam porządnie w całej kuchni. Tak to myje pod ciepłą woda szczotką z płynem.

Dziewczyny co ile zmienianie pampersa jak jest tylko obsikany?

O moje dziecię śpi a ja nawet nie zauważyłam.

A to my dzisiaj z rana. Młody ma dwa miesiące, a wydaje się jakby minął jeden dzień. Tylko zaczął przybierać i aż okraglejszy się robi. Tydzień temu upasłam go 900g. Ciekawe jak teraz bo na widok cyca albo butelki to aż się trzęsie obrzartus :eek:

GARMELKA kup sobie balsam do naczyń z Białego Jelenia. Jest hipoalergiczny i dla rączek fajny, ja go i inne rzeczy z Białego Jelenia woziłam do Holandii dla dzieci od znajomych bo byli wszyscy alergikami. My w rodzinie też wszyscy używamy a na allegro za 1 litr płaciłam ostatnio 6,29. Zaraz poszukam u kogo i wystawie linka.

Załączniki

• 1418722510237.jpg
    1418722510237.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
Do góry