reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Ja też już nie śpię [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Dzień dobry skarbki!
U na słońca brak, ale ta powódź to tragedia.... Strachu nam narobiła [emoji30] [emoji30]

Dzisiaj poraz pierwszy w życiu musiałam w nocy wstać coś zjeść bo tak mnie brzuch bolał z głodu! Rano to samo, głód mnie obudził...
Co ta córa że mną wyprawia [emoji23] [emoji23]

Co do remontów i urlopu...
W tym roku robimy sobie urlop (już wykupiony) 2 tygodnie od 3 lipca, więc jeszcze wypocznę przed porodem [emoji1]

A remont, tzn trzeba pomalować pokój małej i go urządzić, zaraz po powrocie.... Wiec myślę że wszystko do końca lipca będzie już gotowe [emoji2]

Potem tylko czekać na maleństwo :)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ,

Agnieszka jaka powódź?

Ja na nogach od 6, mała wstała i jeszcze spać nie idzie,choć jej pora.

Za to od rana chłop mnie zaciągnął do pomocy w ogarbaianiu lodówki i zaraz przywiezie truskawki do mrożenia ;)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ,

Agnieszka jaka powódź?

Ja na nogach od 6, mała wstała i jeszcze spać nie idzie,choć jej pora.

Za to od rana chłop mnie zaciągnął do pomocy w ogarbaianiu lodówki i zaraz przywiezie truskawki do mrożenia ;)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
W Niemczech (bawaria) straszna powódź u nas [emoji20] [emoji20]

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiedzcie, czy któraś ma problem z dziąsłami?? mnie od początku drugiego trymestru zaczęły strasznie puchnąć, podczas mycia krew leci wręcz strumieniami... Stosuję pastę meridol przeznaczoną na tego typu dolegliwości i również płyn do płukania ust z tej samej serii ale nie przynosi to żadnych efektów. Z dostępnych w aptece preparatów stosowałam Dentosept Fast - spray na dziąsła, który można stosować w ciąży, ale też marny efekt.. chyba jednak czeka mnie wizyta u dentysty..
Ja byłam początkiem kwietnia i na dzień dobry powiedział że zapalenie dziąseł. Pozniej mu powiedziałam że jestem w ciąży i powiedział że to już wie dlaczego. Podobno w ciąży jest się skłonn. I powiedział ciążowe zapalenie dziąseł. Higiena, czyli skaling i elmex zel.
Co do porodu, to myślę że myślisz dobrze. Dobre nastawienie przez uświadomienie np na szkole rodzenia i dasz radę.
Tylko nie daj sobie wbić farmazonów i nie graj twardej bo u mnie skończyło się to źle.

@bellina spokojnie. Ja nie jestem lekarzem, napisałam że z mojego i moich koleżanek doświadczenia było tak że po 3-4 miesiącach włosy leciały, ja dowiedzialam się że to wina hormonu. A może to i zła dieta. Też nie napisalam nigdzie że to co napisałam wszyscy słuchajcie, notujcie i zastosujcie. Każda.ma tu swój rozum, swojego lekarza i swoją magię.

@Pola_1990 Ty jesteś wysoka to u ciebie nie widać i można ten wzrost wziąźc pod uwagę, ja nie jestem niska bo 172 ale jak przytylam z 58 na 78 to mialam dobre zjebki od poloznej, dała mojemu instrukcje jak i kiedy jeść i zero słodyczy. Dużo ruchu to też dla dobra dziecka. Tym sposobem od polowkowego do końca przytylam 10 kg a nie może i mogłabym 20. Było trudno. Ja wiem o czym piszecie bo ja też myślałam że im więcej zeżre to dziecko będzie zdrowsze hahaha. Młody smieje się że mnie do dzisiaj, i ja się smieje. Jak patrzyłam na dziewczyny co trzymają linie to mi było dziecka ich żal, że egoistki. Poczytałem o chorobach noworodków i postarałam się. Dzisiaj Uważam co jem ale, ja przytylam już 9 kg a duzo dziewczyn ma tutaj na plusie 3 i 4kg. I nie czepiam się tych które wymiotują, czy inne problemy mają z przebraniem na wadze lub nawet te ktore są nadal na minusie.
Tu nie trzeba być lekarzem i znać się na hormonach, zbyt wysoka waga może szkodzić dziecku.

@Wiktorka88 O jak znasz się na owocach i warzywach to wiesz ze one też mają cukry a niektóre owoce bardzo bardzo dużo.

O pierwszy lepszy może bylejaki artykuł w Google http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/nadwaga-w-ciazy-szkodzi-tobie-i-dziecku,540_1841.htm
Nigdzie nie znalazlam nic dobrego w pisujac hasła typu duża waga mamy nie szkodzi dziecku.
Nawet potwierdziło się że mając sporo kilo miałam problem z porodem. Persea też miała chyba podobna sytuację co nie zastawiam się że jej utycie miało wpływ na problemy z porodem.

Do góry