reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Tekila uwierz że nosefridą robi sie większą siłę ssąca niż robi katarek podłączony do odkurzacza...
Ja sie zawsze śmiałam ze boję sie ze dzieciakowi mózg wyssa [emoji14]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
No może ale jakoś trudno mi w to uwierzyć jak nie mam porównania na żywo ;-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Mały miał raz katar i tak naprawdę to 4 dni mu odciagalam bo wydzielina była gesta i zaczął się kaszle.
Mój lekarz nie poleca inhalacji na katar bo mów o ze to rozrzedza wydzieline owszem ale takie małe dziecko jej nie wysmarka i wpłynie na oskrzela i ze najlepiej robić inhalacje naturalną czyli spacerować ;) I faktycznie w sumie 5 dni trwał katar... te 4 odciagalam raz dziennie katarkiem a tak to nie czyszcze mu noska codzienne bo nie ma potrzeby. Psikam mu wodą morską i jak leży na brzusZku to wycieram to co splynie samo...

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Patka powodzenia, oby podejrzenia się nie potwierdziły. Dużo siły dla Was i zdrówka dla maluszka.

Do zwykłego katarka też nie trzeba odkurzacza z regulacją , tylko jest napisane jaka maksymalna moc odkurzacza. Ale plus jest lepszy , bo można wyczyścić. I podobno gorzej odciągać ręcznymi z uwagi na nierówną siłę ssania. Ja po pierwszej córce zwykłe wywaliłam, bo zawsze miałam potem mega chore gardło.

Moja córa papek nie uświadczyła, ale z jedzeniem problemy były. Karmiłam ją też , wiec nie było to typowe BLW, ale coś zbliżonego. Krzesełka z Ikei polecam ;) nie dość , że umyć można , to i poręczne. I takie fartuszki. A w upały moja jadła w samej pieluszce [emoji14] wbrew pozorom w cale nie ma tak dużo sprzątania.
Persea moja przez chwile musiała suplementować żelazo, ale odkąd je normalnie jest ok. Młody późno odpępniony, zobaczymy hit czy kit [emoji14]

Rozszerzanie diety po 3 miesiącu ? :O biedne jelitka. Dzieci może zdrowe , ale zdrowi dorośli niekoniecznie :/
A wg obecnych zaleceń dzieci na mm też po 6 miesiącu.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Beatka ja narazie korzystam tylko z fridy i daje rade ale moze dlatego ze mocnego katarku u nas nie ma ewentualnie to co zostanie w nosku jak malemu się uleje. Dodatkowo co rano pod nosek małemu nakładam mas majerankowa aby mu się dobrze oddychalo

dziewczyny a jak z waszym odciąganym mlekiem, maluchy je chętnie jedzą z butelki czy to mleko na stracenie u was albo się mrozi ?? bo mój trochę marudzi jak ma butelkę

U mnie nie ma problemu z butelka, w sumie mamy chyba z 3 różne i każda akceptuje. Ale to taki typ, że jak jest głodny to je :-)
A masz jednej firmy butelki? Może no inny smoczek czy coś?

My dziś testujemy łóżeczko przerobione na dostawkę...
Mały cały czas śpi ze mną (bo ja to lubię w sumie) ale czas żeby zaczął spać u siebie choć niestety łóżeczka nie akceptuje... Wiec póki co mąż obniżył je do poziomu naszego łóżka i zdjął bok i dziś mały tak śpi... Godzinę walczył żeby tak zasnąć i ciekawe ile będzie tam spał.. Może sama obecność moja z boku będzie ok... Szkoda tylko, że łóżeczko jest z tej strony z której w nocy praktycznie nie karmie za bardzo... I to będzie trudne ;-) ale zobaczymy...

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry