Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

Trzymam kciuki, żeby się udało!...
Ach kobitki 8 mam mieć @ obym nie miałą normalnie boje się testowania bo jestem jeszcze na wątkach "staramy się"i kurka tam u dziewczyn objawy są a tu dooopa 1 kreska i normalbnie zaczynam teraz ja stresa przeżywaćbardzo bym chciała aby się udało(przepraszam wiem to nie tu o tym powinnam pisać,ale wiecie chce sie też i z wami podzielić co mnie trapi i wogóle
)...
I daj znać co i jak ;-)Ależ mnie rozbawiłaś tą Marysią Dąbrowską...
myszunia jeszcze nie robiłam Nadusi zdjęć w krótkich włoskach, bo na prawdę nie najlepiej wyglądaMa obcięte "na donicę". Jak ma je na bok, to jeszcze jako tako, ale jak jej się rozłożą na czułku, to Marysia Dąbrowska.
Pamiętacie ze szkoły jaką fryzurę miała Maria Dąbrowska?
...
myszunia pisz jak było w Dino parku no i może jakieś fotki wstawisz. To jest gdzieś w kierunku Brzezin, prawda ?
...

, no ale przynajmniej ktoś nad tym pomyślał i postarał się.
Piotrusiowi bardzo podobały się dinozaury, ale i tak największym hitem była możliwość pobiegania po trawce i zrywania kwiatków ;-) 

To prawda, ale niestety bardzo często nieświadomie przenosimy swoje lęki i fobie na dziecko. :-( Ja na przykład potwornie boję się pająków i jeśli Piotruś by mi takowego przyniósł, to chyba zawału bym dostała... Tak naprawdę te wszytskie szczepienia nie są takie bolesne dla dziecka (oprócz WZW - ta ogólnie boli i szczypie), bo to my bardziej to przeżywamy i emocjonujemy się a dziecko to wyczuwa i denerwuje się razem z nami. Lepiej zachować spokój.
Wiem, że ten lęk może przenieść się na niego, ale nie jestem w stanie nad tym panować. 
Ale fajnie macie! A my z mężem w wakacje wybieramy się do Francji!Witajcie:-)
Jak wam minal dlugi majowy weekend? Z frekwencji na BB wnioskuje, ze byl raczej udany
My spedzilismy go u dziadkow Noemi w typowej odcietej od swiata XIX wiecznej wiosce francuskiej. Emi mogla wreszcie wyszalec sie do woli, wystarczylo otworzyc drzwi do tajemniczego ogroduOdkrylysmy tez prawdziwy drewniany plac zabaw z hustawka, drabinkami, konikiem i zjezdzalnia bez konca. Prawdziwy raj na ziemi dla takiego szkraba
Wybralismy sie na wycieczke do zabytkowego miasteczka X;-) Noemi byla po raz pierwszy w restauracji:-) Bawila sie swietnie bo ulokowalismy sie na dworze. Jadla tez z apetytem bo moimi szczypcami do slimakow
(...) Za cztery dni kolejny dlugi weekend ( rocznica zakonczenia II wojny). Wracamy na wies
![]()
W pierwotnych planach mieliśmy zwiedzić tylko Paryż, ale ostatnio stwierdziliśmy, że jest tam tak drogo, że zatrzymamy się tam tylko na 2 - 3 dni, a później ruszymy gdzieś dalej. Mój m był całkiem niedawno w Châteaudun i był zadowolony z hotelu i jedzenia, więc chyba tam się zatrzymamy i będziemy robić wycieczki do innych miast. 
Byliśmy w dino parku, na długim spacerze w jednym z parków łódzkich, zwiedziliśmy place zabaw. :-) Piotruś zjadł swojego pierwszego loda (skubnął tacie
). A w sobotę robiliśmy wielkie sprzątanie. 
, ale mam nadzieję, że nie będzie padało to chociaż na trochę wyjdziemy. 
Bo ja się urodziłam i wychowałam w Łodzi :-)a skąd ty tak dobrze znasz okolice Łodzi?

Przedszkole ma pozytywny wplyw na dziecko, dlatego zapisze Kaje jak skonczy 3 lata
Chociaz uwazam, ze maluch trzymany dluzej w domu moze byc rowniez inteligentny i towarzyski. Wszystko zalezy od tego jak rodzice go wychowuja, czy maja zawsze dla niego czas, czy sami sa towarzyscy oraz od wrodzonych predyspozycji malca, np. od tego czy jest intro czy ekstrawertykiem z natury
itd.....
) i nie zaluje
Z tego okresu pamietam najwiecej piosenek, wierszykow i zabaw, ktore teraz moge przekazac coreczce:-) wyksztalcenie tez mam pedagogiczne, wiec teoretycznie moglabym ja wychowac sama
tylko rowiesnikow raczej jej nie zastapie wiec przedszkole jak najbardziej
Po południu byłam z Benjaminem u koleżanki, która ma dwójkę dzieci 3 i 6 lat.
Z Nikolą robiłam z perełek bransoletkę. Byłam w szwoim żywiole. Już się nie mogę doczekać jak Nadka będzie na tyle duża, żeby móc robić z nią takie rzeczy
Teraz nawet nie mogę Nadusi kupić koralików, bo zaraz by jej Borys zerwał
Jestem z Nikolą umówiona w przyszłym tygodniu na robienie naszyjnika :-)

Czy waszym dzieciom tez zdarzylo sie juz cos popsuc
W Dino parku było całkiem fajnie - miejsce na wyciąganie kasy od rodziców, no ale przynajmniej ktoś nad tym pomyślał i postarał się.
Piotrusiowi bardzo podobały się dinozaury, ale i tak największym hitem była możliwość pobiegania po trawce i zrywania kwiatków ;-)
![]()
Park jest w Kołacinku, kilka kilometrów za Brzezinami
To prawda, ale niestety bardzo często nieświadomie przenosimy swoje lęki i fobie na dziecko. :-( Ja na przykład potwornie boję się pająków i jeśli Piotruś by mi takowego przyniósł, to chyba zawału bym dostałaWiem, że ten lęk może przenieść się na niego, ale nie jestem w stanie nad tym panować.
![]()
Dlatego sama staram sie myslec zanim cos zrobie czy powiem w obecnosci Kajki
Chociaz z pajakami to rzeczywiscie ciezka sprawa
Ostatnio wypsnelo mi sie niechcacy cichutkie "aaaaaa pajak" na widok czarnego stwora na suficie
Kaja podchwycila momentalnie i mocno zlapala sie mamusinej spodnicy. Mimo wszystko udalo mi sie wyswobodzic i juz na spokojnie pozbyc intruza jednym rzutem za balkon
Do tego celu uzylam najwiekszego sloika jaki znalazlam bo pajak tez byl niczego sobie. Do tej pory mam gesia skorke na mysl z jakim hukiem odbil sie o podloze

;-) Jesli tak, to moze kiedys tez sie wybierzemy:-)
Bo wakacje tuz tuz:-)