reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej dziewczynki. Podczytuje Was czasem ale jakoś nie mam weny na pisanie :-) Moja głodomorra właściwie jest bardzo grzeczna. Mało płacze. Tylko coś ciężko mu zasnąć ostatnio i trochę marudzi ale nie krzyczy.
Kurcze jak mnie piersi bolą dzisiaj. W nocy myślałam że się spociłam a to mleko mi się wylało z jednej piersi. Masakra. Pół koszuli mokra. A teraz w drugiej sutek mnie rwie strasznie. Już nie wiem którym cycem karmić bo oba nabrzmiałe. Kupiłam laktator elektryczny ale nie wiem czy używać.
Dziewczynki nierozpakowane spieszcie się bo październik się kończy :-D
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ciężaróweczki.

JESZCZE 3 dni mamy jasna ciasna ha ha jak nie to listopad nas czeka a mnie to napewno niby 5 dni mi zostalo do terminu i skurcze kujace specjalnie wieczorami ale po godzinie sie uspokajaja i nic

reklama
Kahaaa tak się zastanawiam czy dzisiaj w nocy będziesz miała powtórkę z rozrywki.

Dobranocka ja przed kąpaniem trochę karmię Laurę, potem stopniowo ją moczę zaczynając od nóżek i powolutku myję. Jak coś jest nie tak to mąż daje jej palca do rączki i się uspokaja.
u nas też paluszek do rączki działa - momentalnie spokój:D a położna powiedziała, że młoda jeszcze pokocha kąpiele, i będziemy mieć problem z wyciągnięciem foczki z wanny;D

roxanka ty chociaz masz uplawy, a przed porodem sie podobno zwieksza wydzielina, a u mnie kompletnie zero! a bardzo bym chciala urodzic przed neidziela, bo w neidziele mam miec masaz szyjki przez polozna i strasznie sie tego boje... u ciebie mysle, ze sie cos ruszy na dniach, jakos mam takie przeczucie
e-lona - ja chetnie moge miec powtorke z rozrywki, pod warunkiem, ze to ma na celu przyspieszenie porodu. choc ja obstawiam 1 listopada :(

czy cambria sie odzywala???
svensonka - a co u ciebie?

kurcze coś nie mogę leżeć, właśnie doczytałam,że iwcia też rozpakowana:))szczęściara:)no zobaczymy czy cos sie wydarzy w nocy, a najlepsze,że dziś małż idzie na nockę, pracuje 40 kilometrów od legnicy w pogotowiu ratunkowym:)może przyjedzie do zony rodzącej na sygnale heheh
Strip i jak z małżem lepiej?
Kahaaa a tobie nic nie leci?bo mi caly czas ten czop wychodzi taki śluz zabarwiony.

Ostatnia edycja:
kahaaa u mnie to samo, w nocy już miałam mężowi powiedzieć żeby sobie wolne w pracy brał bo coś się dzieje, a tu cisza od rana :/ wieczorem i w nocy pobolewał mnie brzuch i troszke się napina, no i strasznie zwiększyły mi się upławy i przybrały taki ciemny kolor hmm nie wiem co o tym myśleć :// ale mam nadzieje że to niedługo :)

kasis trzymam kciuki, może coś się dzisiaj rozkręci ;) a jak sugar dobrze wywróży to ja też poprosze taką wróżbe :P osobiście obstawiam u siebie termin z soboty na niedziele ;)))

SUGAR to ja tez poprosze o terminik to sie przygotuje...........

kasis - mnie juz chyba wyszedl caly, bo tych glutow to calkiem sporo bylo i z krwia, a teraz cisza. tyle, ze szyjke sobie usilowalam wymacac i juz nie siegam, to chyba poszla w gore czyli dobrze

(troche mi slabo od tych opisów ;))

Ostatnia edycja:
Kahaaa ja miałam tak, że jednej nocy miałam takie bóle, że spać nie mogłam, a rano minęło jak ręką odjął. Kolejnej nocy tak samo z tą różnicą, że rano nie minęło i wtedy pojechałam do szpitala, a o 15.00 miałam już synka.

roxanka ty chociaz masz uplawy, a przed porodem sie podobno zwieksza wydzielina, a u mnie kompletnie zero! a bardzo bym chciala urodzic przed neidziela, bo w neidziele mam miec masaz szyjki przez polozna i strasznie sie tego boje... u ciebie mysle, ze sie cos ruszy na dniach, jakos mam takie przeczucie

oby oby ;) chociaż tych dni do końca października jakoś tak mało zostało :/

e-lona - ja chetnie moge miec powtorke z rozrywki, pod warunkiem, ze to ma na celu przyspieszenie porodu. choc ja obstawiam 1 listopada :(
ten 1 listopada nad nami wisi jak jakieś fatum, ale może nie będzie tak źle ;)

kurcze coś nie mogę leżeć, właśnie doczytałam,że iwcia też rozpakowana:))szczęściara:)no zobaczymy czy cos sie wydarzy w nocy, a najlepsze,że dziś małż idzie na nockę, pracuje 40 kilometrów od legnicy w pogotowiu ratunkowym:)może przyjedzie do zony rodzącej na sygnale heheh

to by było efektowne ;)))

Kahaaa a tobie nic nie leci?bo mi caly czas ten czop wychodzi taki śluz zabarwiony.
sory że pytam ale na jaki kolor zabarwiony ? ja do tej pory miałam biały lub lekko żółtawy a od dzisiejszej nocy taki brązowy jakby zabrudzony :/ wogóle to cały czas mam mokro i chyba z wkładek na podpaski się przerzuce :/

reklama
w pierwszej kolejności galaretka i brązowe plamienia, a dziś tak na zmianę raz brąz raz żółte.
Kahaaa nie załamuj mnie bo według mnie to w takim razie powinnaś już urodzić jak tylko wyleciało ci o wszystko:((((
Przeczytałam opis Idy, kochana współczuje, nie wiem czy dobrze,ze czytałam ale będę wiedziała,ze mam krzyczeć od razu jak coś będzie nie tak.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry