reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Moj tygrys w zlym humorze od rana:wściekła/y:nic mu nie pasuje..ehh
moriam piekne buty!!!
dziulka Twoje bagietki tez super
emiliab widze,ze u was tez niezle mrozy.U nas byly takie przez pare dni ,teraz stanelo na -7
sugar ja tez nie mam pojecia jak tu skonczyc z karmieniem,tez bym chciala skonczyc do maja ale jak narazie moje dziecko nawet butelki z soczkiem nie chce:-(
My dzisiaj jedziemy do Oslo w koncu wyrobic malemu paszport ,mielismy jechac tydzien temu ale nie wyszlo.Potem wpadniemy jeszcze do Ikei na male zakupki.Zobaczymy jak tygrys zniesie taka wycieczke,troche sie stresuje bo on zawsze w drodze powrotnej ryczy a tu troche dluzej bedziemy jechac:eek: Wczoraj poszlismy wyrobic mu zdjecie do paszportu,ktore sami zrobilismy i co .samo wywolanie kosztuje tyle samo co bysmy u nich zdjecie robili:confused2:

Witajcie Dziewczyny:).Czytam Was od rana i dopiero udało mi sie przez wszystko przebrnąć;).A teraz po kolei.Przede wszystkim,dzięki za pamięć,Kochane:).Szczególne podziekowania dla
Sariski(klikam,klikam:)),
Makuc
Onesmile
Mamaagusi
Idy
Natolinki
(haha,ja jedna zgadłam,że ubranka,bo pamietałam,nie miałam kiedy napisac,więc musisz mi uwierzyć na słowo:))
Rzutka co do pary dla Huberta ,to jest Berta,haha;),no,chuba niezbyt szczęsliwie:),a dla Piotrusia Petra,już lepiej troszkę:)
Miniu :***

Rysia ,
mi okulistka przepisała krople do oczka i kazała masowac.Na razie średnio...:(.Też się bardzo boję tego przepłukiwania...a krople Chibroxin.

Katastrofa polega na tym,że mam w mieszkaniu piece ,takie staroświeckie,kaflowe.No i oczywiście ten w pokoju musiał akurat sie popsuć!:wściekła/y:Zadyma,smród...musiałam szybko ewakuowac Amelke w wózku do drugiego pokoju,szybko tam napalić,bo był nieużywany,wyniesć klamoty (to była przed urodzeniem Niuni nasza sypialnia,ale że łóżko praktycznie zajmuje cały pokój;),z niespełna metrowym przejściem do szafy ,to musiałam jakos szybko ogarnąć,żeby móc tam funkcjonowac z Amelką).W międzyczasie walczyłam z piecem w tamtym pokoju,paliłam w tym,no...nawet nie miałam czasu,żeby zjeść,wyglądałam jak kopciuch jakiś,a mój księciuniu daaaleko i nie miał mnie kto uratować:(((.Dzis z samego rana poleciałam do TBSu i mają dziś -jutro przysłać fachowców-juz sie boję...:(.EEECH...wszystko tam śmierdzi dymem!Wszystkie ciuszki małej do prania!Masakra...

Co do wątku zamkniętego,to ,jak juz pisałam,nie mam ciśnienia:).Jestem tu krótko,a,jak pisała monimoni zaproszenie nie zależy od ilości naprodukowanych postów:).A jeszcze męczyc się przy wstawianiu zdjęć...eee,chyba wolę naszą galerię:).Tak sobie wczoraj o tym myślałam i doszłam do wniosku,że w sumie nie mam większych obaw- zdjęć na golaska nie wstawiam z wiadomych względów,a inne tez baaardzo przeciętne,więc raczej wątpię,żeby ktoś je chciał wykorzystać:).A moje namiary ,jeslichcecie,to po prostu wyślę kilku osobom na PW i będzie ok:).

Mamaagusi ,co do "starych " i "nowych",to ja to widzę tak- jest nas tu dość spora grupa,wiadomo,że nie ma mowy o "równości"w tym dobrym sensie.Każda z nas tu ma swoje "ulubione" koleżanki,które z jakichs względów przypadły nam do gustu.Z ,powiedzmy,kilkudziesięciu,które sie przewijaja przez nasze forum,dla mnie " wyrazistych " jest kilkanaście,no może dwadziescia kilka- nie wiem,nie liczyłam- to te,które kojarze dobrze,z imionami dzieci,kupkami,niespaniem,ich problemami i osobowosciami.Inne troche mniej pamiętam,choc juz coraz lepiej:).I dla mnie nie ma różnicy,czy któraś "stara",czy "nowa",bo z nowych i Ty,i Miniu np. jesteście mi akurat bardzo bliskie,dobrze kojarze juz też elizabennett i sheeney.Inne "nowe " jescze na razie słabiej,bo może rzadziej piszą ,albo myle je ze "starymi":).Mi by bardzo Ciebie brakowało...:(.Ty ,kochana,za wrażliwa jesteś:)***.Sama pamietam,jak na początku mojej "kariery "tutaj ścięłam się troszkę z sugar;).Ale już między nami ok,nie "odstraszyło " mnie to od BB:p.No i serdeczne pozdrowienia dla Siostry i jej Maleńkiej,mam nadzieję,że wkońcu ją dostanie i będzie mogła sie nia cieszyć:).
No,właśnie ,sugar,przychylając się do Twojego apelu o porządek,postaram sie odpowiedziec na "karmieniu piersią" o odstawianiu:)

Miniu,dzięki za pamięć:)***.Jak tam dołek?Nadal jest?Ech...przytulam,kochana...:***

Przepraszam,jesli pominęłam jakiś temat,ale juz muszę uciekac,bo kominiarz przyszedł.

Emis to starysz synico sie chyba ciesze, ze do przedszkola nie musi?

Cieszy się. Bardzo. Tylko,niestety,troche sie mu nudzi,jak go "wyrzucam" sprzed komputera.

Właśnie Kuba mnie wycałował(łącznie z rekami,brzuszkiem i stopami;-)),bo pozwoliłam mu znowu usiąść do kompa jak tylko umyje zęby. Więc wrócę gdzieś pod wieczór:tak:

Hej!
Ja tylko na chwilę wpadam się przywitać i zbieram się do przychodni na kontrolę z Laurą. Zdecydowaliśmy się, że zmieniamy pediatrę. Będziemy dojeżdżać do przychodni 20 km, ale i tak w sumie prywatnie też taki kawałek jeździmy.
Trzymajcie kciukasy, żeby gorzej z małą nie było.

Cieszy się. Bardzo. Tylko,niestety,troche sie mu nudzi,jak go "wyrzucam" sprzed komputera.

Właśnie Kuba mnie wycałował(łącznie z rekami,brzuszkiem i stopami;-)),bo pozwoliłam mu znowu usiąść do kompa jak tylko umyje zęby. Więc wrócę gdzieś pod wieczór:tak:
hahahhaha nawet po stopach?! To musialo wygladac przefajnie.

no i juz :-)
ida Ty sie kobitko ze mnie nie napinkalaj .... bo ja robilam wszystko jak onesmileman opisal i co? i wielka dooopa :-( link sie wstawia a nie zdjęcie. Nie wiem juz co robie nie tak. A co do koloru wlosów to : ciemny brąz - hehe :p
sugar dziwczyny juz napisaly. Tylko nadmiar sciagaj i tak jak rzutka zaproponowala , mozesz to tez zamrozic albo podac malemu w butelce :-)
czarodziejka powodzenia u pediatry
e-lona Tobie równiez zycze udanej wizyty i bezpiecznej drogi
monimoni chyba pojechalas??? daj znac jak poszlo
rysia ahh jak fajnie sie czyta : "jestem wyspana" ... no ja moge tylko pozazdroscic :-)
smoniq nie bede sie powtarzac bo dziewczyny juz wszystko napisaly. Jak nie chce to jeszcze si e wstrzymaj i juz :-)
frogg lubie czytac jak sobie fajnie radzisz z dwójeczką dzieciaczków ;-)
sheeney tak jak Ty masz dzis z tygryskiem tak ja mialam z moim wczoraj : wszystko na NIE bylo, na szczescie po drzemce mu przeszlo.
Tak chyba jest jak dzieciaki przespią za długo albo za krótko to potem tyakie nie w sosie.
happybeti strasznie współczuje tej calej awarii. Wyobrazam sobie : wszystko trzeba prac na nowo , a tu piec nie dziala zeby szybko wysuszyl ehhh.

a ja zaraz zbieram sie z Dorianem , musimy skoczyc po Mikolaja do szkoly ... najgorsze to odsniezanie auta :-( a u nas nawalilo sporo.

Miłosz usnął a ja zamiast coś robić to standardowo siedzę na BB-i muszę chyba zastosować od tego forum jakiś odwyk bo niedługo mój dom zarośnie cały w brudzie:szok:
mamaagusi ja też jestem z tych wrażliwych (chociaż życie nauczyło mnie mieć trochę więcej rzeczy w dupie niż wcześniej),ja też jestem tu nowa i też nie raz nie doczekałam się odpowiedzi na zadawane przeze mnie pytania ale jakoś z tym żyje i całkiem dobrze mi wśród wszystkich październikowych Mamusiek. Nie mam podziału na "ulubione" mamy i te trochę mniej...traktuje to forum jako spotkanie z "wirtualnymi koleżankami",staram się nie podchodzić do wszystkiego co jest napisane zbyt emocjonalnie i jest ok.
Frogg,Happybeti dzięki za info o problemie z oczętami:-)Mam jednak przeczucie że bez przekucia się nieobędzie:zawstydzona/y:
Doris ja też robiłam wszystko z instrukcją męża Onesmile i też mi się nie udało wstawić zdjęć...ciemnota ze mnie straszna dlatego zostaje w galerii otwartej dopóki mnie nie oświeci:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
e-lona- kciuki zacisniete
za czarodziejke i monimoni tez:)
dobranocka- ty komplemenciaro:)) awlasni, dobrze ktoras z nas zauwazyla, coraz mniej Cie tutaj! czyzby jednak wkrecilas sie w pazdziernik 2011?:) nic dziwnego :) zreszta Ty tam w roli doswiadczonej mamuski wystepujesz:)

Do góry