reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Baśka, aaaa bo mnie tu ciekawość zżera, jak siedzisz teraz i płaczesz (hormony) bo już potestowałaś to się podziel info!!!!!!!!!! Niedługo wychodzę z domu a chyba pękam z ciekawości :-) (Trzymam kciuki!)

U nas Justyna wyszła pół roku po ślubie.

kochane moje potrzebuje wsparcia bo zaraz sie załamię :-( rano isi przycięłam odrobine smoczka - zaczynami sie odzwyczajać. przed spacerem w ogóle nie miała ochoty spać, po sparzerze zrobiła sie marudna ale jak tylko poczuła "nowego" smoka w dziubie to go wypluła i w płacz. i teraz od paru godzin mam tu taki sajgon że zaraz sie załamę i dam jej nowego smoka :-( cały czas przy mnie, nie odpuszcza mnie na krok i co chwila kwili. Zajmie sie na chwile zabawą i nagle znów w płacz. Wyczuwam ze jest śpiąca ale bez smoka nie potrafi zasnąć. tzn. przed chwila padła na 30 min i znów płacze. to już trwa 5 godzin, 5 godz płaczu z kilkoma minutami przerwy :-( boszzzzz co ja mam zrobić :-( :-( ??? dać jej nowego smoczka? kurcze przecież wiedziałam że tak będzie ale nie spodziewałam sie takiego płaczu :sad::sad: czy ja dobrze robie? a moze powinnam odpuścić i dac jej nowego smoka? kurcze a może ją coś boli? ratujcie bo już sił mi brakuje i zaraz sama sie rozpłacze

Ortodonta mojej siostrze która chciała odstawiać prawie trzyletniemu (!) dziecku kciuka powiedział, że owszem, można, ale musi się liczyć z tym, że jeśli dziecko nie jest na to jeszcze samo gotowe, to może zamienić kciuka na moczenie nocne albo ostrą nerwicę, i niech się najpierw dobrze zastanowi czy tego chce. Kazał jej uważniej obserwować dziecko i zdecydować kiedy będzie TEN moment, żeby zacząć zabraniać paluszka. Poczekała trochę, chyba ze dwa miesiace to trwało. A teraz? Teraz już praktycznie dziecko palca w buzi nie ma, i nie trzeba było brutalnych metod. Może Isia jeszcze za mała...? Nie gotowa...?

Strip, Kania, Elwirka, Baśka, no i Dawidowe - wszystkiego co najpiękniejsze dla Waszych dzieciaczków!

Kania tez sobie tak myślę,że fajnie że jest BB i wy.:tak:
Rysia czekam na fotki :-)

Co do smoka jeszcze,bo Dobranocka mi przypomniała.To ja jakiś czas temu próbowałam odstawić.Mój Krzyś usypia ze smokiem,potem zabieram delikatnie.NO było tak,że w dzień mi zasypiał,ale wieczorami nie mogłam go uspić bo zaczynał płakac,kręcić się,odpychać raczkami i nóżkami,ogólnie był bardzo niespokojny.POstanowiłam że poczekam,podobnie jak z nauką samodzielnego zasypiania w łóżeczku(teraz zasypia mi na rękach,na kolanach).Mnie serce za bardzo bolało jak on się tak męczył.Jeszcze troszke....;-)

Ostatnia edycja:
czarodziejka no to miałaś niezły dzień :-) pełen wrażeń :-p mam nadzieje że dziś będzie spokojniej ;-)

Dziulka miłego sprątania, układania, pakowania :-) ja też dziś za porządki sie zabieram :-p musze posegregować ubranka bo ja mam 2 pudełka: ubranka za małe, ubranka za duze, a te w sam raz w szafce i musze teraz zrobić rozeznanie i małe przepakowanie ;-)

dorisku :*****

odnośnie smoka to macie zdecydowanie racje, na Iś jeszcze za wcześnie, ale przynajmniej sie o tym w 100% przekonałam ;-) teraz spróbuje powolutku wycofywać go z pola jej widzenia itp, może uda sie ją tak nastawić zeby w dzien zasypiała bez smoka, zobaczymy, na razie niech sie nacieszy :-p a i do tego dałam jej ten stary ale już całkiem obcięty, ma radoche na całego ogląda go ze wszystkih stron jakby sie dziwiła gdzie sie cyc podział :-p

humorek chyba wrócił, nie ma się co smucić.
ALICJA dzięki :-*
właśnie Pudzianek właczył sobie pilotem tv, potem przełączył na 1, gdzie jest program jakiś dla dzieci i ogląda...

halo Mamusie
Dawidowe,Strip,Kania,Elwirka,Baśka28 gratki suwaczkowe dla dzieciaczków :-) ale dziś mamy świetujących maluszków :-).
Lauritka już 11, za miesiąc roczek, a ja pamietam jak mi Lolisza pisała, że Dawidowe urodziła ojoj za szybko ten czas leci.
Dorisku tulam Cię bardzo mocno i rzucam zaklęcie na J. żeby się zmienił, a jak się nie zmieni to niech się w żabę zmieni ;-)
Czarodziejko Ty to masz przygody ;-) i fajnie, że się z tego śmiejesz i tak powinno być :-). Ja tez teraz pecha musze w śmiech obracać ;-)
Happy a ja Ci Twojej trojeczki zazdraszczam :-)
Baśka i jak tam??
Dobranocka widziałam taki wózio jak u mamy byłam i wygląda to przesłodko jak tam siedzą takie dwa maluszki :-)

niewiem co jeszcze chciałam cosik śmiesznego napisać, ale jestem strasznie nie wyspana. Zuzek pobudka o 24, 3 i wstała o 5:30 i strasznie mnie oczy bolą :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry