witajcie,
u nas młody się obudził o 12 głodny i mi awanturę urządził. Zaraz wybywam na rozmowę, ale doszłam do wniosku, że chyba znowu godziny będą 10-18 bo to w biurze finansowym potrzebują do sekretariatu i kadr.
Roxi ja też jem jak opętana i w sumie moja figura też się zmieniła, w szczególności, pupa, cyce i brzuch, wszystko wisi. A jeść mi się chce ciągle. A jak tam nocka u was?
dawidowe- ja bym ci mojego podesłała do skakania, bo to nie wyżyte jest.
Miłej pracy i wracaj do nas szybko.
Ida- a ty co wybierasz się na tą Sagę, bo mój M pójdzie ze mną, ale on jakoś nie przepada za wampirami.
Emilia- a M kiedy wraca ze szpitala?
Rysia- oj biedna ty, a co to za ankieta, trzeba było podzielić się z nami i może byśmy pomogły.
Ida- ja znam parę takich osób, bo działałam kiedyś przy kościele i powiem, że podziwiam ich, jakoś łatwiej im w życiu jest i mają dorosłe dzieci, i jakiś większych problemów z nimi nie mają.
happy- ja jakbym ściągnęła moje soczewki to bym nic nie napisała i bym nie wiem czy znalazła klawiaturę
dziulka- a niech mama ci tworzy, moja z zawodu krawcowa, ale mało szyje, bo ma problemy z kręgosłupem i krążeniem i nie wysiedzi, a jakby mogła to bym jej nie popuściła.
Elwirka- super że ci nocka się udała.
Dziulka- przeczytałam twój długi post na temat pedofilii i powiem ci, że też bym im co nieco ucięła, ale nie mierz wszystkich jedną miarą, w sumie to dużo z nas ma coś do księży jakby oni wszyscy byli źli, ja znam takich co naprawdę z powołania są, a są i tacy co chyba faktycznie dla kasy to robią. A co do pedofilii to niestety taka jest smutna i chora prawda ale pełno ich tam jest gdzie jest najwięcej dzieci i tych zaniedbanych, chorych, co nikt nimi się aż tak nie interesuje. Trzeba by było każdego kandydata na lekarza, opiekuna, nauczyciela, rehabilitanta, księdza a kobiety też mają takie skłonności więc i pielęgniarki, zakonnice osądzać. Dla mnie to temat rzeka, ci chorzy ludzie istnieją od zawsze, tylko prawo jest moim zdaniem po ich stronie, bo nie robi się nic w kierunku, żeby przy zawodach gdzie jest kontakt z dziećmi sprawdzać dogłębnie kandydatów. Znam taki przypadek z GW co się jeden taki wkręci w opiekę nad chorymi dziećmi i przedtem siedział 6 lat za gwałt na dziecku i nikt tego nie sprawdził. No ale mnie też to wkurza, że ludzie godni zaufania takie rzeczy robią.
Happy- patrząc na to że dziecko ma wybór to w sumie powinniśmy je chrzcić jak już będą w szkole, a nie takie maluszki, bo co one mają do gadania i dobrze mówisz, że jeśli się już dziecko chrzci to powinno się go wychowywać w tej wierze. Ale mi się wydaje, że większość z nas wierzy tylko nie praktykuje. No ale ile nas tyle poglądów

I każdy ma prawo do swojej wypowiedzi. A kościół zawsze można zmienić, ja mieszkam teraz gdzie indziej a i tak uczęszczam do swojej starej parafii, ta nowa jakoś za mną nie przemawia, ale to kwestia przyzwyczajenia. A są jeszcze inne wyznania u nas w PL, nie wiem czy wszystkie nasze forumowiczki są katoliczkami