reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Hej dziewczynki :)))

onesmile ,kahaa jestem ,jestem jak milo ze sie o mnie matwilyscie, kochane jestescie.
Ostatnio nie wchodzilam na forum bo moj szwagier przywiozl sobie do UK dziewczyne i jakos czas nam mija na wypelnianiu aplikacji do pracy...zobaczymy co z tego wyjdzie.

Co do lisci malin....
Kahaa, kurcze slyszalam ze one wywoluja porod.Slyszalam tez o herbacie z szalwii... myslalam ze jak ju cos to bede pila te maliny ale od 37 no 38 tyg bo nie wiemjak na mnie zadzialaja.
Kurcze nie chce po jednej herbatce wyladowac na porodowce ha ha ha ha
Zapytam kolerzanki w pracy ciekawe co one mi powiedza czy probowaly?????

Jestem dzis mega zadowolona bo kupilam Maji materacyk do lozeczka, od tej kobiety ktora sprowadze kokosowe z PL, oprocz tego sliczny rozowy przewijak i przescieradelka. Przesylka ma byc w srode u mnie:))))))))))))))))))))
A i cos dla siebie :))))))))))) ale to juz mega rozpusta. Maz mi kupil cos co robi kawe late w domu a ja kawoszka straszna. Juz sie nie moge doczekac przesylki.
tu filmik z youtuba
YouTube - ‪Kanał użytkownika nieesia25‬‎
Wyglada rewelacja ciekawe jak smakuje mam nadzieje ze jak moja ukochana Vanila latte z COSTY:)))))

Ostatnia edycja:
a ja oczywiscie po porannej pobudce i snidaniu o 8 poczytałam troche na necie io zaczełam ogladac film efekt taki ze usłyszłam siebie jak chrapie az nie widziałam ze tak moge i własnie sie obudziłam. Teraz dojde do siebie i jazda do prania bo musze meza czystego zostawic przed wyjazdem.

sie znalazla zguba.
Kurcze nie chce po jednej herbatce wyladowac na porodowce ha ha ha ha
kurcze dalby bog, zeby to bylo takie proste. o szalwi nie slyszalam, ale slyszalam, ze malwa moze wywolac porod (podobno dawniej stosowano jak chciano przerwac ciaze, ale nie wiem ile w tym prawdy). sama skutecznie stosowalam malwe na wywolanie okresu, dzialala rewelacyjnie, wiec pewnie i do porodu moze sie przyczynic. jeszcze podobno porod ulatwia wiesiolek, tez brany przez ostatnie tygodnie. tylko niestety nie moge znalezc rzetelnych informacji na ten temat jedynie sprzeczne plotki zebrane z forum (forów?????? jak z tego zrobic dopelniacz liczby mnogiej???????)

Dawidiwe czy to oznacza ze ty sie lobuzie dalej smazysz w Egipcie a ja tu w UK marzne:))))?????!!!
Kiedy wracasz ???? juz ci niewiele zostalo...
Ja zaczelam odliczanie dni jeszcze 76 ....... I jeszcze 5 tyg pracy i bede leniuchowac.

Dawidowe powiedz o ile chcesz oczywiscie jak poznalas meza??? Zaswsze takie miedzynarodowe zwiazki mnie pociagaly a meza sobie Polaka wybralam hmmmmmm Czy on chce zamieszkac w Polsce, nie boi sie naszej zimy?????

Kahaa ja slyszalam o LISCIACH z MALIN ....nic o malwie tak czy inaczej jak sie nie rozkrece do 37 to sobie kupie :))) i bede namietnie sie poila nimi.

Ostatnia edycja:
wracam juz w piatek i juz nie wyjedzam. Maz przyjedza tutaj. Czy zostanie czy wyjedzimy tam sie okaze w praniu. Zimy sie strasznie obawia ale ja wychodze z załozenia ze lepiej ubrac na siebie 10 kurtek i przestaje byc zimno bo jak jest goroca i człowiek rozbierze sie do rosołu to juz ze sóry nie wyskoczy a dalej bedzie goroco. A małeznstwo miedzynarodowe wymaga strasznych kompromisów a czasem jest ciezko. Jednak podobno mamy takie same charaktery przynajmniej tak powiedziałą tesciowa zartem jak nam sie przyglada "wy obydwoje jestescie jednakowo walnieci".

Onesmile gratukuje udanego weekendu, my na Incepcje wybieramy się w tym tygodniu bo w weekend M dyżurował więc było bez szans, ale sobie to teraz odbijemy :)
Ewelina ja butelki kupiłam 2 małe TT – faktycznie dość dobrze imitują kobiecy sutek i takie było założenie dlatego się na nie zdecydowaliśmy bo od razu chce jedno karmienie butlą wprowadzić. A teraz dostałam 5 małych butelek Aventu więc mam zdecydowany nadmiar (podrzuce maluszkom do szpitala) – każdy kto przychodzi chce cos symbolicznego przynieść i mam nadzieje ze już sobie z tymi butelkami dadza siana. Lovi ma coś takiego jak butelka samosterylizująca - może warto zobaczyć jak nie masz np zamiary sterylizatora kupować.

Podgrzewacz – mam Aventu bo taki dostałam, butelki TT nie ma szans tam wsadzić ale Aventy oczywiście tak i słoiczki z jedzonkiem niemowlęcym tez wiec korzystac będę. Mleko najwyżej przeleje do butelki TT przed podaniem małemu, mycia mi wiele nie przybedzie zwłaszcza ze wszystko do zmywarki i tak a w nocy mojej kumpeli podgrzewacz super się sprawdził.
Sterylizator też dostałam Avent do mikrofali i to dla mnie hit a wcześniej traktowałam to jako wymysł do nabijania kasy. Kumpela przytargała, zademonstrowała co i jak i dla mnie to rewela – wchodzi do niego sporo: butelki, laktator, smoczki – dolewa się wody i do mikrofali a po chwili wszystko sterylne i gotowe do użycia. Przy moim lenistwie super – bo ja to nawet smoczków szukałam takich które w zmywarce można myć…heh
Dziulka u nas już chyba od roku wszystko dla maluchów musi być bez bisfenolu A. Na butelkach jest to opisywane zazwyczaj 0% BPA i te które mi się rzuciły w oczy, wiec Avent, TT, Lovi na bank go nie mają. Starsze butelki takie 2 lata temu kupowane jeszcze mogą mieć, poznać łatwo bo butelka z BPA jest przezroczysta, ładniej wygląda a te bez BPA są jakby lekko matowe, mleczne. Avent teraz wypuścił serie w kolorze lekko herbacianym żeby ładne było :)
Kahaaa u nas ta herbatke z liści malin położne polecaja, naukowo to na pewno jest udowodnione ze poprawia kurczliwość macicy, co może pomóc i w szybszym porodzie i w szybszym tzw „zwijaniu się” macicy po porodzie czyli jej obkurczaniu i powrocie do normalnych rozmiarów – z tego drugiego powodu ja zamierzam pić. Do tego tabletki z olejem wiesiołka, który uelastycznia szyjke macicy, najlepszej jakości w Polsce jest Oeparol.
Mimo wielu rozmaitych opini herbata nie wywoła porodu i medycznie nie ma p/wskazań żeby pić ją nawet przez całą ciąże, jednak jak ktoś ma tendencje do twardnienia brzucha to lepiej zacząć później – ja mam zamiar w 34 tc. Olej z wiesiołka za to nie wcześniej niż w 36 tc zwłaszcza u kobiet z tendencją do skracania szyjki. Najlepiej na „ruszenie” szyjki działa sex, to naturalny odpowiednik słynnego „masażu szyjki” przyspiesza skracanie i rozwieranie – zarówno sam stosunek jak i składniki zawarte w nasieniu, więc jak się komuś będzie spieszyło to od 36 tc można iść na całość :)

Ja doprowadziłam do ładu podłoge po psich szaleństwach, zjadłam 6 nektarynek (!!!), obiad na szczęście z weekendu został wiec nic nie robie - leże na kanapie i odpoczywam. Po południu musimy sie wybrać z M po jakieś krzaczki do ogródka bo złapałam faze że jest w nim tak pusto że az smutno i teraz bede sie bawić w ogrodnictwo.

Z tymi sterylizatorami do butelek to jest sciema jakich malo, sterylizacja odbywa sie dwustopniowo w roznych temperaturach i czasie. A to co jest oferowane na rynku i chmurnie nazwane sterylizatorami, to po porostu gotowanie. jasne jest to wygodnie i to nawet bardzo:-)

reklama
Mimo wielu rozmaitych opini herbata nie wywoła porodu i medycznie nie ma p/wskazań żeby pić ją nawet przez całą ciąże, jednak jak ktoś ma tendencje do twardnienia brzucha to lepiej zacząć później – ja mam zamiar w 34 tc. Olej z wiesiołka za to nie wcześniej niż w 36 tc zwłaszcza u kobiet z tendencją do skracania szyjki. Najlepiej na „ruszenie” szyjki działa sex, to naturalny odpowiednik słynnego „masażu szyjki” przyspiesza skracanie i rozwieranie – zarówno sam stosunek jak i składniki zawarte w nasieniu, więc jak się komuś będzie spieszyło to od 36 tc można iść na całość :)

Ja doprowadziłam do ładu podłoge po psich szaleństwach, zjadłam 6 nektarynek (!!!), obiad na szczęście z weekendu został wiec nic nie robie - leże na kanapie i odpoczywam. Po południu musimy sie wybrać z M po jakieś krzaczki do ogródka bo złapałam faze że jest w nim tak pusto że az smutno i teraz bede sie bawić w ogrodnictwo.

a właśnie jak to jest z tymi prostaglandynami??? one mają te swoje magicdziałanie, ale dopiero od pewnego momentu ciaży, co nie??? bo trochę się wybiłam z rytmu i nie wiem, czy jak hm hmhm najdzie mnie na "coś" ochota to tak bez ograniczeń czy jak na tym etapie???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry