reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej Dziewczyny!
jeśli można, również poproszę zaproszenie na wątek zamknięty :-)

Czytam z lekką zazdrością o Waszych USG - ja dopiero w 4 miesiącu mam zamiar się wybrać - troszkę więc jeszcze sobie poczekam. :-)

A poza tym staram się cieszyć każdą chwilą i dbać o siebie, a tym samym o maleństwo, :-) :-) jak najlepiej mogę!! :-)

Do lekkich popołudniowych w moim przypadku mdłości doszedł teraz ból piersi - niezbyt to przyjemne, mam nadzieję, że wkrótce minie. :-)
A apetyt mam spory, może dlatego, że mdłości są bardzo delikatne.

Dziwna sprawa z tymi rosnącymi brzuszkami - ja również ledwo się dopinam, choć to dopiero drugi miesiąc!! Wcześniej mogłam chociaż wciągnąć brzuch, jeśli chciałam - teraz to nic nie daje.

reklama
włąsnie siedze i pijemy cherbatke z synkiem z cytrynka .juz nie moge sie doczekac usg chciałabym juz wiedziec co tam siedzi w brzyszku hehe tak bym chciaął teraz córeczke :D

Witajcie:)ja też będę październikową mamą. Ciekawe że na jednym kalkulatorze wychodzi 10 a na innym 11października;) Byłam już na pierwszej wizycie(gdzie lekarka tylko straszyła), a w ubiegły czwartek miałam usg u swojego lekarza:) Mój maluszek ma 1,22cm :)a jutro kolejna wizyta.

Mój brzuszek to już widać z każdej strony. Jak się porządnie wypnę, to może nawet gdzieś mi miejsca w kolejce ustąpią :)

heheh dobre:)
Ja mam kilo do przodu,ale przez te wzdecia to urósł mi brzuszek troszke i wogle jakas taka ociężala sie czuje a do tego doszło zaparcia:(

Ja cały czas czekam na pierwszą wizyte na 12 marca , juz niedługo chyba jajo zniosę jak tak czytam ,że każda juz była, ale juz poczekam to tylko tydzień i przynajmniej będzie juz widac pixelka i mam nadziej ,że bedzie oki wszystko:)
Moderator: kolejny raz zwracam uwagę na pkt 3 regulaminu!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi też wywaliło brzuszek, w pierwszej ciąży miałam taki w 5 miesiącu :). Chociaż czuje, że to wzdęcia bo biorę nadal duphaston więc moze od tego. Zresztą na usg było widać moje kręcące się jelita hihi. Ja wybieram się 8 marca na kolejne USG i mam nadzieję, że tym razem usłyszymy serduszko, bo wcześniej tylko nam pokazał lekarz na monitorze.

Ja właśnie zaczytałam się na naszym forum:) wczoraj zasnęłam o 19 i spała do 6 rano:)

Dzisiaj byłam robić badania i się przeraziłam ,chodzę prywatnie do gina niestety i musiałam za badania płacić, mocz, krew itp itd i aż 119 złotych zapłaciłam, szok normalnie:szok:

Zbankrutuje chyba jeszcze trochę, a słyszałam, że moja stara gin co na nfz przyjmuje znowu ma limity przekroczone i ciąż nie prowadzi. Więc dobrze, że chociaż do niej nie poszłam.

Ja zajadam płatki z mlekiem rano bo też mam problem z jedzeniem i dużo rzeczy śmierdzi......

A tak co do kolejek to powiem wam, że miałam dzisiaj fajną sytuację, otóż byłam w wydziale komunikacji zarejestrować autko ,stoję w kolejce i czekam, a facet jakiś włazi przede mną jakbym duchem była, albo co i mówie mu, że kolejka jest, a On, że ma grupę inwalidzką i zawsze go wpuszczają i takie tam, (wygląda na normalnego, żadnych kul czy lasek, normalny koleś tylko,że nie słyszący do końca), zaznaczę, że w Urzędzie ludzi trochę było i gorąco było, patrzę na niego i mówię, a ja w ciąży jestem i też muszę czekać, biedny trochę się speszył i poszedł na koniec kolejki. Wszystko byłoby okej jakby się spytał czy może, albo miałby problem z ustaniem w kolejce, ale on porostu niedosłyszał, co ciekawe jak go Pani obsługiwała to jakoś słyszał. Dziwni są ludzie, czasem przeginają.

Też poproszę o zaproszenie do grupy:)

Miłego wieczorku życzę:-)

ja tu nieczesto bywam ale tez poprosze o zaproszenie...
czuje sie fatalnie. caly czas mnie mdli, ciagle chce sie spac a wieczorem zasnac nie moge i przewalam sie z boku na bok do polnocy czasami. a rano o 7 pobudka. ciagle jem ale w malych ilosciach bo inaczej mnie mdli na okraglo. co ciekawe rzeczy na ktore mam najwieksza ochote wogole mi nie podchodza. wczoraj na kolacje maz mi zrobil moje ukochane jajka w majonezie. zjadlam ze smakiem po czym wszystko zwrocilam.
niech juz sie wiosna robi bo oszalec mozna. moj starszy synus jest strasznie poszkodowany. ja calymi dniami leze a on bawi sie sam. tylko na chwile wychodze z nim na podworko i wracam do lozka a on tak przedreptuje juz ktorys dzien z kolei. jak bedzie cieplo to sie wyloze na trawce a on pobawi na placu zabaw. zreszta do tej pory moze juz lepiej sie poczuje.

reklama
Dobry wieczor dziewczynki! Ja dopiero zjechalam do domku...uff, ciezki dzien.

pytanie: jak odbiera sie to zaproszenie, u mnie w wiadomosciach nic nie ma:(

Do góry