reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Mnie brzuch jeszcze nie swędzi, ale szyja strasznie :-)
Jak swędzi brzunio, to znaczy, że rośnie- trzeba smarowac. Ja smaruję od miesiąca zapobiegawczo specjalnym niemieckim kremem Fissan. Koleżanka mi poleciła, ktora jest miłośniczką for internetowych- rodzi w czerwcu- podobno bardzo polecany.

Sprawdźcie czy u Was sprawdził się chiński kalendarz płci dziecka- u mnie wychodzi dziewczynka- zobaczymy. W lewej kolumnie wyszukujecie swój wiek w momencie zajścia, a w górnej linii miesiąc zapłodnienia :-)
https://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski

Ostatnia edycja:
reklama
cześć Wam wszystkim

witam również nowe mamusie :-).
Monimoni zaproszenie doszło , dziekuję.
Nie było mnie w weekend z Wami , dlatego chcę pogratulować udanych wizyt. Najważniejsze , że wszytko w porzadeczku:laugh2:. Jesli chodzi o zmainy nastroju to z całą pewnością też tak mam , ale juz nie tak często jak w pierwszym trymestrze, a jeśli chodzi o facetów, to szkoda nerwów na nich.... kochane , naszym priorytetem jest dobro naszych maluszków , a to oznacza absolutny zakaz denerwowania sie i tymbardziej nocnych płaczów i stresów. Koniec z tym!!! Moje drogie od dziś starmy się nie słuchać tego co nam nie odpowiada. No bo czy oni sie nami tak bardzo przejmują? czy płacza po nocach ? :baffled:

Dagisu strasznie mi przykro z powodu tego włamania! I straciłas lapka ... no co za pech, też bym była wsciekła , bo podobnie jak Ty długo zbierałam na to cacko.
Miejmy nadzieję , że jednak ich złapią!

No to chyba tyle , ahh ... w sobotę wyruszylam na poszukiwanie sukienki na komunię i po wielogodzinnych wędrówkach , wróciłam z niczym .... no może tylko z olbrzymim bólem kręgosłupa i stóp... nie znalazłam nic. No może jedna była ok , ale musi mnie ktoś (pewnie mój męzczyzna) zobaczyc, żeby sie później ze mnie nie smiali.
Wieczorem cierpiałam, ból kręgosłupa był naprawde potworny - chodzic nie mogłam. A stopy to mi strasznie spuchły. Aż się boję co będzie jak mój brzuch bedzie naprawde duzy... :szok:

W niedzielkę na szczęście mieliśmy przepiekną pogodę i cały dzien spedziłam na łonie natury , nad rzeką w słoneczku... czułam sie jak w niebie .... no cudnie.
Szkoda ze na weekend majowy zapowiadają brzydką pogodę, bo mieliśmy w planach wypad gdzieś nad jeziorko... a tak to chyba skonczy sie chyba na jakims kinie :blink:

Musze wam powiedziec ze wlasnie wrocilam z wakacji. 950 km w 1 strone autem. Myslalam,ze nie dam rady, a bylo spoko, nawet lepoej niz normalnie, bo spalam prawie cala droge. Czesto sie zatrzymalismy i.... takie wakacje poprawiaja nastroj, bo z moich placzkow jestem wesola i pelna energii.

Oj to niezła droga 1000km w jedną stronę, podziwiam. Ja na majówkę planuję się wybrać ale na takie wypady jednodniowe. A 30 kwietnia mamy rocznicę ślubu i planuję "zabrać" mojego męża na łowisko, połowi sobie rybki odpręży się a wieczorem jakaś kolacyjka na Równicy w Ustroniu - tam gdzie mieliśmy wesele. A Wy mamusie co robiłyście lub robicie w rocznicę ślubów może się zainspiruję?

pszczylaszczka BARDZO zazdroszczę! u nas niestety powiedzmy w ciągu roku szkolnego urlop niemożliwy... a domyślam się, że to dodaje radości!
a nad rocznicą ślubu to i ja muszę pomyśleć

dziewczyny ostatnio mi brzuchol zmalał, nie wiem dlaczego :-:)-:)-(oczywiscie zaraz pojawiły się czarne myśli.boje się, że coś się maleństwu przytrafiło i nie rośnie tak jak trzeba:-:)-:)-(

Witajcie mamusie:-)

Sprawdźcie czy u Was sprawdził się chiński kalendarz płci dziecka- u mnie wychodzi dziewczynka- zobaczymy. W lewej kolumnie wyszukujecie swój wiek w momencie zajścia, a w górnej linii miesiąc zapłodnienia :-)
https://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski

dzięki Sugar :happy: To u mnie wychodzi, że będzie drugi synek:-D.
A dziewczyny, które już macie dzieciaczki, sprawdziłyście, czy z pierwszymi płeć się zgadza? Bo u mnie tak;-)

kahaaa,
nie wiem, co może oznaczać zmniejszenie brzucha - masz możliwość zadzwonić do jakiegoś lekarza, żeby nie czekać aż do nastepnej wizyty? Najwazniejsze, żebys się nie denerwowała na zapas

Karen,
dobry pomysł, niech każda napisze swoje pomysły na rocznicę ślubu:-). sama tez mam za 2 tygodnie, drugą:szok::-D. I oczywiście nie mam jeszcze pomysłu. A swoją drogą to ciekawa jestem, czy nasi mężowie w ogóle staraja się coś wymysleć:laugh2:

Pszczylaszczka,
fajnie, że urlop się udał i że z dzidzią wszystko ok. Nie ma jak urlop na poprawę nastroju:happy:

Dorisday,
podpisuję się pod twoimi słowami - nic ani nikt nie ma prawa nas denerwować i tej wersji trzymajmy się do końca:tak:
też ide na 1. komunię i tez jeszcze nie wiem, co włożę. Ale nie będę kupować coś ekstra. mam sporo ciuszków ciążowych, w tym " wyjściowych" bluzeczek, więc do spodni będzie ok. Tym bardziej, że nie ma być goraco ( delikatnie mówiąc;-))

U mnie nastrój taki sobie - pobolewa mnie brzuch, a to na pewno przez to, że biorę nieraz na ręce mojego synka - a on już jest klopsik:sorry2: - na razie nie daje się inaczej, bo on jeszcze sam nie chodzi, ale mam nadzieje, że niedługo zacznie, bo inaczej będzie mi coraz ciężej:baffled:. Chodzi już za jeden palec. Za 9 dni kończy roczek:happy:

Miłego wieczorku i słodkich snów. Ide oglądać M jakM....:-D

Malgoss nie wiem ile waży Twój synek, ale moja pani doktor powiedziała, że nie wolno nam dźwigać więcej niż 5kg.

Dziewczyny, mam najwspanialszą przyszłą teściową na świecie :) Właśnie dzwonił mój M. i wracał od rodziców, mówił, że niesie mi cały worek ciuchów, jedne ciążowe, jedne po prostu większe. To wszystko zorganizowała moja przyszła teściowa. Ona w ogóle się tak bardzo mną zajmuje i przejmuje. Trochę się boję, że jak zamieszkamy po porodzie u niej to będzie inaczej niż jest teraz. Chociaż na prawdę jest kobita cud.

Witam się.
Rzadko piszę choć zaglądam często, jakoś nie umiem się tu wkręcić.

sugar_and_spice pisze:
Sprawdźcie czy u Was sprawdził się chiński kalendarz płci dziecka- u mnie wychodzi dziewczynka- zobaczymy. W lewej kolumnie wyszukujecie swój wiek w momencie zajścia, a w górnej linii miesiąc zapłodnienia :biggrin2:
https://www.nasza-ciaza.pl/web/spole...endarz_chinski
Malgoss pisze:
A dziewczyny, które już macie dzieciaczki, sprawdziłyście, czy z pierwszymi płeć się zgadza? Bo u mnie tak;-)
U mnie z pierwszym dzieckiem się nie sprawdziło, wg tego kalendarza Filip powinien być dziewczynką.

Kahaaa, mnie też ostatnio brzuchol zmalał i też oczywiście same czarne myśli w głowie. W czwartek mam wizytę i zastanawiam się jak ja do niej dotrwam.
Monimoni, to tylko pozazdrościć takiej teściowej, ja swoją to chętnie bym komuś oddała (mieszka z nami niestety). A czy ja też mogę poprosić o zaproszenie do grupy?

Rocznica ślubu, ach... my 22.04. mieliśmy czwartą i żadnej nie spędziliśmy razem, taką pracę ma mój M.

reklama
kahaaa daj spokój z tym zamartwianiem się.... na pewno wszystko jest ok. Poprostu skończyły sie wzdęcia i brzuszek nie jest juz nabrzmiały :-D.

monimoni to tylko sie cieszyć , ze taka teściówka Ci się trafiła. na razie nie mysl , co bedzie później.... korzystaj !!!;-)

sugar&spice mnie wyszło , ze bedzie dziewczynka ... z czego bym sie bardzo ucieszyła , ale chyba lekarz dojrzał cos innego. Jesli chodzi o pierwsze dziecko to Mikołaj powinien być dziewczynką :laugh2:.... czyli lipa.

malgoss z tą komunią u mnie to jest tak , ze to mój syn ją ma , więc nie bardzo wypada mi być w spodniach , a poza tym będzie tam mój ex-husband (tatuś Mikiego) wraz ze swoją "ukochaną" ( z którą mnie zdradził :crazy:) i muszę być wow - gwiazda... wiesz o co chodzi?!

pszczylaszczka zazdroszczę wakacji , ale podróży nie. Tyle kilometrów autem - to nie dla mnie.

Do góry